Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 23 mei 2021

Geert Meyfroidt: "Een beademde patiënt die op een dag weer rechtstaat: ik word daar nog altijd door geraakt”

HLN
Geert Meyfroidt: "Een beademde patiënt die op een dag weer rechtstaat: ik word daar nog altijd door geraakt"
Een virus met zes letters maakte van Geert Meyfroidt het afgelopen jaar een halve bekende Vlaming. Thuis is hij gewoon 'papa'. "Mijn kinderen hebben, meer dan wie ook, mijn leven bepaald. Je wordt vader en in één seconde is niks nog hetzelfde. Je weet op slag: als het ooit tussen ons twee gaat, offer ik me voor jou op."
Lees verder

Hooverphonic reageert op teleurstellend resultaat: "Misschien was entertainmentfactor niet groot genoeg"
"We mikken op een vijfde plaats", had Alex Callier voor aanvang van de finale van het Songfestivalgezegd, maar het resultaat viel helaas tegen: een 19e plaats, op 26 deelnemers. Toch is Hooverphonic tevreden met de eigen prestatie: "Geike heeft fantastisch gezongen."
Lees verder

Hooverphonic reageert op Songfestival-resultaat: "Fantastisch gezongen, maar entertainmentfactor misschien niet groot genoeg"
"We mikken op een vijfde plaats", had Alex Callier voor aanvang van de finale van het Songfestival gezegd, maar het resultaat viel helaas tegen: een 19e plaats, op 26 deelnemers. Toch is Hooverphonic tevreden met de eigen prestatie: "Geike heeft fantastisch gezongen."
Lees verder

Fred Vanderbiest verbaal niet aan zijn proefstuk toe: van "Wat voor ne belachelijke vent zijde gij jong" tot "Keeskop" en "Fils-à-papa"
De Europe Play-offs zijn gisteren op een pijnlijke manier geëindigd. AA Gent won en speelt volgend jaar Europees, maar na de match waren er weinig lachende gezichten bij de Buffalo's. De racisme-rel met Frederik Vanderbiest in een hoofdrol had daar alles mee te maken. 't Zou niet de eerste keer geweest zijn dat het potje van Vanderbiest verbaal flink overkookte. In het verleden joeg hij al meermaals, als speler en als trainer, tegenstanders in het harnas.
Lees verder

Zo scoorde Hooverphonic op de halve finale van het Songfestival
Hun resultaat in de finale van het Songfestival kennen we al - 19de op 26 deelnemers. Nu is ook bekendgemaakt hoe Hooverphonic scoorde op de eerste halve finale dinsdag.
Lees verder

Wie zijn de mensen die nog altijd de strijd tegen het virus verliezen?
Het gaat de goede kant op met de coronacijfers. Toch overlijden er nog dagelijks meer dan twintig mensen aan de gevolgen van het virus. Wie zijn zij? En hoe kan dat?
Lees verder

Zo stemde België tijdens de finale van het Songfestival
Het belangrijkste aan het Songfestival? Naast de waanzinnige acts zelf is dat uiteraard de puntenverdeling. Ook België mocht zaterdagavond z'n stem uitbrengen. Dit waren onze Belgische favorieten.
Lees verder

Hamilton gefrustreerd na mislukte kwalificatie in Monaco: "We moeten harder werken, ik zal kritisch zijn"
Lewis Hamilton is ontevreden over de ingenieurs van Mercedes. "Zaken die gedaan moesten worden, zijn duidelijk niet gedaan", zei de regerend wereldkampioen na een mislukte kwalificatie van de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: "Me mooi maken blijft belangrijk. Voor mezelf, voor mijn positieve spirit"
Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Vandaag: tijd voor een shoptripje. Ook al is dat veel minder vanzelfsprekend voor de aan een rolstoel gebonden Lara. Maar mooie kleren doen haar hart altijd al sneller slaan, en nu geven ze haar ook een stukje eigenwaarde terug. "Ik was vergeten wat het met me doet, de geneugten van een nieuw ensemble. Maar veel outfits kan ik niet meer dragen. Omdat ze niet rolstoelvriendelijk zijn. Of omdat ze tegen mijn tumor drukken."
Lees verder

Giro Di Remco #20. Welke opties zijn er nog voor Evenepoel in de slotweek van de Giro?
Het Giro-peloton trekt zich vandaag alweer op gang in Grado, na de loodzware bergrit van gisteren. Remco Evenepoel verloor op de Monte Zoncolan anderhalve minuut op rozetruidrager Egan Bernal, maar staat wel nog in de top-10. Vandaag moet er een pak minder geklommen worden, maar morgen volgt de koninginnenrit. 't Wordt dus nog loodzwaar.
Lees verder

IN KAART. België kleurt groen. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. Alle provincies tekenen nu een daling in het aantal nieuwe besmettingen op. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Ariana Grande staat stil bij slachtoffers van aanslag Manchester
Ariana Grande heeft op Instagram de slachtoffers van de aanslag in Manchester herdacht. Het was zaterdag precies vier jaar geleden dat er na afloop van het concert van Ariana in de Manchester Arena een aanslag werd gepleegd.
Lees verder

Veel klachten over niet getelde stemmen Songfestival
Mensen die zaterdag per sms hun stem hebben uitgebracht voor de finale van het Songfestival klagen op sociale media massaal dat zij een melding hebben gehad dat hun stem niet is meegeteld.
Lees verder

Joden kunnen Tempelberg in Jeruzalem weer bezoeken
De Tempelberg in Jeruzalem is vandaag, na een drietal weken, weer geopend voor joodse bezoekers. De heilige plaats was tijdens de ramadan, de vastenmaand van de moslims, voor joden gesloten wegens de zware confrontaties tussen Palestijnen en Israëlische veiligheidstroepen.
Lees verder

Europees indoorkampioene Elise Vanderelst opent jacht op olympisch ticket: "Maakt niet uit hoé ik in Tokio raak, àls ik er maar geraak"
Na twee maanden op een wolkje is het back to business voor Elise Vanderelst. Na haar sensationeel goud op het EK indoor hoopt de 23-jarige atlete uit Bergen zondag op de Diamond League in Gateshead weer te flitsen - naar een olympisch ticket en Belgisch record op de 1.500m.
Lees verder

Van Mexico tot Delft: BV's delen hun favoriete vakantieplek voor deze zomer
Als we één ding hebben ontdekt het voorbije coronajaar, is het hoe graag we reizen en even uit de eigen omgeving stappen. Maar ook in het buitenland komen we graag thuis. Of het nu in een gezinscomplex is waar je elk jaar met de kinderen naartoe trekt of een B&B waar je de beste croissants ter wereld eet. Bekende medemensen vertellen over de logeerplek waar zij weer naartoe willen deze zomer.
Lees verder

Ook naast het veld toont hij z'n klasse: Carrasco gaat poolshoogte nemen bij man die gewond raakt bij titelviering en schenkt hem shirt
Yannick Carrasco was gisteren alweer van waarde voor Atlético Madrid, dat zich verzekerde van de titel. Maar ook na het laatste fluitsignaal werkte de Rode Duivel zich in de harten van de supporters. De winger ging een titelshirt overhandigen aan een fan die gekwetst raakte bij de titelviering aan het stadion van Real Valladolid.
Lees verder

Queen Elizabeth 'erg overstuur' door uitspraken van prins Harry
Queen Elizabeth (95) is niet bepaald blij met de openhartigheid van haar kleinzoon prins Harry (36). Dat verklappen verschillende koninklijke bronnen aan The Daily Mail.
Lees verder

LIVE (18u30). Club roept fans op om vanavond op veilige manier te vieren
• Champions' Play-off • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel Stadion • Club is al kampioen, Genk is zeker van de 2de plaats
Lees verder

De strafste sketches van Jacques Vermeire: "Ik kijk niet naar Het Journaal, geef mij maar Dag Allemaal"
Jacques Vermeire is Vlaanderens grootste smoelentrekker. Op 27 mei wordt de komiek 70 jaar, een goede reden om terug te kijken naar zijn beste typetjes. Maar wat is nu zijn beste sketch? Misschien is 'Bjorn uit het eerste leerjaar' wel je favoriet? Zet Jacques Vermeire samen met aangever Luc Verschueren en je krijgt magie. In deze sketch brengt Jacques als Bjorn van het eerste leerjaar een gedichtje.
Lees verder