Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Gemeente Haaltert: Lokaal bestuur Haaltert voorziet gratis onderleggers voor horeca

Gemeente Haaltert
Lokaal bestuur Haaltert voorziet gratis onderleggers voor horeca
Vanaf zaterdag 8 mei gaan de terrassen weer open. Om de lokale horeca verder te ondersteunen en de inwoners zoveel mogelijk te sensibiliseren en informeren, voorziet lokaal bestuur Haaltert wegwerp onderleggers met de coronamaatregelen erop voor de Haaltertse horeca.
Lees verder

Haaltert bij-vriendelijk met bloemenacties
Bijen hebben als bestuivers van onze planten een belangrijke rol. Maar ze krijgen het steeds moeilijker en de bijensterfte in onze streken is al enkele jaren opmerkelijk groot. Lokaal bestuur Haaltert wil daarom de biodiversiteit een handje helpen met een bloemenactie.
Lees verder

Nieuwe regenboogzebrapaden als permanent symbool tegen discriminatie
Voor homofobie en transfobie is er geen plaats in Haaltert. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Beveren heeft het lokaal bestuur ervoor gekozen om regenboogzebrapaden te realiseren als permanent symbool tegen discriminatie. Het eerste regenboogzebrapad is al klaar.
Lees verder

Gerenoveerd Oud Gemeentehuis Heldergem heropent op 21 mei met foto- en kunsttentoonstelling
Na de renovatiewerken heropent het Oud Gemeentehuis in Heldergem op 21 mei. Door de coronamaatregelen is er geen feestelijke heropening mogelijk. In plaats daarvan zal er een kunst- en fototentoonstelling plaatsvinden.
Lees verder