Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Klein wonen zonder in te boeten aan comfort? Op deze manier kan het!

HLN
Klein wonen zonder in te boeten aan comfort? Op deze manier kan het!
Klein wonen zonder in te boeten aan comfort of ruimtegevoel? Dat bewijst dit compacte witte volume dat twee woningen herbergt . Op het eerste gezicht lijkt de kubus van tien bij tien meter slechts één woning te huisvesten. Bouwsite Livios geeft je een rondleiding in de linkerwoning.
Lees verder

Biostatisticus Geert Molenberghs: "Illusie om te denken dat we Indiase variant gaan tegenhouden"
De coronacijfers gaan zonder twijfel de goede kant op in ons land, maar van een zorgeloze hoerastemming is nog geen sprake. Experten wachten de komende versoepelingen nog af en waarschuwen tegelijk voor de Indiase variant, die in het Verenigd Koninkrijk aan een stevige opmars bezig is. "Het is een een illusie om te denken dat we die gaan tegenhouden", waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in een reactie aan HLN Live.
Lees verder

"Zij hebben de opdracht wél begrepen": organisatie Roland Garros sneert naar Osaka op Twitter, maar verwijdert bericht al snel
De organisatie van Roland Garros heeft een bericht met een sneer naar tennisster Naomi Osaka weer verwijderd van het officiële Twitter-account van het toernooi. In het bericht stonden foto's van Rafael Nadal, Kei Nishikori, Aryna Sabalenka en Coco Gauff tijdens hun interviews met de pers, met daarbij de tekst: "Zij hebben de opdracht begrepen." Het was een duidelijke verwijzing naar Osaka, die weigert op Roland Garros aan te schuiven bij de verplichte persconferenties.
Lees verder

Martien Meiland heeft eerste filmrol te pakken
Martien Meiland (59) maakt een opvallende carrièreswitch. De voormalige kasteelheer heeft zijn eerste filmrol te pakken en zal binnenkort te zien zijn op het witte doek.
Lees verder

China gaat drie kinderen per gezin toelaten
China gaat de limiet van twee kinderen per gezin schrappen en drie kinderen toelaten. Dat heeft het persagentschap Xinhua vandaag aangekondigd.
Lees verder

Binnenkort gedaan met zo snel rijden als je wil op de Duitse Autobahnen? Topkandidate om Merkel op te volgen pleit voor 130 km/u als limiet
Is het binnenkort schluss met ongelimiteerd hardrijden op de Duitse autosnelwegen? Als het van de Groenen afhangt wel. Kanselierskandidate Annalena Baerbock is een hevig voorstander van een algemene maximumsnelheid van 130 km/u. Of en wanneer die er ook echt komt, zal van de verkiezingsuitslag en de regeringsonderhandelingen afhangen, zegt ze.
Lees verder

Lotto Soudal ziet krachtpatser Brent Van Moer doorbreken in Dauphiné: "Dit kan een heel mooi verhaal worden"
Ritwinst, geel, groen, bollen, wit én de prijs van de strijdlust. Brent Van Moer (23) beleefde gisteren de dag van zijn leven in de Dauphiné. Hij won werkelijk alles wat er te winnen viel. "Iedereen kwam ons feliciteren."
Lees verder

BV's over leven in tijden van corona: "Ik weet met mijn verdriet vaak geen blijf, en ook de eenzaamheid vreet aan mij"
Nu het rijk der vrijheid straks weer een stuk dichter lijkt te komen, kunnen we volop fantaseren over een leven na corona, al is niet iedereen ervan overtuigd dat die 'summer of love' al voor de deur staat. Wij vroegen enkele Bekende Vlamingen zoals Jacky Lafon, Tom De Cock en Magali van 'De Planckaerts' om hun ervaringen tijdens de afgelopen lockdowns, en merkten dat er toch heel wat frustraties en mentale strubbelingen ontstonden: "Ik voelde dat ik aan het afglijden was richting een dal."
Lees verder

Kritiek op kerkelijk huwelijk premier Boris Johnson: "Gelden voor hem andere regels?"
In het Verenigd Koninkrijk is onder katholieke geestelijken en gelovigen kritiek geuit op het kerkelijk huwelijk van premier Boris Johnson. De Britse katholieke kerk erkent immers geen echtscheiding en hertrouwen in de kerk is dan ook niet toegestaan als de eerste partner nog in leven is.
Lees verder

Duncan Laurence ontkent: "Nee, Songfestival niet gemist door faalangst"
Duncan Laurence (27) is flink ziek geweest door corona, maar voelt zich langzaam weer aan de beterende hand. Dat vertelde de Nederlandse winnaar van het Songfestival in 2019 maandag in de ochtendshow van NPO Radio 2. Het was de eerste keer dat de zanger weer naar buiten trad sinds het Eurovisiesongfestival vorige week.
Lees verder

Duncan Laurence ontkent: "Ik heb geen faalangst"
Duncan Laurence (27) is flink ziek geweest door corona, maar voelt zich langzaam weer aan de beterende hand. Dat vertelde de Nederlandse winnaar van het Songfestival in 2019 maandag in de ochtendshow van NPO Radio 2. Het was de eerste keer dat de zanger weer naar buiten trad sinds het Eurovisiesongfestival vorige week.
Lees verder

Harry Styles wil eigen parfum- en cosmeticalijn
Harry Styles (27) zou volgens Page Six documenten hebben aangeleverd in het Verenigd Koninkrijk waarin hij de bedrijfsnaam PLEASED heeft vastgelegd. Uit de papieren blijkt dat de zanger een aanvraag doet om parfum en cosmetica te mogen verkopen.
Lees verder

Onze man stelt Thomas Müller vraag over de Rode Duivels en plots kaapt Hummels de persconferentie: "Wat België tot nu toe ontbrak? Een finale halen"
"België mag van mijn part naar de wereldranking kijken en het EK losjes inzetten", zo antwoordt Duits international Thomas Müller (31) op onze vraag over wat hij denkt van de Rode Duivels als nummer één van de wereld. Doorvragen kon helaas niet… Ploegmaat Mats Hummels brak de sessie ludiek af: "Ik neem je hier weg."
Lees verder

Castroneves wint voor 135.000 (!) toeschouwers vierde keer Indy500
Hélio Castroneves heeft de 105de editie van de wereldberoemde Indy500 gewonnen. De 46-jarige Braziliaan was de beste voor het oog van 135.000 toeschouwers op de Indianapolis Motor Speedway. Hij won daar eerder al in 2001, 2002 en 2009.
Lees verder

Drie aanvallen gericht tegen holebi's in Barcelona: "Barbaars"
Volgens het Observatori contra l'Homofòbia (OCH), een organisatie die holebihaat in Catalonië in kaart brengt, zijn er dit weekend vijf homoseksuele mannen gewond geraakt bij drie aparte aanvallen. De organisatie waarschuwt dat er alsmaar meer aanvallen gericht op holebi's zijn.
Lees verder

Football talk. KV Oostende stelt nieuw logo voor
KV Oostende heeft een nieuw logo gelanceerd. De club doet dat op haar veertigste verjaardag. Ook de datum van 31 mei (naar het stamnummer 31) is symbolisch. Om 17 uur komt ook de nieuwe clubwebsite online. KVO zal dan ook meteen haar eerste zomertransfer voorstellen.
Lees verder

Bekijk hier de trailer van het nieuwste seizoen van 'D5R'
Het negende seizoen van de populaire jongerenreeks 'D5R' verschijnt vanaf 2 juni 2021 op Streamz en Streamz+. In seizoen 9 duikt een oude liefde op, ontstaan er nieuwe vriendschappen en schudt een traumatische gebeurtenis de hechte vriendengroep door elkaar. Kunnen de vijf vrienden elkaar nog vertrouwen en is hun vriendschap sterk genoeg?
Lees verder

Na amper 3 jaar trainen, kwalificeerde Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: "Er zit een grote onrust in mij"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Mieke Gorissen (38). Je kan haar gerust een indrukwekkende laatbloeier noemen. Recent plaatste ze zich voor de marathon op de Olympische Spelen in Tokio, terwijl ze nog maar een paar jaar geleden begon met lopen. "Niets doen kan ik niet. Ik heb die uitlaatklep nodig. Lopen is dat voor mij. En sokken breien ontspant me ook."
Lees verder

Ondanks hoge vaccinatiegraad zien Britten mogelijke derde golf opdoemen in de cijfers: "Verder versoepelen is een risico"
Britse experts maken zich grote zorgen over de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen in het land. Het aantal nieuwe besmettingen is op dit moment het hoogst sinds maart, en wetenschappers vrezen dat dit het begin kan zijn van een derde golf.
Lees verder

Hoe zou het zijn met de 'bijna vergeten' EK-gangers? Over één zaak zijn ze unaniem: "Als het meezit, kunnen we het EK winnen"
Lang voor deze Gouden Generatie schreven de Rode Duivels al voetbalgeschiedenis. Met ronkende namen uit het verleden, gedreven en talentvol. Sommige van die spelers zijn echter nauwelijks bekend bij de jongste voetbalfans. Daarom, ere wie ere toekomt. Tot en met de EK-start in het Stadio Olimpico in Rome op 11 juni laten we een rist 'bijna vergeten' EK-gangers aan het woord.
Lees verder