Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

Gemeente Zottegem: IDAHOT 2021: Regenboogvlaggen uit solidariteit tegen holebi- en transfobie

IDAHOT 2021: Regenboogvlaggen uit solidariteit tegen holebi- en transfobie
Stad Zottegem neemt naar jaarlijkse gewoonte deel aan IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, en hijst de regenboogvlaggen aan het Sanitary en aan het oude stadhuis op De Markt. Zit je met vragen over dit thema, heb je nood aan hulp of een vertrouwelijk gesprek? Kijk op Zottegem.be/LGBTQIA+ voor overzicht van alle organisaties waar je (gratis en anoniem) terecht kan.
Lees verder

'CurieuzeNeuzen' in de tuin: ook Zottegem doet mee!
Stad Zottegem neemt deel aan het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit, 'CurieuzeNeuzen in de tuin', samen met Universiteit Antwerpen, De Standaard en 5.000 Vlamingen. Er werden drie meetpunten in onze stad gekozen om de hitte en droogte te meten en zo een steentje bij te dragen aan het onderzoek naar klimaatopwarming.
Lees verder

Stille studeerruimtes in het ontmoetingscentrum Velzeke
Net zoals tijdens de vorige examenperiodes, stelt Stad Zottegem weer studeerruimtes ter beschikking van de Zottegemse studenten. Vanaf woensdag 19 mei tot en met vrijdag 25 juni kunnen er dagelijks 35 studenten van 8 tot 22 uur in het OC van Velzeke gaan studeren. Het is wel noodzakelijk om een studeerplekje te reserveren. Alles wordt uiteraard in de meest veilige omstandigheden georganiseerd.
Lees verder

Zet jij ook de bloemetjes buiten? Bebloemingsactie 2021
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Stad Zottegem, samen met de Stedelijke Middenstandsraad, de bebloemingsactie. Is je (gevel)tuin aan de straatzijde prachtig bebloemd? Dan kan je in de prijzen vallen! De actie is reeds toe aan haar 31ste editie, en ook ditmaal nodigen we alle Zottegemnaren uit om letterlijk de bloemetjes buiten te zetten. Iedereen kan gratis deelnemen, inschrijven kan tot zondag 6 juni.
Lees verder