Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Gemeente Mol: Elektrificatie spoorlijn Mol-Hamont in laatste rechte lijn

Elektrificatie spoorlijn Mol-Hamont in laatste rechte lijn

De werkzaamheden van Infrabel om de spoorlijn Mol-Hamont te elektrificeren bevinden zich in de laatste rechte lijn. Vanaf 23 mei (tussen 0.30 en 2 uur 's nachts) worden de nieuwe bovenleidingen onder spanning gezet en worden deze getest. In de nachten tussen 24 en 29 mei zal een werktrein (tussen 23.50 en 4.50 uur) nog verschillende onderdelen afwerken. Op 30 mei vinden tussen middernacht en 4 uur 's ochtends testritten plaats op normale snelheid. De officiƫle indienstneming volgt midden juni.

Lees verder

Cultuurcentrum 't Getouw gaat voor coronaveilige cultuurzomer

In plaats van de traditionele zomerpauze kiest Cultuurcentrum 't Getouw dit jaar voor een coronaveilige cultuurzomer. Volledig in lijn met de aangekondigde versoepelingen organiseert het cultuurcentrum een mooi aanbod van culturele buitenactiviteiten. Met dit zomeraanbod zet het cultuurcentrum een grote stap voorwaarts naar ons vertrouwde normale cultuurleven. En nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn…

Lees verder

Doorgangsverbod baileybrug De Maat van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei

Van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei is de baileybrug ter hoogte van De Maat (Postel) afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers en fietsers. Fietsers moeten afstappen alvorens de brug over te steken. De maatregelen zijn nodig omdat de firma VDC Aannemingen, in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer, onderhoudswerken uitvoert aan de baileybrug. Zodra de werken afgerond zijn, wordt de brug terug opengesteld. Een grote bewegwijzerde omleiding is voorzien.

Lees verder

250 schapen van Kemp vzw begrazen oevers Kanaalplas van 21 tot en met 24 mei

Vanaf vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei zorgt een kudde van maar liefst 250 schapen voor een waar schouwspel langs de oevers van de Kanaalplas. Kemp vzw zet in opdracht van het gemeentebestuur de kudde in om de oevers van de Kanaalplas af te grazen. Een belevenis op zich en een unieke kans om echte Kempische heideschapen samen met de herder en zijn hond aan het werk te zien.

Lees verder