Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 mei 2021

HEMA lijdt 215 miljoen euro verlies door coronacrisis

HLN
HEMA lijdt 215 miljoen euro verlies door coronacrisis
HEMA heeft het afgelopen jaar 215 miljoen euro verlies geleden als gevolg van de coronacrisis. Volgens de Nederlandse winkelketen was 2020 één van de meest uitdagende jaren die ze ooit heeft gekend.
Lees verder

Eigenaar Suezkanaal wil deel van waterweg verbreden na Ever Given-opstropping
De eigenaar en exploitant van het Suezkanaal wil het zuidelijke deel van de vaarroute verbreden. Dat maakte de voorzitter van het staatsbedrijf dinsdag bekend in een toespraak op televisie. Eerder dit jaar ontstond een dagenlange blokkade in het zuidelijke deel van het Suezkanaal doordat het containerschip Ever Given overdwars was komen vast te zitten.
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep met 25 renners, onder wie vier Belgen, rijdt weg - Roze trui Ganna doet kopwerk in het peloton
Alle ogen op Remco Evenepoel. Pakt hij voor het eerst in zijn carrière de leiderstrui in een grote ronde? Hij vindt in elk geval een parcours op zijn maat. De finish ligt net na de Colle Passerino, een lastige klim van 4,3 kilometer aan bijna 10%. Volg de vierde etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

Onthaalmoeder riskeert 4 jaar cel voor dooreenschudden van baby: "Telkens we pleistertje op z'n oog aanbrengen, worden we opnieuw geconfronteerd"
De kleine A. was 6 maanden oud toen hij bij onthaalmoeder S.L. (37) uit Ardooie hard dooreengeschud werd. De baby overleefde het incident, maar drie jaar later is het voor z'n ouders nog altijd koffiedik kijken welke gevolgen hij eraan zal overhouden. "Ik vind het nog altijd moeilijk om elke dag met de feiten geconfronteerd te worden", barstte zijn mama op het proces in tranen uit. S.L. riskeert nu 4 jaar cel, de helft voorwaardelijk, maar hield het zelf op "een paniekreactie".
Lees verder

Onthaalmoeder riskeert 4 jaar cel voor dooreenschudden van 6 maanden oude baby: "Elke ochtend dat we z'n oogplakker aandoen is voor ons confronterend"
De kleine A. was 6 maanden oud toen hij bij onthaalmoeder S.L. (37) uit Ardooie hard dooreengeschud werd. De baby overleefde het incident, maar drie jaar later is het voor z'n ouders nog altijd koffiedik kijken welke gevolgen hij eraan zal overhouden. "Ik vind het nog altijd moeilijk om elke dag met de feiten geconfronteerd te worden", barstte zijn mama op het proces in tranen uit. S.L. riskeert nu 4 jaar cel, de helft voorwaardelijk, maar hield het zelf op "een paniekreactie".
Lees verder

Indiase hindoe's smeren zich in met koeienmest tegen corona, artsen waarschuwen dat het niet helpt
Artsen in India waarschuwen dat de uitwerpselen van de koe niet tegen het coronavirus helpen. Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor en het gebruik ervan zou alleen maar bijdragen aan de verspreiding van allerlei ziekten. De oproep is het gevolg van de praktijk van sommige hindoes in de westelijke deelstaat Gujarat om zich in te smeren met koeienmest, aldus Indiase media. Ze menen dat dit ze weerbaar maakt tegen Covid-19.
Lees verder

Tientallen lichamen aangespoeld aan oever Ganges nadat crematoria prijzen opdrijven in India
Het coronavirus woedt verder in India, ook in landelijke gebieden waar nauwelijks gegevens over bekend zijn. Dat de pandemie ook daar een ravage aanricht, blijkt volgens zorgverleners uit het feit dat daar al tientallen lichamen aanspoelden op de oevers van de Ganges. Dat crematoria de prijzen van crematies de hoogte in jagen zou daar niet vreemd aan zijn.
Lees verder

Redactrice Roxanne laat haar geboortehoroscoop lezen en haar jaar voorspellen: "Staat mijn persoonlijkheid dan echt in de sterren geschreven?"
"Jij bent net zoals Justin Bieber recht in een piekperiode geboren, die nog tot 2024 zal duren. Ik begrijp het wel. Ik kende nog maar weinig tegenslag op vlak van mijn carrière." Astrologie is een hype. Ook journalist Roxanne is erdoor gebeten. Ze gaat op bezoek bij astroloog Michael Van den Bossche, laat haar geboortehoroscoop ontcijferen en haar komende jaren voorspellen. "Ik zie het als een manier om mezelf beter te leren begrijpen." Hoe gaat zo'n reading in zijn werk? Roxanne legt het uit in mensentaal voor wie er voor openstaat.
Lees verder

LGBTQ+-gemeenschap in shock: "Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is"
De internationale LGBTQ+-gemeenschap is in de ban van de gruwelijke dood van een 20-jarige Iraanse man, die naar verluidt door zijn halfbroer en twee neven is vermoord en onthoofd nadat zij zijn seksuele geaardheid hadden ontdekt. Dat schrijven diverse Iraanse media op basis van gesprekken met vrienden en familieleden. De moeder van het slachtoffer is in shock opgenomen in het ziekenhuis, bevestigt een invloedrijke LGBTI-organisatie in een persbericht. In Iran riskeren homo's nog altijd marteling en de doodstraf.
Lees verder

Lhbti-gemeenschap in shock: "Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is"
De internationale lhbti+-gemeenschap is in de ban van de gruwelijke dood van een 20-jarige Iraanse man, die naar verluidt door zijn halfbroer en twee neven is vermoord en onthoofd nadat zij zijn seksuele geaardheid hadden ontdekt. Dat schrijven diverse Iraanse media op basis van gesprekken met vrienden en familieleden. De moeder van het slachtoffer is in shock opgenomen in het ziekenhuis, bevestigt een invloedrijke lhbti+-organisatie in een persbericht. In Iran riskeren homo's nog altijd marteling en de doodstraf.
Lees verder

Waar moet je op letten wanneer je een auto test?
Voordat je een wagen koopt, kan je best eerst een testrit boeken. Maar wat doe je wanneer je de sleutels van je testwagen in handen krijgt? Hoe bepaal je of een wagen ideaal is voor jou? HLN Drive geeft enkele tips.
Lees verder

'Dertigers'-acteur Kristof Goffin (39) laat in zijn portemonnee kijken: "Mijn spaarvarken kwijtgespeeld op de beurs"
Kristof Goffin (39), die Alex speelt in de kijkcijferhit 'Dertigers' op Eén, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten vertelt hij openhartig over hoe hij met geld omgaat, waar hij in investeert en welke financiële lessen hij geleerd heeft. "Door het faillissement van Dexia gingen mijn aandelen in rook op."
Lees verder

Sinan Bolat ontpopt zich tot leidersfiguur bij AA Gent en droomt van EK en Europees ticket: "Ik wist dat ik weer mijn niveau zou halen"
Sinan Bolat (32) deelde in het begin van het seizoen in de malaise bij AA Gent, maar de voorbije maanden groeide hij uit tot een sterkhouder bij de Buffalo's. Bolat wil graag naar het EK met Turkije, maar nog liever bemachtigt hij een Europees ticket met AA Gent.
Lees verder

Marlène de Wouters woont samen met buitenlandse man en vrouw: "Zoals 'Friends', maar dan voor 45-plussers"
"Ja, vrouwen boven de veertig worden sneller aan de kant geschoven in de media", zegt Marlène de Wouters (55). "Je kan daarover blíjven zeuren, of je neemt het heft in eigen handen." Dat laatste heeft ze zélf altijd gedaan, nu ook weer. Marlène pakt uit met een nagelnieuw fitness-concept met BV's. Nóg verrassender dan dat: haar bijzondere vorm van cohousing, die haar kinderen een beetje raar vinden.
Lees verder

SHOWBITS. Pommelien Thijs van 'Like Me' krijgt eigen theatertour en Emma Bale heeft iets te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vzw Viruswaanzin dient klacht in tegen Marc Van Ranst
De vzw Viruswaanzin zal woensdag bij het Mechelse gerecht een klacht met burgerlijke partijstelling indienen wegens laster en eerroof tegen viroloog Marc Van Ranst. Viruswaanzin pikt het niet dat Van Ranst hen beticht van bendevorming nadat enkele lezers berichten met doodsbedreigingen jegens de professor hadden gepost op de website van de vzw.
Lees verder

Al dertien maanden ligt coronapatiënt Jason (49) op intensieve zorg van Brits ziekenhuis: "Ik vrees dat hij stilaan alle geloof in herstel kwijt is"
Sinds 31 maart 2020 ligt de Brit Jason Kelk (49) op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis in Leeds. Zijn toestand leek aanvankelijk te verbeteren en het vooruitzicht kwam dichterbij om weer naar huis te kunnen gaan. Maar de afgelopen week is zijn toestand opnieuw verslechterd. Hij valt geregeld flauw, is verward en de artsen weten niet waaraan dat ligt. Zijn vrouw Sue vreest dat haar man niet meer gelooft in zijn herstel.
Lees verder

Franky Vercauteren voor de dubbele confrontatie met Club Brugge: "Ik ben zaterdag nog steeds aan het verteren"
Geen nieuwe coronabesmettingen. Da's het goede nieuws dat vandaag op de Bosuil te rapen viel. Frank Vercauteren blikte er al even vooruit op de dubbele confrontatie met Club Brugge, donderdag en zondag. "Het moet nu gebeuren", vertelt hij. Opvallend: Dieumerci Mbokani, zaterdag nog in grote doen tegen Anderlecht, trainde niét mee.
Lees verder

Zeg het met (glas)bloemen
Droogbloemen zijn de trend van het moment, maar misschien zijn glasbloemen wel the next big thing? Het is een mooi alternatief dat levenslang meegaat. Designer Noor Springael ontwierp een hele collectie: van verfijnde maretakken over een vrolijk gemengd boeket tot romantische klaprozen en lavendeltakken. Alle bloemen worden gemaakt uit restglas van grotere projecten of uit gerecycleerd glas. De prijzen beginnen vanaf 12,50 euro.
Lees verder

Ook Noorwegen stopt waarschijnlijk vaccinaties met Johnson&Johnson en AstraZeneca
Het Noorse instituut voor volksgezondheid en een speciale commissie die de regering tijdens de pandemie heeft benoemd, hebben beide het advies gegeven de coronavaccins van Johnson&Johnson en die van AstraZeneca niet te gebruiken in het vaccinatieprogramma. In het advies van de commissie staat wel dat het geen probleem zou zijn de vaccins toe te dienen aan mensen die dat graag willen.
Lees verder