Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 mei 2021

Gemeente Edegem: Welkom Yasmin

Gemeente Edegem
Welkom Yasmin
Lees verder

Nog een vrije plaats voor de junikermis van 18 tot 21 juni
Lees verder

Schrijf je in voor de rommelmarkt 2021
Als de coronamaatregelen het toelaten zal je op zondag 5 september weer leuke tweedehandsspullen kunnen kopen tijdens de 43ste rommelmarkt. Zin om zelf voor marktkramer te spelen?
Lees verder

Rook- en vuurverbod in heel de provincie Antwerpen
Sinds zaterdag geldt een rook- en vuurverbod in heel de provincie Antwerpen. Ook in de Edegemse natuurgebieden is het opletten.
Lees verder

Hoe laat ik een wespennest verwijderen?
Wespen zijn soms vervelend maar toch nuttige dieren. Ze eten hinderlijke insecten zoals bladluizen en muggen. Het zijn echte opruimers.
Lees verder

Meer vrouw op straat
In februari 2019 deed Sofie Lemaire met het programma 'Meer vrouw op straat' de oproep voor meer vrouwelijke straatnamen. Tussen alle straatnamen in Vlaanderen en Brussel kan je immers maar bitter weinig vrouwelijke namen terugvinden. Zo ook in Edegem.
Lees verder

Haal je prik met de fiets
De fietsersbond wijst je de weg naar het vaccinatiecentrum. Vanaf het Gemeenteplein is er een aangename fietsroute bewegwijzerd.
Lees verder

Oud-schooldirecteur Jan Coninx uitgeroepen tot ereburger
Jan Coninx, oud-directeur van gemeenteschool Andreas Vesalius zal uitgeroepen worden tot ereburger van Edegem. Hij treedt daarmee in de voetsporen van wijlen Lutgart Simoens die in 2018 als allereerste de titel kreeg.
Lees verder

Stem het Terlindenpad naar de overwinning
Geweldig wandelnieuws: ons Terlindenpad is genomineerd voor de wedstrijd 'Wandeling van het jaar'. Breng je stem uit vóór 31/08 via  www.wandelingvanhetjaar.be
Lees verder

Nieuw vuilbakkenplan tegen sluikstort
Edegem gooit z'n beleid rond openbare vuilnisbakken helemaal om. De 250 bestaande klassieke vuilnisbakken -die vaak een magneet zijn voor sluikstort- verdwijnen. In de plaats komen 81 semi-ondergrondse containers.
Lees verder

Edegem is een van de Curieuze­Neuzen
Lokaal bestuur Edegem is een van de 5 000 meetpunten van CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte. Begin april staken we op drie verschillende locaties een meetstok in de grond.
Lees verder

Mezen als bestrijding tegen eikenprocessierups
Zag je ze ook al hangen? De nieuwe mezenkastjes aan verschillende bomen in Edegem?
Lees verder

EnergieK loket
Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Bij het EnergieK loket in onze gemeente krijg je een antwoord op al je vragen rond energie(besparen).
Lees verder

Edegem ondersteunt campagne 'Ik Steun Mijn Goede Doel'
De coronamaatregelen hebben een impact op de inkomsten van onze goede doelen en verenigingen. Steun jouw favoriete doel, zet een actie op of doneer via www.iksteunmijngoededoel.be. Zo help je ze om hun warme projecten verder te zetten!
Lees verder

Toe aan nieuwe ramen of extra isolatie? Bereken je winst op fluvius.benoveren.be
Benieuwd hoeveel je bespaart met isolatie of nieuwe ramen? Fluvius stelt vier nieuwe online calculators voor...
Lees verder

Gemeenten slaan handen in elkaar om goede ruimtelijke ordening te handhaven
Vanaf november 2020 zal Edegem met 18 andere gemeenten samenwerken rond de handhaving van hun ruimtelijke ordening. Intercommunale IGEAN zal de samenwerking begeleiden en coördineren.
Lees verder

Maak Vlaanderen tegen 2040 mee asbestvrij
Asbestvezels zijn immers gevaarlijk als ze worden ingeademd. De vezels komen vrij bij verwering (slijtage en afbrokkelen door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden) of bij bewerking zoals zagen, slopen, snijden, schuren, boren of reinigen onder druk.
Lees verder

Steun de lokale handel!
Tover een lekkere maaltijd op tafel met producten van je lokale bakker, slager of kruidenier.
Lees verder