Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Gemeente Herent: Week van de bij van 30 mei tot 6 juni 2021

Gemeente Herent
Week van de bij van 30 mei tot 6 juni 2021
Bijen maar ook andere insecten vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitbomen en -struiken en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Zonder bijen geen fruit, maar ook geen groenten!
Lees verder

Trap niet in de val! Herken frauduleuze webshops
Bij online aankopen kunt u op verschillende vormen van fraude botsen. Vaak merkt u het pas op nadat u opgelicht bent. Bijvoorbeeld als uw pakje maar niet toekomt, of als er plots een bedrag van uw rekening gaat waarvoor u geen toestemming hebt gegeven.
Lees verder

Week van de markt van 28 juni tot 4 juli, in Herent op 26 juni
Wilt u eersteklas shoppen? In een gezellige sfeer? Kom dan op 29 juni tussen 8 en 12 uur naar de dinsdagmarkt op de Mechelsesteenweg in het centrum van Herent. Doe mee aan onze leuke wedstrijd en win een weekendje weg ter waarde van 300 euro.
Lees verder

Waar mag ik met mijn skateboard, rolschaatsen, step … rijden op de openbare weg?
De politiezone HerKo en de gemeente krijgen de laatste tijd regelmatig de vraag waar weggebruikers met hun skateboard, rolschaatsen of step thuishoren op de openbare weg. Omdat niet iedereen op de hoogte is van deze regel, frissen we ze graag even op.
Lees verder

EcoWerf haalt asbest op aan huis
De Vlaamse regering streeft naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Ook EcoWerf wil samen met de lokale besturen zijn steentje bijdragen en organiseert daarom met subsidies van de Vlaamse regering de ophaling van asbest aan huis en de milieuveilige opslag ervan.
Lees verder