Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Gemeente Hooglede: Opheffing politiebesluit van de Gouverneur betreffende oplegging van een uniform en verplicht slui...

Gemeente Hooglede
Opheffing politiebesluit van de Gouverneur betreffende oplegging van een uniform en verplicht sluitingsuur
Het politiebesluit van 22 oktober 2020 van de gouverneur houdende de oplegging van een uniform en verplicht sluitingsuur van 20u tot 05u 's morgens voor alle inrichtingen met alcoholische dranken in het aanbod, met inbegrip door middel van automaten, wordt opgeheven!
Lees verder

Distels, prikkelige lastigaard of beetstige lekkernij?
Distels prikkelen niet enkel diegene die ze aanraakt, maar vaak ook het debat. Voor 2017 was er een wet van kracht om alle distels te verdelgen. Na 2017 is dit niet meer het geval met uitzondering van de akkerdistel bij landbouwers op graslanden.
Lees verder

Vacature: Hulpverleningszone Midwest zoekt een bijzonder rekenplichtige
Hulpverleningszone Midwest gaat over tot de vacant verklaring van de functie van bijzondere rekenplichtige van haar zone met de aanleg van een werfreserve.
Lees verder

Week van de korte keten
Van 15 tot 23 mei zijn er allerlei activiteiten die aandacht vragen voor lokale voedselproductie. Op het programma staan een hele reeks fiets- en wandeltochten langs boeren die zich dag in dag uit inzetten voor onze dagelijkse kost.
Lees verder

aanleg nutsleidingen Akkerstraat
In de zijslag van de Akkerstraat zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn omwille van de aanleg van nutsleidingen. Een omleiding wordt voorzien.
Lees verder