Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Jambon over regels rond tuinfeesten: “Wij gaan geen politiemensen in de tuinen sturen"

HLN
Jambon over regels rond tuinfeesten: "Wij gaan geen politiemensen in de tuinen sturen"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verdedigt de bijsturing van de regels rond tuinfeesten en stelt duidelijk dat die 'versoepeling' is afgeklopt op politiek niveau. "We moeten daar niet flauw over doen, de oorspronkelijke beslissing van het Overlegcomité stootte op nogal wat kritiek in de maatschappij, en we moeten zien dat de maatregelen die we nemen draagvlak hebben", klinkt het bij VTM Nieuws.
Lees verder

NMBS start proefproject met abonnement voor flexibele pendelaars
Met het zogenaamde Flex Abonnement wil de NMBS "een geknipt antwoord" bieden op het veranderde woon-werkverkeer van de pendelende werknemer. Het proefproject gaat van start in juni en het Flex Abonnement wordt uitgerold aan het begin van 2022. Dat heeft de NMBS aangekondigd.
Lees verder

Anouk Matton telt af naar haar bevalling: "Er komt een nanny, en die zal aan strenge eisen moeten voldoen"
Nog anderhalve maand en dan verwelkomen Anouk Matton (28) en haar man Dimitri Vegas (39) hun eerste kindje, een zoon. Hoog tijd dus voor een gesprek met de mama in spe: Anouk vertelt openlijk over het moment waarop ze ontdekte dat ze zwanger was, hoe ze het aan Dimitri vertelde, hoe ze de bevalling plant en hoe het koppel de eerste maanden daarna zal aanpakken. En dan zijn er nog die zwangerschapskwaaltjes: "Op een bepaald moment woog ik amper 43 kilo en begon ik me toch wat zorgen te maken."
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe uitbater voedingswinkel tientallen keren met koevoet wordt geslagen: "Ik dacht écht dat ik ging sterven"
Het begon dinsdagochtend met een vraag over een pakje bloem, maar drie minuten later lag Mohit Kumar Puni (38) volledig onder het bloed in zijn voedingswinkel in Zaventem. Hij werd het slachtoffer van een brutale aanval met een koevoet. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de uitbater tientallen keren op het hoofd slaan, om vervolgens zonder buit te vluchten. Zinloos geweld? Of toch een mislukte overval? "Ik wil weten waaraan ik dit verdiend heb", aldus een verbouwereerde Kumar.
Lees verder

Franse regering hoopt dat mondmaskers buiten niet meer nodig zullen zijn deze zomer
De Franse regering hoopt dat de Fransen deze zomer niet langer een mondmasker zullen moeten dragen als ze buiten zijn. Dat heeft de woordvoerder van de regering, Gabriel Attal, gezegd.
Lees verder

Koningin Máxima liet haar toekomst voorspellen met tarot. Werkt dat echt? Redactrice Roxanne test het uit. "Ik vergaar prachtige inzichten"
De Nederlandse koningin Máxima onthulde dat een tarotlezer voorspeld had dat ze haar man Willem-Alexander zou ontmoeten. Dat deed ze in een groot interview naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag. De koningin is niet de enige die beroep doet op tarot om inzicht te krijgen in de toekomst. Het fenomeen zit in de lift. Tarotspecialist Margot legt uit hoe het werkt, Redactrice Roxanne test het intrigerende kaartspel uit en gaat na of er meer in zit dan bijgelovigheid.
Lees verder

Zeg eens 'cheese': niet enkel mensen lachen, maar ook dieren
Volgens een nieuwe studie van de University of California zijn er minstens 65 verschillende dieren, inclusief de mens, die een lachgeluid maken. Een groot deel van de lijst bestaat uit primaten, maar er zitten evengoed vogels tussen. Misschien is het dus meer wijdverspreid dan gedacht.
Lees verder

EU-lidstaten willen gevaccineerde toeristen uit derde landen toelaten
De lidstaten van de Europese Unie zijn overeengekomen om de inreisbeperkingen voor gevaccineerde toeristen uit derde landen op te heffen. Dat heeft de Europese Commissie vandaag gemeld.
Lees verder

Berlusconi (84) te ziek om terecht te staan
De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is ernstig ziek. Dat zegt een aanklager in Milaan, die het proces van de 84-jarige politicus voorlopig wil opschorten.
Lees verder

Ook golfwereld in de ban van Super League-rel: PGA dreigt 'overlopers' te schorsen
De plannen voor een zeer lucratieve Super League in het golf zorgen voor commotie in aanloop naar het PGA Championship in South Carolina, het tweede majortoernooi van dit jaar. De Amerikaanse tour PGA heeft de spelers al gewaarschuwd; wie zich inlaat met deze nieuwe golfcompetitie, wordt meteen geschorst van de tour.
Lees verder

Positief coronageval bij IJsland: groep mag waarschijnlijk niet meer optreden
Een lid van de IJslandse band van Daði og Gagnamagnið heeft woensdag positief getest op het coronavirus. De groep kan daardoor waarschijnlijk niet meer deelnemen aan het Eurovisiesongfestival.
Lees verder

Belg wint prestigieuze 'Oscar van het internet' met eigen spelletje
De Oost-Vlaming Bart Bonte won gisterenavond een befaamde 'Webby Award'. Die worden ook wel 'de Oscars van het internet' genoemd. Zijn spelletje 'Green' was de beste in de categorie puzzelgames en versloeg daarbij onder meer 'Tetris'. "Dit had ik nooit verwacht", zegt Bonte.
Lees verder

Belg wint prestigieuze 'Oscar van het internet' met eigen spel
De Oost-Vlaming Bart Bonte won gisterenavond een befaamde 'Webby Award'. Die worden ook wel 'de Oscars van het internet' genoemd. Zijn game 'Green' was de beste in de categorie puzzelgames en versloeg daarbij onder meer 'Tetris'. "Dit had ik nooit verwacht", zegt Bonte.
Lees verder

Vakbond bekritiseert sluiting van WE-winkels in Brussel en Wallonië
De Franstalige christelijke vakbond La Centrale nationale des Employés (CNE) heeft kritiek op de geleidelijke sluiting van WE-winkels in Brussel en Wallonië. Volgens CNE omzeilt het bedrijf de wet-Renault en dus de onderhandelingen over een sociaal plan. De Nederlandse modeketen heeft de voorbije maanden al enkele winkels gesloten in ons land.
Lees verder

Nu ook officieel: Löw neemt Thomas Müller en Mats Hummels mee naar het EK
De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor het EK van komende zomer (11 juni - 11 juli). Löw rekent, zoals de voorbije dagen al verscheen in de pers, opnieuw op Thomas Müller (Bayern München) en Mats Hummels (Borussia Dortmund).
Lees verder

Een wereldelftal niet-geselecteerden van Didier Deschamps: Franse bondscoach moet klinkende namen simpelweg thuislaten voor het EK
Ook wereldkampioen Frankrijk heeft z'n EK-selectie rond. Bondscoach Didier Deschamps had daarbij keuze te over. Uit de grabbelton aan Frans talent moest hij flink wat sterspelers teleurstellen. Een blik op de niet-selectie van Les Bleus.
Lees verder

Lichaam van 'Somerton-man' opgegraven in Australië om het 70-jarige mysterie van zijn identiteit op te lossen
In Australië is het lichaam van de zogenaamde 'Somerton-man' opgegraven. De man is al meer dan 70 jaar dood, maar het mysterie daarrond werd nooit opgelost. Hedendaags DNA-onderzoek zou daar verandering in moeten brengen.
Lees verder

Denk je dat je vergeten bent in de vaccinatieplanning? Zo controleer je het
De vaccinaties in België en Vlaanderen gaan in sneltempo verder. Over een week zouden alle risicopatiënten minstens een eerste coronaprik gekregen moeten hebben, en beginnen de inentingen bij de brede bevolking onder de 65. Maar wat als je nog steeds wacht op je uitnodiging en denkt dat je 'vergeten' bent? Dit kan je eraan doen.
Lees verder

Marokko roept ambassadeur terug uit Spanje wegens geschil over duizenden migranten
Marokko heeft zijn ambassadeur uit Spanje teruggeroepen naar aanleiding van een diplomatieke ruzie over de duizenden migranten die vanuit Marokko illegaal naar de Spaanse enclave Ceuta zijn getrokken. Dat melden de Marokkaanse media.
Lees verder

Hanne Troonbeeckx (42) laat in haar portemonnee kijken: "Met langetermijnsparen ben ik niet bezig. Ik leef vandáág en niet morgen"
Hanne Troonbeeckx (42), happinesscoach en presentatrice op njam!, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt ze openhartig over hoe ze met geld omgaat, waar ze in investeert en welke financiële lessen ze geleerd heeft. "Ik verdien nu geld met wat ik graag doe, al is het een hindernissenparcours geweest om dit punt te bereiken."
Lees verder