Doorgaan naar hoofdcontent

Karim Benzema krijgt vergiffenis

Karim Benzema krijgt vergiffenis

Zes jaar na de beruchte sekstape-affaire en vijf jaar na een racisme-incident heeft bondscoach Didier Deschamps Karim Benzema (33) opnieuw opgenomen in de Franse nationale ploeg. Hartelijk is het weerzien niet, maar de bondscoach nam de beslissing 'in het belang van de Franse zaak'.

Lees verder

Vluchtauto militair getakeld, zwaarste wapens gevonden

De auto van de voortvluchtige, gewapende militair is teruggevonden in een bos nabij het Limburgse Dilsen en intussen getakeld. 'De meest onrustwekkende wapens werden teruggevonden in de auto', liet het federaal parket weten. Allicht gaat het om de raketwerpers.

Lees verder

'Legerleiding zal onderzoek instellen naar voortvluchtige militair en maatregelen nemen'

De legerleiding zal een onderzoek instellen naar de voortvluchtige 46-jarige beroepsmilitair uit Dilsen-Stokkem en daarna de nodige maatregelen nemen. Dat zegt woordvoerder Yves Huwart van de militaire vakbond ACMP-CGPM woensdag aan Belga.

Lees verder

Tientallen bootvluchtelingen gered voor kust Oostduinkerke

Voor de Westkust is woensdagochtend een boot met een vijftigtal vluchtelingen in de problemen gekomen. Dat bevestigt burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche (Open VLD). De vluchtelingen werden naar Nieuwpoort gebracht.

Lees verder

De stijlgeheimen van Sam De Bruyn: 'Ik check jaarlijks of mijn trouwkostuum nog past'

Radiomaker en presentator Sam De Bruyn heeft een nieuw programma op Studio Brussel. Nog tot half juni presenteert hij Reizen De Bruyn waarin hij zijn twee grootste passies combineert, reizen en muziek. Dit zijn zijn stijlgeheimen.

Lees verder

Hooverphonic reageert opgelucht op finaleplaats: 'Nu worden we niet onthoofd'

België heeft zich geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Hooverphonic zal zaterdag 22 mei nog eens het beste van zichzelf geven met het nummer 'The wrong place'. Alex Callier en Geike Arnaert reageren opgelucht, bekijk hun interview in bovenstaande video.

Lees verder

Nu ook onderzoek naar 'criminele feiten' bij Trump Organization

Het openbaar ministerie van New York voert een strafonderzoek naar de Trump Organization, het conglomeraat van de familie van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Dat heeft de procureur bevestigd.

Lees verder

Wie is Jürgen C., de voortvluchtige militair?

Het dreigingsniveau voor korporaal Jürgen C. (46), naar wie sinds maandag een klopjacht loopt, is verhoogd naar het hoogste niveau 4 of 'zeer ernstig'. De man stond al eerder op de radar van de veiligheidsdiensten, onder meer wegens zijn banden met extreemrechts.

Lees verder

Wankelende wolkenkrabber leidt tot paniek op straat in China

In de zuidelijke Chinese stad Shenzhen is paniek uitgebroken omdat een wolkenkrabber van 300 meter hoog aan het wankelen was gegaan. De toren werd ontruimd en er is een officieel onderzoek geopend naar de oorzaak van de onstabiliteit.

Lees verder

Deze wapens nam voortvluchtige militair mee uit kazerne

Jürgen Conings, de militair naar wie de politie op zoek is, heeft verschillende wapens meegenomen uit de kazerne onder het voorwendsel dat hij een schietoefening ­organiseerde bij het leger. De vier raketwerpers die hij had meegenomen zijn al teruggevonden, maar het FN P90 machinepistool en het 5.7 pistool dat hij ook bij zou hebben niet. Allicht heeft hij die nog altijd bij zich, met verschillende laders met munitie.

Lees verder

Grootste ijsberg ter wereld afgebroken van Zuidpool

Een enorme ijsberg, ongeveer 170 kilometer lang en 25 kilometer breed, is afgebroken van de Zuidpool. Het stuk ijs is iets kleiner dan de provincie Luxemburg.

Lees verder

Prinses Beatrice zwanger van eerste kind

De Britse prinses Beatrice is zwanger van haar eerste kind. Vorig jaar trouwde ze met Edoardo Mapelli Mozzi in een besloten ceremonie.

Lees verder

IJsland treedt niet live op in halve finale Songfestival

Een lid van de IJslandse band van Daði og Gagnamagnið heeft woensdag positief getest op het coronavirus. De groep kan daardoor waarschijnlijk niet live optreden tijdens het festival.

Lees verder

Zesjarig Palestijns meisje na zeven uur gered vanonder puin

Een zesjarig Palestijns meisje werd zondag in Gaza vanonder het puin gered nadat haar huis was verwoest door een Israëlische aanval. Haar moeder en alle vier van haar broers en zussen kwamen om het leven.

Lees verder

De man die havermelk hip maakte

Voor de komst van Toni Petersson zagen weinigen brood in de Zweedse havermelkmaker Oatly. Vandaag investeren sterren als Jay-Z en Natalie Portman in het bedrijf, dat zich opmaakt voor een beursgang van 10 miljard dollar.

Lees verder

Dit vond de buitenlandse pers van het optreden van Hooverphonic op Eurovisiesongfestival

Opluchting bij Hooverphonic: de band van Alex Callier, Geike Arnaert en Raymond Geerts stootte dinsdagavond door naar de finale van het Eurovisiesongfestival met het nummer The wrong place. Wat vonden buitenlandse kenners van de Belgische prestatie?

Lees verder

Bitcoin krijgt klappen na waarschuwing uit China

De bitcoin nam een forse duik na een waarschuwing van Chinese bankenfederaties.

Lees verder

Demi Lovato identificeert zich als non-binair

'Ik verander mijn voornaamwoorden officieel naar die/hen', heeft artiest Demi Lovato aangekondigd in een promovideo voor hun nieuwe podcast, 4D with Demi Lovato, waarin thema's als mentale gezondheid en identiteit aan bod komen.

Lees verder

Dode en gewonden na overval in Amsterdam en politieachtervolging

Een politieachtervolging na een gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord is woensdagmiddag geëindigd in een weiland in het dorp Broek in Waterland. De politie heeft zes verdachten aangehouden, van wie twee gewond zijn. Eén verdachte is overleden, meldt de politie Amsterdam. Of deze man door een politiekogel het leven heeft gelaten, is nog niet bekend.

Lees verder

Bewakingscamera filmt hoe elfjarig meisje nipt ontkomt aan kidnapping

In de Amerikaanse staat Florida is een elfjarig meisje dinsdagochtend nipt ontsnapt aan een ontvoering. Het kind wachtte rond 7 uur 's ochtends op de bus toen een dertigjarige man haar plots met een mes benaderde. Hij probeerde haar mee te sleuren naar zijn wagen, maar het meisje kon zich loswrikken.

Lees verder

Remco Evenepoel verliest veel tijd op Bernal, ritzege voor Mauro Schmid

Mauro Schmid (Qhubeka-ASSOS) heeft de elfde etappe in de Giro d'Italia gewonnen na een lange ontsnapping. In Montalcino rekende de vluchter af met Alessandro Covi (UAE Emirates) in de sprint. Achter hen verloor Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) meer dan twee minuten op de andere favorieten voor de eindzege nadat hij niet kon volgen op de Toscaanse grindstroken.

Lees verder

Voetganger overleden bij ongeval met vluchtmisdrijf in Laken

In de Brusselse deelgemeente Laken is dinsdagavond een man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Lees verder

Remco Evenepoel ontgoocheld na tik: 'Mijn benen voelden eerder leeg aan'

Remco Evenepoel heeft woensdagavond kort gereageerd via de ploeg na zijn tijdsverlies in de elfde etappe van de Giro d'Italia. 'Het was niet mijn beste dag.'

Lees verder

Regering blokt import conflict Midden-Oosten af

De federale regering heeft de discussie over mogelijke sancties tegen Israël ontmijnd. Ook de Vlaamse regering houdt de boot af.

Lees verder

Geen Europees voetbal voor KV Oostende na nieuw spektakelstuk tegen KV Mechelen (2-2)

Vaarwel Europees voetbal voor KV Oostende: door een gelijkspel tegen KV Mechelen (2-2) zijn de Kustboys uitgeschakeld voor de vijfde plaats. KVO kwam al vroeg op een dubbele voorsprong via Sakala, maar liet zich na de rust nog de kaas van het brood eten. Maliwa maakte de match met tien vol na rood voor Vranckx. Als Gent tegen Standard verliest, is KV Mechelen zeker van Europees voetbal.

Lees verder

Matthijs meets Máxima: hoe de koningin een perfecte balanceeract opvoerde

Koningin Máxima wordt vijftig en kan geïnterviewd worden: is dat niets voor Van Nieuwkerk? Matthijs meets Máxima. Klinkt goed. Oké, Matthijs is vooral geïnteresseerd in boeken en Franse chansons, maar hij is eeuwig enthousiast en kan op schalkse wijze een lastige vraag stellen. Deal: Matthijs van Nieuwkerk wordt het.

Lees verder

NMBS pakt uit met flexibel abonnement voor telewerk

De NMBS voert flexibele abonnementen in, op maat van pendelaars die slechts twee à drie keer per week naar kantoor gaan.

Lees verder

Franstalige jonge artsen staken, Vlamingen akkoord met nieuw statuut

Er is een akkoord tussen de ziekenhuizen en artsensyndicaten over een verbeterd ­statuut voor artsen-specialisten in opleiding.

Lees verder

Nieuwe prijsvechter komt naar België: 'de Aldi uit de jaren 80' is klaar om ons land te veroveren

Prijzen die tot twintig procent lager zijn dan die van Aldi en Lidl. Dat belooft de Russische discountketen Mere die dit jaar nog tien winkels wil openen in ons land.

Lees verder

AA Gent wint met 2-0 van Standard en komt opnieuw naast KV Mechelen op kop in de Europe play-offs.

AA Gent heeft zich verzekerd van een rechtstreeks duel om het Europees ticket in de Europe play-offs tegen KV Mechelen. De Buffalo's wonnen met 2-0 van Standard, waardoor de Buffalo's en Malinwa zaterdag om 20u beslissen wie het laatste ticket naar de Conference League grijpt.

Lees verder

Als extremist op Ocad-lijst, maar vrij toegang tot wapens

Jürgen Conings werd na twee tuchtsancties bij het leger gedegradeerd tot 'wapendrager'. En net daardoor kreeg hij toegang tot het wapendepot.

Lees verder

Veel mooie beloftes, maar belastingaangifte blijft erg ingewikkeld

Elk jaar weer belooft de minister van Financiën dat uw belastingbrief simpeler wordt en elk jaar weer lijkt ze vooral ingewikkelder te worden.

Lees verder

Lees hier de onderzoeksresultaten achter De Stemming

De Stemming is een onderzoeks­project van de Universiteit Antwerpen en de VUB, die in opdracht van De Standaard en VRT NWS bij 1.908 respondenten de polsslag van Vlaanderen voelden. Lees hier de oorspronkelijke onderzoeksresultaten.

Lees verder

'Chinese intimidatie is futiel'

Zolang Peking de sancties tegen instellingen en parlementsleden in de EU niet opheft, werkt het Europees Parlement niet mee aan de ratificatie van het investeringsakkoord met China.

Lees verder

Aantal nieuwe overlijdens per dag neemt snel af

Van 10 tot 16 mei zijn in België dagelijks gemiddeld 20 overlijdens door het coronavirus geregistreerd. Dat is een stevige daling tegenover de 37 per dag van de week ervoor. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Vakcentrales staken tegen loonakkoord

De twee grootste centrales van de vakbonden ACV en ABVV hebben een stakingsaanzegging ingediend uit onvrede met het loonakkoord dat binnen de federale regering werd bereikt.

Lees verder