Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

Gemeente Mol: Opnieuw dieren- en boerenmarkt vanaf zondag 6 juni

Opnieuw dieren- en boerenmarkt vanaf zondag 6 juni

Vanaf zondag 6 juni organiseert het gemeentebestuur opnieuw de wekelijkse dieren- en boerenmarkt op het Rondplein. We verwachten die dag ongeveer 30 professionele handelaars, daarnaast zijn ook particuliere verkopers welkom. De herstart gaat gepaard met het verwelkomen van drie nieuwe professionele handelaars. Door de coronamaatregelen kon de markt sinds eind oktober vorig jaar niet meer plaatsvinden.

Lees verder

Meer zelfstandigheid en verhoogde mobiliteit dankzij fietslessen volwassenen

Op woensdag 26 mei eindigde de lessenreeks 'fietslessen voor volwassenen' georganiseerd door de dienst samenlevingsopbouw. Dertien volwassenen legden het volledige traject af en kozen zo voor meer zelfstandigheid en een verhoogde mobiliteit. Voortaan ligt zelf boodschappen doen, deelnemen aan activiteiten, kinderen ophalen op school of zich verplaatsen naar het werk voor hen binnen handbereik. Dankjewel aan de vrijwilligers en studenten die de deelnemers stapsgewijs de vaardigheden van het fietsen leerden. Proficiat ook aan alle deelnemers voor hun doorzettingsvermogen.

Lees verder

Medisch coördinatieverslag 27 mei: "We zitten op de goede weg"

De situatie in het Heilig Hartziekenhuis blijft stapsgewijs verbeteren, de besmettingscijfers gingen deze week fors naar beneden én we konden opnieuw 4.500 uitnodigingen versturen voor een 1ste prik. Deze drie vaststellingen maken duidelijk dat we op de goede weg zitten om uit deze coronacrisis te geraken. Ons vaccinatiecentrum zou de komende weken graag veel meer vaccintoezeggingen ontvangen, zodat we sneller doorheen de geboortejaren kunnen gaan. We kunnen evenwel maar prikken wat we definitief van Vlaanderen toegezegd krijgen. Finaal blijft de uiteindelijke vaccinatiegraad het allerbelangrijkst. Op dat vlak scoren we in eerstelijnszone Baldemore bijzonder sterk. Na de meer dan 98% bij de 65-plussers zitten we voor de 60-64-jarigen ook al op 75%, waarbij we vermoeden opnieuw de 100% te benaderen. Met deze resultaten zitten we in de absolute top van de Vlaamse vaccinatiecentra. Onze reservelijst VAXLIST stellen we verder open, waarbij iedereen vanaf 1980 en ouder zich vanaf nu kan inschrijven.

Lees verder

Herstelling natuursteen op stoep Lakenmakersstraat (parking Bel&Bo) vanaf 2 juni

Vanaf woensdag 2 juni start een volgende fase van de natuursteenherstellingen met werken aan de voetgangerszone in de Lakenmakersstraat, ter hoogte van de ingang van parking Bel&Bo. De werken nemen vijf weken in beslag. Het doorgaand verkeer ondervindt geen hinder. Ook fietsers en voetgangers kunnen de werfzone altijd in alle richtingen veilig passeren. De parking van Bel&Bo blijft voor auto's en leveranciers bereikbaar via de toegang in de Boomgaardstraat. De bewoners worden via bewonersbrieven persoonlijk verwittigd.

Lees verder