Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Jonge vrouw dood aangetroffen in verloederd huis: bewoner (30) opgepakt

HLN
Jonge vrouw dood aangetroffen in verloederd huis: bewoner (30) opgepakt
In een bouwvallige woning langs de Veldstraat in Meulebeke is maandagmorgen het levenloos lichaam aangetroffen van een 27-jarige vrouw uit de Westhoek. De politie beschouwt haar overlijden als verdacht. De bewoner van het huis is van z'n vrijheid beroofd.
Lees verder

De Bruyne draagt er straks eentje: hoeveel kost een carbonmasker, hoe wordt het gemaakt en waarom is het veiligste optie?
Kevin De Bruyne speelt straks wellicht met een carbonmasker. Hoeveel kost dat, hoe wordt het gemaakt en was carbon dan geen materiaal voor koersfietsen? Alles wat u moet weten over de beschermingsmaskers. Er zit een hele business achter verscholen.
Lees verder

Politie in Belize onderzoekt of schoondochter miljardair met dienstwapen zat te spelen en zo per ongeluk vuurde
Jasmine Hartin, de schoondochter van de Britse miljardair lord Michael Ashcroft, zal vandaag in het Centraal-Amerikaanse Belize officieel worden aangeklaagd na de raadselachtige dood van een superintendent (een evenknie voor commissaris, red.), stellen Britse media. Welke tenlastelegging ze precies krijgt, blijft onduidelijk. Het lichaam van Henry Jemmott (42) dreef in de nacht van donderdag op vrijdag aan een pier in de stad San Pedro en vertoonde een kogelwond in het hoofd. Op de pier stond Hartin (38). Op haar handen en kleren zaten bloedsporen.
Lees verder

Brussels Airlines overweegt extra vluchten door grote reishonger
Brussels Airlines zegt momenteel "zeer goede boekingscijfers" te registreren. "De laatste twee weken is er echt een sterke stijging", zegt een woordvoerster van de maatschappij, die extra vluchten overweegt.
Lees verder

Herbeleef. Duivels trainen eerste keer - Pas hopen op Witsel tegen Finland - Geen operatie De Bruyne
It's Deviltime! De Rode Duivels verzamelen vandaag in Tubeke voor de start van hun EK-voorbereiding. Op Kevin De Bruyne na dan, hij werd sowieso pas volgende week bij de groep verwacht en is twijfelachtig voor de opener tegen Rusland. Op Witsel wordt er pas gerekend vanaf de derde groepsmatch tegen Finland. Herbeleef de aankomst van 'Onze Jongens' en het eerste persmoment met Eden Hazard, die stelde last te hebben van de dij, en Roberto Martínez.
Lees verder

Veelbesproken en 's werelds nummer twee Osaka trekt zich terug uit Roland Garros na persboycot: "Situatie die ik me nooit had kunnen voorstellen"
Naomi Osaka heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros. De Japanse tennisster, de nummer 2 van de wereld, kondigde in aanloop naar het grandslamtoernooi aan dat ze tijdens het toernooi niet met de pers praat. Daar kwam veel kritiek op, de organisatie dreigde haar uit te sluiten.
Lees verder

Veelbesproken en 's werelds nummer 2 Osaka trekt zich terug uit Roland Garros na persboycot
Naomi Osaka heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros. De Japanse tennisster, de nummer 2 van de wereld, kondigde in aanloop naar Roland Garros aan dat ze tijdens het toernooi niet met de pers praat. Daar kwam veel kritiek op.
Lees verder

Ed Sheeran maakte komaf met zijn ongezonde levensstijl: "Een portie kippenvleugels en twee flessen wijn per avond waren geen uitzondering"
Ed Sheeran (30) gaat voortaan een stuk gezonder door het leven. In een interview met BBC Radio 1 vertelde de zanger dat hij tijdens de coronapandemie komaf gemaakt heeft met zijn ongezonde levensstijl. Naar eigen zeggen voelt hij zich nu beter dan ooit.
Lees verder

Iraanse voorraad verrijkt uranium zestien keer groter dan toegestaan
Iran beschikt momenteel over een voorraad verrijkt uranium die zestien keer zoveel is als door het nucleair akkoord van 2015 toegestaan, zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Atoomagentschap IAEA dat het Franse persbureau AFP vandaag kon inkijken.
Lees verder

Dyab Abou Jahjah na uitspraak Tom Van Grieken over 'dominant' blank Vlaanderen: "Wokes zijn ook racisten"
"Ik had lang gehoopt dat biologisch racisme zelfs in extreemrechtse kringen marginaal is geworden. Helaas is dit alles behalve waar." Dat zegt auteur en opiniemaker Dyab Abou Jahjah nadat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een interview met de krant De Tijd sprak over een 'dominant blank' Vlaanderen. Maar ook voor het omgekeerde heeft Abou Jahjah geen goed woord over. Zoals de kritiek van mensen die woke zijn ('alert voor maatschappelijke ongelijkheid') en vinden dat de poëzie van de zwarte Amanda Gorman niet vertaald kan worden door een witte dichteres. "Wokes zijn ook racisten."
Lees verder

Dit zijn de doelwitten van Jürgen Conings: een advocaat, minister en Van Ranst
Een advocaat, een minister en Marc Van Ranst. Het is intussen een waslijst geworden, de personen die extra bewaking krijgen tegen de voortvluchtige militair Jurgen Conings (46). Volgens de kranten van Mediahuis gaat het om een tiental personen. Het federaal parket vreest dat zij het doelwit kunnen zijn van de zwaarbewapende veertiger. Daarnaast blijft er een verhoogde waakzaamheid bij tal van asielcentra en moskeeën in de provincie Limburg.
Lees verder

Van Uytvanck stuit in openingsronde Roland Garros na driesetter op Italiaanse
Geen tweede ronde voor Alison Van Uytvanck (WTA 67) op Roland Garros. Tegen de Italiaanse Martina Trevisan (WTA 97) verloor onze 27-jarige landgenote na een driesetter met 5-7, 6-4 en 4-6.
Lees verder

"Wij komen terug": 'Château Planckaert' krijgt dit najaar een derde seizoen
Fans van de familie Planckaert kunnen opgelucht ademhalen. 'Château Planckaert' krijgt namelijk een derde seizoen en daar hoeven we bovendien niet lang op te wachten. Stephanie, Francesco en de rest van de familie keren dit najaar al terug naar het kleine scherm.
Lees verder

Net als in 'Thuis' verloren ook Veerle en Ewan de helft van hun tweeling tijdens zwangerschap: "We reden naar huis met een maxi-cosi en een doodskistje"
Een miljoen Vlamingen zag vanavond hoe Adil en Christine in 'Thuis' te horen kregen dat de helft van hun ongeboren tweeling overleden is: Jaan zal het zonder zijn broertje Finn moeten stellen. Net zoals Jaan, de zoon van Veerle Declerck (40) en Ewan Torrekens (39), ook in de baarmoeder al afscheid moest nemen van zijn zus Fien. Het verhaal van het gezin gaf de verhaallijn in 'Thuis' mee vorm. "Soms vertelt Jaan nog over hoe hij samen met Fien in mijn buik heeft gespeeld."
Lees verder

Drama in 'Thuis': zwangere actrice Daphne Paelinck hyperventileert bij heftige scène
Wat een drama in 'Thuis'. Maandag kregen de aanstaande ouders Christine en Adil te horen dat één kindje van de tweeling die ze verwachten, is gestorven. Een groot verdriet op tv, maar ook een delicate verhaallijn voor de actrice. Daphne Paelinck (32) is op dit moment zelf zwanger. "Toen ik die scène moest spelen, begon ik te hyperventileren."
Lees verder

Snelle aftocht: David Goffin moet al na één ronde Roland Garros verlaten na verlies tegen 19-jarig talent
Roland Garros zit er al na één ronde op voor David Goffin (ATP 13). De 30-jarige Luikenaar ging onderuit tegen Lorenzo Musetti (ATP 76), een Italiaans talent van 19. Het werd 6-0, 7-5 en 7-6.
Lees verder

Duitse moeder veroordeeld voor maandenlang martelen dochtertje: "Zonder hulp was ze overleden"
Een 24-jarige vrouw uit de buurt van Keulen heeft negen jaar cel gekregen voor het maandenlang martelen van haar 5-jarige dochtertje. Dat kreeg nauwelijks eten en zat afgezonderd in een donkere en vervuilde kamer zonder ventilatie. De rechtbank achtte poging tot moord en mishandeling bewezen, melden Duitse media.
Lees verder

Libië krijgt extra Italiaanse hulp bij controle van migratie
Rome komt met extra geld over de brug om Libië te helpen de migratie vanuit Libië naar Europa onder controle te krijgen. Die belofte heeft de Italiaanse premier Mario Draghi gedaan, na een onderhoud met de Libische premier Abdul-Hamid Mohammed Dbeibeh.
Lees verder

Inflatie Duitsland naar hoogste niveau sinds 2018
De inflatie in Duitsland is in mei gestegen naar het hoogste niveau sinds oktober 2018, nu de economie steeds verder opengaat en de vraag van consumenten aantrekt. Volgens het Duitse federale statistiekbureau bedroeg de inflatie 2,4 procent op jaarbasis. In april was dit nog 2,1 procent.
Lees verder

Europese Commissie krijgt groen licht om geld te lenen voor relanceplan
De Europese Commissie zal vanaf dinsdag geld kunnen lenen om het Europese relanceplan van 750 miljard euro te financieren. Alle 27 lidstaten hebben maandag officieel aangegeven dat ze de noodzakelijke procedures op nationaal niveau hebben afgerond.
Lees verder