Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Wegenwerken en hinder door nutsmaatschappijen

Wegenwerken en hinder door nutsmaatschappijen
De komende weken zullen nutsmaatschappijen verschillende werken uitvoeren in onze gemeente. U vindt op onze website een overzicht van de werken waarvoor verkeersmaatregelen getroffen worden. Deze lijst wordt regelmatig aangepast.
Lees verder

Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken makkelijk
De voorbije dagen heb je in het nieuws of in de krant vast al gehoord of gelezen over 'Mijn Burgerprofiel'. Ook onze gemeente is hierbij aangesloten en via het icoontje rechts bovenaan op onze website kan je er inloggen. Maar waarom is Mijn Burgerprofiel zo interessant? Je ontdekt het hier.
Lees verder

Publieke raadpleging kernreactoren Doel 1 en Doel 2
Van 15 april tot 15 juni vindt er een publieke raadpleging plaats over uitstel van de buitenwerkingstelling van de kernreactoren Doel 1 en Doel 2. Iedere burger kan via de website van de FOD Economie bezwaren, adviezen en bedenkingen overmaken.
Lees verder

Paddenoverzet weer groot succes
De voorbije maanden trokken verschillende vrijwilligers bij 's avonds de straat op om padden, kikkers en salamanders veilig de straat over te helpen naar hun broedgebied. Het werd opnieuw een succesvolle campagne. Ruim 3.000 amfibieën werden door de vrijwilligers veilig overgezet.
Lees verder

Code oranje: vuur- en rookverbod in natuurgebieden provincie Antwerpen
Het Agentschap voor Natuur en Bos kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar hoog. Een open vuur of kampvuur maken is overal verboden. In alle bossen, natuur- en heidegebieden is het verboden om te roken.
Lees verder

Wijziging huisdierenchip: vanaf 1 mei zijn je gegevens anoniem
Vanaf 1 mei worden alle contactgegevens op de chips van huisdieren automatisch anoniem, waardoor het veel moeilijker wordt om hun baasje te vinden. Dierenartsen roepen eigenaars op om hun gegevens openbaar te maken.
Lees verder

Onderhoudswerken zwemvijver hondenlosloopzone
Op donderdag 6 mei zal een externe firma de zwemvijver in de hondenlosloopzone aan het Sint-Michielspark een grondige onderhoudsbeurt geven. Nadien wordt hij weer gevuld met nieuw, proper water. Hierdoor zal de zwemvijver op donderdag 6 mei en mogelijk ook nog op vrijdag 7 mei afgesloten zijn.
Lees verder

Brochure vakantiewerking 2021
Het Huis van het Kind heeft de brochure klaar voor de vakantiewerking van deze zomer. Binnen de grenzen van corona werkten ze weer een erg plezant aanbod uit voor jonge en oudere kinderen. De inschrijvingen starten begin juni.
Lees verder

Verkeershinder aan Dijk op 3 en 4 mei
Op maandag 3 en dinsdag 4 mei zal het verkeer op de Dijk ter hoogte van huisnummer 2A afwisselend over één rijvak moeten passeren. Voor dakwerken zal er twee dagen lang een kraan op de rijbaan staan. Fietsers en voetgangers moeten passeren via een afgebakende zone op de rijbaan.
Lees verder

OV/2021/039 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het omvormen van een eengezinswoning naar 5 studentenkamers - Stationsstraat 305 - Frédérique Pittoors en Laurence Pittoors
Lees verder

OV/2021/007 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de woning met een garage na sloping van de bestaande garage - Leliestraat 44 - Richard Groenewegen
Lees verder

OV/2020/346 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het herbouwen van een eengezinswoning met een functiewijziging van exploitatiewoning naar een zonevreemde woning met tuinaanlegbedrijf - Muilshoek 48 - Lars Van Reeth en Berdien Hoefkens
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2021/114 - Ben Van Mechelen en Hanne De Keyser
Lees verder

Agenda kernraad Centrum: 21 mei 2021
Op donderdag 21 mei trappen we een nieuwe reeks van vier kernraden op gang. Het Centrum is naar gewoonte het eerst aan de beurt. Het gemeentebestuur plaatste alvast vijf punten op de agenda. Heb jij nog voorstellen? Bezorg ze ons tegen dinsdag 11 mei.
Lees verder