Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 mei 2021

Jongeman (23) sterft op E40 in Aalter: aangereden toen hij te voet op zoek was naar hulp

HLN
Jongeman (23) sterft op E40 in Aalter: aangereden toen hij te voet op zoek was naar hulp
Een 23-jarige man uit Aalter is zondagmorgen om het leven gekomen op de E40 richting kust. Hij werd op de snelweg aangereden toen hij te voet om hulp zocht na autopech.
Lees verder

Jongeman (23) sterft na autopech en aanrijding op E40 in Aalter
Een 23-jarige man uit Aalter is zondagmorgen om het leven gekomen op de E40 richting kust. Hij werd op de snelweg aangereden toen hij te voet om hulp zocht na pech.
Lees verder

45.000 supporters wonen iconische paardenrace zónder mondmasker bij
Medina Spirit heeft in het Amerikaanse Louisville de 147ste editie van de Kentucky Derby gewonnen. Dat is een van bekendste paardenraces ter wereld. Opvallend: er waren liefst 45.000 fans (zonder mondmasker) aanwezig.
Lees verder

IN KAART. In deze gemeenten zijn al alle 65-plussers gevaccineerd, bekijk hier de cijfers voor uw regio
Acht Vlaamse gemeenten hebben een vaccinatiegraad van 100 procent bereikt bij de 65-plussers. De komende dagen moet dat lijstje aangevuld worden met de 292 andere steden en gemeenten, aangezien de vaccinatiecampagne bij de oudsten nu zo goed als afgerond is.
Lees verder

Binnenkijken bij interieurarchitect Kelly Claessens: "Ook in een huurappartement kan je op tal van manieren persoonlijkheid creëren"
Afgelopen woensdag dook Kelly als verrassing op in Blind Gekocht, waar ze de centen én het woonlot van de deelnemers in handen neemt. Zelf is de interieurarchitecte ook op zoek naar een eigen huis en daarom huurt ze voorlopig een appartement. "Ook daar kan je echt je eigen plek van maken", zegt Kelly, die verklapt hoe je dat dan precies doet.
Lees verder

Mooi weer op komst voor eerste terrasjes? "Tot 25 graden mogelijk"
Na een halfjaar wachten is het eindelijk weer zover: zaterdag 8 mei mogen de terrassen van de horecazaken in ons land heropenen. Omdat het enkel om de terrassen gaat, wordt er bijna even enthousiast uitgekeken naar de weersvoorspelling. En die ziet er voorlopig veelbelovend uit. "Zaterdag wordt het zacht met temperaturen rond de 20 graden. Zondag zelfs temperaturen tussen de 20 en 25 graden", zegt VTM-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Zonneschijn of regen tijdens heropening van terrassen? "Zondag temperaturen mogelijk tussen 20 en 25 graden"
Na een halfjaar wachten is het eindelijk weer zover: zaterdag 8 mei mogen de terrassen van de horecazaken in ons land heropenen. Omdat het enkel om de terrassen gaat, wordt er bijna even enthousiast uitgekeken naar de weersvoorspelling. En die ziet er voorlopig veelbelovend uit. "Zaterdag wordt het zacht met temperaturen rond de 20 graden. Zondag zelfs temperaturen tussen de 20 en 25 graden", zegt VTM-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Op reis met een elektrische wagen: hier moet je allemaal rekening mee houden
Het lijkt erop dat we deze zomer vooral binnen Europa op reis zullen gaan en dat een heleboel mensen liever in hun bubbel met de auto op vakantie willen dan een vliegreis boeken. Is dat praktisch doenbaar met de elektrische (bedrijfs)wagen? Waar moet je rekening mee houden? En hoe kan je gratis elektriciteit tanken? We zetten de antwoorden op al jouw vragen op een rijtje.
Lees verder

ROYALTY BITS. Meer 'Finding Freedom' en steun voor het Songfestival
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Inspiratie nodig voor je wielervakantie? Onze huisanalist Tom Boonen verklapt zijn favoriete fietsplekken
Dit lange en wielerloze weekend tussen het einde van de voorjaarsklassiekers en de start van de Ronde van Italië biedt je de kans je eigen fietsvakantie te plannen. Waarom je niet laten adviseren door ex-wereldkampioen Tom Boonen? Hij heeft in zijn lange wielercarrière bijna de hele wereld gezien en pikt er zijn vijf favoriete plekken in Europa uit.
Lees verder

Brand in rookkamer WZC Sint-Maria in Gasthuisstraat: 73-jarige bewoner overleden
De brandweer van Brecht is er zondagochtend op uit getrokken om een brand te blussen in Woonzorgcentrum Sint-Maria in de Gasthuisstraat. Daar zou brand zijn uitgebroken in de rookkamer. Een 73-jarige man die in het WZC inwoonde is daarbij overleden.
Lees verder

"Vaarwel, je was een woordvirtuoos": zo eert bekend Vlaanderen de overleden Pieter Aspe op sociale media
Op zaterdag 1 mei is Pieter Aspe onverwacht overleden. Zijn uitgever maakte het nieuws bekend in een statement op hun website. "Lieve lezers en vrienden, bijzonder verdrietig nieuws. Pieter Aspe is overleden na een kort ziekbed." Onder meer Herman Brusselmans en Francesca Vanthielen reageerden al op het nieuws, maar ook op sociale media komt het nieuws van zijn overlijden hard aan.
Lees verder

Zo'n 30.000 mensen op straat in Berlijn op Dag van de Arbeid: Duitse politie pakt 240 manifestanten op
De Duitse politie heeft zaterdagavond en ook 's nachts tijdens manifestaties in de hoofdstad Berlijn naar aanleiding van 1 mei in totaal 240 amokmakers opgepakt. Dat meldt de politie van Berlijn.
Lees verder

Strengere normen voor stikstof in Vlaanderen
De normen voor de uitstoot van stikstof in Vlaanderen worden verstrengd. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft daarover nieuwe richtlijnen verspreid. De nieuwe richtlijn was nodig nadat een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwisting het voorlopig stikstofkader onderuit haalde.
Lees verder

Het tragische liefdesverhaal van de Virgin Queen, die voor een getrouwde man viel maar hem te lang aan het lijntje hield
Deze week vierden Kate Middleton (39) en prins William (38) nog hun tiende huwelijksverjaardag. Hun romance leest als een romantisch sprookje. Maar Elizabeth I, een van de voorouders van William, kende minder geluk in de liefde. Ze viel al op jonge leeftijd voor edelman Robert Dudley, maar weigerde categoriek om met hem te trouwen. "Een bron van frustratie voor Dudley, die er dan maar voor koos om haar jaloezie op te wekken."
Lees verder

Selby en Murphy strijden om wereldtitel snooker: "Weer eens in de finale staan, geeft een ongelooflijk gevoel"
Mark Selby (WS-4) en Shaun Murphy (WS-7) strijden zondag en maandag in het Crucible Theatre van Sheffield in een best of 35 om de wereldtitel snooker.
Lees verder

Aboverkoop gaat meteen hard bij KV Mechelen: "Een absoluut record"
Topstart voor de abonnementenverkoop bij KV Mechelen. Na één dag zitten ze al aan bijna 1.100 abonnees voor het seizoen 2021-2022. Een record, zo meldt de club.
Lees verder

Half jaar na zijn nederlaag blijft Trump doorgaan over "gestolen stemmen" en "massale fraude"
Morgen zal het precies een half jaar geleden zijn dat Donald Trump de verkiezingen verloor van zijn Democratische uitdager Joe Biden, al werd die uitslag pas na weken van tellen en hertellen bevestigd. Toch blijft Trump er tot op vandaag bij dat de verkiezingen "gestolen" zijn en er gefraudeerd is met miljoenen stemmen in zijn nadeel, hoewel tientallen onderzoeken daar geen enkel substantieel bewijs voor konden leveren. Ook deze week ging Trump op zijn elan verder.
Lees verder

Onze watcher van het vrouwenvoetbal ziet hoe OH Leuven Gent uit de top drie duwt: "Gent is zijn momentum kwijt"
Onze vrouwenvoetbalwatcher Dirk Deferme zag hoe OH Leuven over Gent wipte in de stand. Drie clubs strijden om de tweede plek. "Leuven speelt zondagavond thuis tegen Standard. Het kan de Rouchettes op drie punten zetten."
Lees verder

VBO-voorzitter Pieter Timmermans over loonverleg: "Regering moet consistent zijn voor geloofwaardigheid"
De federale regering zal bij haar beslissing over de toegestane loonstijging consistent moeten zijn voor haar eigen geloofwaardigheid. Zoniet vreest VBO-topman Pieter Timmermans dat ons land "aan de afrit van de loonontsporingen" staat. Dat zei hij in De Zevende Dag. Kamerlid Nathalie Muylle van meerderheidspartij CD&V vindt dat verschillende partijen zich niet loyaal hebben gedragen.
Lees verder