Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

Huiszoeking bij Jurgen Conings: speurders nemen DNA-stalen mee

HLN
Huiszoeking bij Jurgen Conings: speurders nemen DNA-stalen mee
Speurders van de federale politie hebben vrijdagavond vanaf 23 uur een huiszoeking uitgevoerd in de woning van Jürgen Conings in Dilsen-Stokkem. Dat bevestigt het federaal parket. Er werden ondermeer DNA-stalen afgenomen om een eventuele match te vinden op voorwerpen die tijdens het sweepen in het Nationaal Park zijn aangetroffen.
Lees verder

Cipiers Epstein sluiten deal met justitie na aanklacht
De cipiers die multimiljonair en veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein hadden moeten bewaken toen die in de gevangenis een einde aan zijn leven maakte, hebben een deal met de openbaar aanklager gesloten om niet te worden vervolgd voor het vervalsen van verslagen. In ruil voor hun vrijheid beloofden ze justitie van informatie te voorzien over het gevangeniswezen en interne voorvallen ten tijde van Epsteins dood.
Lees verder

Aimé Antheunis na zijn zware coronastrijd: "Ik kon niet meer praten of stappen. Zo wordt het stil in je hoofd"
Aimé Anthuenis (77) heeft nog steeds hetzelfde loopje: bovenlichaam lichtjes voorovergebogen zoals een sprinter, de knieën naar buiten, klaar om geschud te worden, het hoofd schuin, bijna episcopaal. Deze sportman pur sang is nu aan het revalideren. Hij moest opnieuw leren lopen. Covid-19. De ex-coach van Anderlecht benoemt de ziekte half fluisterend. Alsof hij tegen een fantoom spreekt. Of tegen een godheid. Aimé is nooit een ordinaire schreeuwer geweest, niet als coach, niet in zijn privéleven. Maar zoals de woorden nu huiverden, had ik het niet eerder gekend. Hier spreekt een andere man, gelouterd, elke zweem van verwachting on hold. Sereen, dat nog wel.
Lees verder

Carl Devos: "Burgers zitten niet te wachten op politici die na al dat streng beleid applaus zoeken"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Marc Degryse schreef een boek over de EK-kansen van de Rode Duivels: "Ik krijg kippenvel van Romelu"
Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts moet gedacht hebben: 'Bij wié moeten we zijn voor de ultieme inschatting van de kansen van de Rode Duivels op het EK?' Marc Degryse, natuurlijk. Onze analist doet exclusief voor de krant al eens het boekje van 150 pagina's open: "De Bruyne beseft: 'Nu is het moment'."
Lees verder

INTERVIEW. Vincent Van Quickenborne over extremisten, boetes en liberalisme: "Dat dreigen met boetes deed ik niet met veel goesting"
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kwam de afgelopen maanden vooral in het nieuws als de man die dreigde met 'boetes, boetes, boetes'. "Maar ik deed dat niet met veel goesting hé", benadrukt hij. Een oerliberaal, noemt hij zichzelf, die alle coronabeperkingen zo snel mogelijk wil vergeten. "Ik hoor sommigen zeggen: dat sluitingsuur in de horeca kan misschien blijven. No way! Je moet toch op café kunnen gaan tot 4 uur 's nachts. Allez, ik ben daar in Kortrijk groot mee geworden!"
Lees verder

Onze reporter op Kreta, waar de eerste toeristen toestromen: "Eindelijk weer ademen"
Zon, zee, strand: wie kijkt er niet naar uit nu we weer uit ons kot mogen? Omdat Griekenland als één van de eerste zuiderse vakantiebestemmingen zijn poorten opende voor toeristen, trokken onze reporter en fotograaf naar Kreta, elke 'normale' zomer de vakantieplek van zo'n 130.000 Belgen. Ze zagen er toeristen uit heel Europa heropleven na de donkere coronamaanden, zelfs al moesten die bij het ontbijtbuffet hun fruityoghurt met plastic handschoenen uit het koelvak nemen.
Lees verder

Naast Conings staat ook cipier op OCAD-lijst
"Van de 706 mensen op de OCAD-lijst zijn er twee die bij de overheid werken: militair Jürgen Conings, maar ook een cipier." Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een weekendinterview met deze krant.
Lees verder

Naast Conings, ook cipier op OCAD-lijst
"Van de 706 mensen op de OCAD-lijst zijn er twee die bij de overheid werken: militair Jürgen Conings, maar ook een cipier." Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een weekendinterview met deze krant.
Lees verder

ASSISEN. Zonder enige twijfel schuldig aan moord op Sofie Muylle: dicht bij levenslang (maar wel minder in Roemenië)
Al vier jaar zegt Alexandru Caliniuc (27) dat hij Sofie Muylle niet ombracht. De jury gelooft hem niet. "Moord", oordeelden de twaalf gezworenen gisteren in een recordtijd. Amper twee uren hadden ze nodig. "Gerechtigheid is geschied", zegt vader Muylle. "Dit is het bewijs dat je geen wapens nodig hebt om een mens kapot te maken."
Lees verder

250 euro boete voor Club-spelers en coach die titel vieren met fans: "Uitbundigheid valt niet te plannen"
Corona? Nooit van gehoord. Zo leek het gisterennacht, toen enkele spelers van Club Brugge vrolijk de groep uitzinnige fans in doken om hun titel te vieren. De Brugse politie is ziedend omdat ze bij blauw-zwart de afspraken niet nakwamen. Dat was nochtans wel de bedoeling, zegt voorzitter Verhaeghe: "Maar de uitbundigheid na zo'n kampioenenviering is moeilijk te plannen."
Lees verder

Autogiganten snoeien verder in aantal dealers: "Een klap voor de garagisten"
De kans bestaat dat uw garagist over enkele jaren zijn zaak opdoekt. Stellantis, de fusiegroep die Fiat, Alfa Romeo, Chrysler en Jeep (FCA) maar ook Peugeot, Opel en Citroën (PSA) in portefeuille heeft, zegt de contracten met zijn dealers in Europa op. In ons land komt een 80-tal dealerbedrijven, met daaronder een veelvoud aan garages, in het vizier. "Een klap voor de garagisten."
Lees verder

Mijn restaurant. Reporter Sven Spoormakers: "Ik weet niet wat ik voorgeschoteld zal krijgen. Dat maakt ook niet uit"
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Reporter Sven Spoormakers trekt naar Ristorante Rossi in Leuven.
Lees verder

Hoe lekker én gezond zijn de populairste kant-en-klare maaltijdboxen? Diëtiste Sanne Mouha doet de test: "Groentecombinaties die je anders nooit zou eten"
De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. "Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami."
Lees verder

Vader Patrick en coach Koen Pelgrim typeren de rasklimmer in Remco Evenepoel: "Op z'n 12de was hij al gek van Pantani en Contador"
De berggeit in Remco Evenepoel mag los. Want daar zijn de Dolomieten. Monte Zoncolan vormt vandaag het voorspel op de beestig zware slotweek van deze Giro. Kost waar Evenepoel in principe van smult, weten vader Patrick en coach Koen Pelgrim. "Op basis van de vermogens die hij trapt, hoort hij bij de beste klimmers van het peloton."
Lees verder

Deze week in 'Lisa': Hoe lang kan Lisa op pillen blijven leven om te scoren bij Jonas?
Goed nieuws voor de vele fans van 'Lisa'. Hun telenovelle zal nog een heel eind doorlopen in juli en dan pas een apotheose kennen. Met dank aan de corona-pandemie waardoor de reeks later van start ging. Deze week belooft alvast weer spannend te worden, vooral met de vele vragen rond de mysterieuze pillen die Lisa (Tinne Oltmans) slikt om vol zelfvertrouwen de wereld aan te kunnen.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen, aantal overlijdens zakt met 37 procent
De coronacijfers blijven in gunstige zin evolueren. Het gemiddelde aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens dalen opnieuw significant. Het aantal overlijdens daalt met 37 procent. Dat blijkt vanochtend uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Scienanso.
Lees verder

Is dit de nieuwe vlam van Courtois? Doelman Rode Duivels bijzonder close met Israëlisch model
Heeft Thibaut Courtois een nieuwe liefde? Het lijkt erop, want de doelman van Real Madrid en de Rode Duivels werd de afgelopen weken in Madrid gespot met Mishel Gerzig.
Lees verder

Numerologie, een vernevelaar en een luchtmatras: zo bereidt Hooverphonic zich voor op de finale
"We hebben genoeg ervaring om kalm te blijven. Dus dat doen we ook." Hooverphonic voelt zich klaar om straks de Songfestivalfans richting douze points te bewegen. "We mogen als vierde aan de bak. In de numerologie is dat een goed getal, zegt Geike. En dan is iedereen nog fris en gefocust."
Lees verder

"De Barbara Dex Award is voor Nederland"
Geen Songfestival zonder enkele vestimentaire miskleunen. In 1997 riep een fansite de Barbara Dex Award in het leven, nadat de Belgische inzending in een vreselijke soepjurk was verschenen. Als stylist Jody Van Geert - die in 2016 verantwoordelijk was voor de Songfestivalstyling van Laura Tesoro - mag beslissen over de prijs, gaat die dit jaar naar de outfit van Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending.
Lees verder