Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 mei 2021

Gemeente Balen: Balen viert de Dag van Europa op 9 mei

Balen viert de Dag van Europa op 9 mei
Op 9 mei is het de Dag van Europa. Wist je dat dankzij de steun van Europa in onze provincie en in onze gemeente heel wat gerealiseerd wordt dat onze burgers, bedrijven en leefomgeving ten goede komt? Bekijk hieronder de lijst met recente realisaties in Balen en sta versteld hoe dichtbij Europa is!
Lees verder

Wereld Fair Trade Dag
Op zaterdag 8 mei is het Wereld Fair Trade Dag. Ook in onze FairTrade gemeente staan op deze dag eerlijke wereldhandel, lokale handel en de korte keten in de kijker.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Grand Hotel Europa'
Een schrijver strijkt neer in een oud hotel om zijn verdriet over zijn verbroken relatie met een Italiaanse kunsthistorica te verwerken, wat leidt tot lange beschouwingen over het oude en het nieuwe Europa, inclusief massatoerisme en bootvluchtelingen.
Lees verder

Bibnieuws: Mijn Leestipper!
Ben je op zoek naar een goed boek? Meld je aan op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips.
Lees verder

Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp
Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiƫn ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.
Lees verder