Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Gemeente Mol: 51 sportkampioenen in de bloemetjes gezet tijdens alternatieve huldiging

51 sportkampioenen in de bloemetjes gezet tijdens alternatieve huldiging

De sportraad pakte de huldiging van onze sportkampioenen deze keer anders aan. Omdat 2020 een uitzonderlijk jaar was met uitgestelde of afgelaste kampioenschappen, huldigen we alleen de individuele kampioenen en kampioenen per ploeg. 48 Molse sporters die de eerste, tweede of derde plaats haalden op een Belgisch, Vlaams of provinciaal kampioenschap tussen 1 december 2019 en 30 november 2020 en drie sportploegen die kampioen speelden, vielen in de prijzen. Zij werden zaterdag 29 mei gespreid uitgenodigd op een afhaalmoment in sporthal Den Uyt. Proficiat allemaal!

Lees verder

Braderie gaat door van woensdag 23 tot zondag 27 juni: Wij ZEN open!

De centrumhandelaars en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar om de braderie dit jaar coronaveilig te laten doorgaan van woensdag 23 tot en met zondag 27 juni. Deze editie is evenwel nog geen 'Mol Tropical' met de populaire Schlagerparade in de Corbiestraat, wel komen de handelaars en horeca-uitbaters naar buiten met Wij ZEN open!. Talrijke uitgestalde kraampjes en uitnodigende terrassen zorgen ongetwijfeld voor een toffe braderiesfeer. Voor vele lokale handelaars - die door de coronacrisis vaak nog met grote stocks zitten - is een succesvolle braderie enorm belangrijk.

Lees verder

Vrije inschrijvingsperiode basisscholen verloopt digitaal en start op 7 juni

Op maandag 7 juni vanaf 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2019 of kies je een nieuwe school voor je kind? En is je kind nog niet ingeschreven? Dan maak je gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Door de coronamaatregelen kan de inschrijving niet doorgaan op school maar meld je je kind aan via een digitaal formulier. Je vindt dit formulier op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen of op de website van de school. Wie geen computer heeft, neemt telefonisch contact op met de school. De vrije plaatsen verschijnen op vrijdag 4 juni op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Lees verder

Egelsvennen terug 'Mooiste wijk van België' dankzij duurzaam renovatietraject

Van Egelsvennen opnieuw de 'Mooiste wijk van België' maken, dat is de ultieme droom en het ambitieuze doel van 'Wijkmotor Egelsvennen'. De Wijkmotor wil als duurzaam renovatietraject de troeven van de wijk inzetten om een extra meerwaarde te creëren voor de bewoners. Op 17 juni zijn alle buurtbewoners welkom op een infomarkt waarin de aanpak van het renovatietraject geschetst wordt. Enerzijds gaat het om een renovatie die ervoor zorgt dat de woningen aan de hedendaagse comforteisen voldoen en het openbaar domein een opwaardering krijgt. Anderzijds gaat het om het vrijwaren en herstellen van de bijzondere architecturale waarde van de wijk.

Lees verder