Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 mei 2021

Football Talk. Iniesta blijft nog wat langer in Japan - Ibrahimovic aan de kant met blessure

HLN
Football Talk. Iniesta blijft nog wat langer in Japan - Ibrahimovic aan de kant met blessure
Voormalig Spaans international Andrés Iniesta heeft zijn contract bij het Japanse Vissel Kobe, waar hij ploegmaat is van Rode Duivel Thomas Vermaelen, tot begin 2023 verlengd, zo maakte de club bekend.
Lees verder

Bestuurder rijdt bestelwagen aan flarden tegen plafond van spoortunnel
Een bestelwagen is dinsdagochtend zwaar beschadigd geraakt toen de laadruimte tegen het plafond van een tunnel bleef steken op de Guido Gezelleplaats in Temse. De bestuurder maakte een zware inschattingsfout. De tunnel is maar 1,85 meter hoog, terwijl de laadbak van de bestelwagen daar ruim een halve meter bovenuit stak.
Lees verder

Natalia vraagt honden- en kattenbaasjes met aandrang: "Check je chip!"
Check je chip. Dat is de tongbrekende boodschap die Vlaams dierenminister Ben Weyts (N-VA) dinsdag vanuit Dierenbescherming Mechelen de wereld instuurde. De meeste honden en katten zijn weliswaar gechipt, maar de gegevens zijn lang niet altijd correct en bovendien zorgen strengere privacyregels ervoor dat verdwaalde viervoeters moeilijker de weg naar huis terugvinden. Natalia zet graag mee haar schouders onder de campagne. "Een correct ingevulde chip is heel belangrijk", weet de dierenvriend uit ervaring.
Lees verder

Berenschets van Leonardo da Vinci meer dan 13 miljoen euro waard
Een schets van de Italiaanse schilder-beeldhouwer Leonardo da Vinci (1452-1519) zou meer dan 16 miljoen dollar (ongeveer 13 miljoen euro) waard zijn. Dat meldt het Britse veilingbedrijf Christie's. Hoewel de schets slechts 7 op 7 centimeter groot is, wordt verwacht dat hij goed zal scoren op de veiling in juni.
Lees verder

Hackersgroep DarkSide zit achter cyberaanval op oliepijplijn. Wat weten we over die Robin Hoods?
De FBI heeft bevestigd dat hackersgroep DarkSide achter de cyberaanval op het brandstofnetwerk van Colonial Pipeline in de VS zit. De cyberaanval zorgde wereldwijd voor hogere olieprijzen. Hoewel de Russische overheid alle betrokkenheid ontkent, zou de criminele groep wel in het land gevestigd zijn. Ze zetten zich graag in de markt als 'Robin Hoods'. Wat weten over hen?
Lees verder

Nieuwe vertraging dreigt voor proces rond aanslagen 22 maart: "Verdachte dreigt twee keer vervolgd te worden"
De verdediging van Ossama Krayem, één van de verdachten van de aanslagen van 22 maart 2016, wil dat de kamer van inbeschuldigingstelling een prejudiciële vraag stelt aan het Hof van Justitie van de Europese Unie. Ossama Krayem moet in Parijs ook terechtstaan voor de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en volgens de verdediging kan het niet dat de man nadien nog een tweede keer zou vervolgd worden voor de aanslagen in Brussel.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel kijkt uit naar eerste krachtmeting bergop: "Niet expres lossen om het roze te laten liggen" - Belgisch duo trekt ten aanval
Alle ogen op Remco Evenepoel. Pakt hij voor het eerst in zijn carrière de leiderstrui in een grote ronde? Hij vindt in elk geval een parcours op zijn maat. De finish ligt net na de Colle Passerino, een lastige klim van 4,3 kilometer aan bijna 10%. Volg de vierde etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

Nieuwe TikTok-filter 'ontspiegelt' je gezicht en dat is shockerend voor velen: "Ik haat deze trend. Ik voel me zo lelijk"
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waarom belieg je me constant? Dat denk je als je de 'inverted'-filter op videoapp TikTok gebruikt. De filter toont je hoe je gezicht eruitziet als het niét gespiegeld wordt en dat is schrikken voor velen. Vooral omdat het ook pijnlijk duidelijk maakt wie zich wel en niet gelukkig mag prijzen met een symmetrisch gezicht.
Lees verder

Michel Van den Brande opent eigen horecazaak pas eind deze maand: "Ik dacht dat mijn terrasvergunning in orde was, maar het duurt langer dan verwacht"
Voor de vaste klanten, vrienden en fans van tv-figuur Michel Van den Brande is het nog even wachten. Pas op 27 mei opent hij zijn zaak Pand 18 op de Grote Markt van Blankenberge. Eigenlijk had hij dat al vroeger willen doen, maar een terrasvergunning laat op zich wachten. "Ik wist niet dat het zolang moest duren", zucht hij.
Lees verder

Van "medisch geheim" via "inschattingsfout" tot "ontzettend veel spijt": de bocht van burgemeester Veerle Heeren
Burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden heeft na de heisa over haar vroegtijdige vaccinatie een week achter de rug die ze allicht zo snel mogelijk wil vergeten. Wat vorige week begon met "medisch beroepsgeheim", leidde een paar dagen later tot het erkennen van "een inschattingsfout" en eindigde maandagavond met "ontzettend veel spijt." In de extra online gemeenteraad behield ze het vertrouwen van haar partij (CD&V) en coalitiepartners Open Vld en N-VA. Na afloop kondigde ze alsnog aan tijdelijk een stap opzij te zetten. Een terugblik.
Lees verder

Jonge Scar en Mufasa: details uitgelekt over sequel 'The Lion King'
Er zijn meer details bekend over de tweede liveactionfilm van klassieker 'The Lion King' van Disney. De sequel zal gaan over de vader van Simba, Mufasa. Daarvoor is Disney op zoek naar jonge acteurs tussen de acht en dertien jaar die in de huid willen kruipen van de jonge welpen Scar en Mufasa en hen van een passende stem kunnen voorzien.
Lees verder

Facebook test systeem uit om gebruiker artikel eerst zelf te laten lezen voor het te delen
Facebook kondigt een nieuw testsysteem aan in de strijd tegen de verspreiding van nepnieuws. Met een pop-upmelding zal Facebook de gebruiker aanmanen om een artikel eerst zelf te lezen alvorens het te delen met anderen. Vorig jaar deed de socialmediagigant ook al gelijkaardige tests met waarschuwingen voor gebruikers die op het punt stonden artikels van meer dan drie maanden oud te delen.
Lees verder

Reizen met Europees coronacertificaat vanaf 1 juli en festivals vanaf 13 augustus: dit weten we al van het Overlegcomité
Nieuw Overlegcomité vandaag, nieuwe hoop op stapjes richting het leven zoals we dat kenden vóór de coronapandemie. 9 juni, begin juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook BINNEN weer open. Wat weten we nu al van het fameuze "versoepelpakket"?
Lees verder

OVERZICHT. Dit weten we al van het Overlegcomité
Nieuw Overlegcomité vandaag, nieuwe hoop op stapjes richting het leven zoals we dat kenden vóór de coronapandemie. 9 juni, begin juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook BINNEN weer open. Wat weten we nóg al?
Lees verder

Afscheid in mineur: Defour stopt er nú al mee door blessure aan quadriceps
De profcarrière van Steven Defour (33) is nu al afgelopen. Dat meldt hij op Twitter. Defour was eigenlijk van plan om pas na de Europe Play-offs af te zwaaien, maar door een blessure aan de quadriceps doet hij dat nu al. De voormalige Rode Duivel sluit meteen aan bij de technische staf van KV Mechelen.
Lees verder

Biljoenen cicaden komen na 17 jaar weer boven voor vier weken durend orgie
Zeventien jaar zaten ze onder de grond te wachten, maar eerstdaags is het zover. Dan kruipen vele miljarden cicaden aan de oostkust van de Verenigde Staten massaal uit hun schuilplaats voor een vier weken durend orgie, die gepaard gaat met een oorverdovend gezoem. Als ze voldoende eitjes gelegd hebben om het voortbestaan van de soort te verzekeren, sterven de insecten.
Lees verder

Biljoenen cicaden komen na 17 jaar weer boven voor vier weken durende orgie
Zeventien jaar zaten ze onder de grond te wachten, maar eerstdaags is het zover. Dan kruipen vele miljarden cicaden aan de Oostkust van de Verenigde Staten massaal uit hun schuilplaats voor een vier weken durende orgie, die gepaard gaat met een oorverdovend gezoem. Als ze voldoende eitjes gelegd hebben om het voortbestaan van de soort te verzekeren, sterven de insecten.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel kijkt uit naar eerste krachtmeting bergop - kopgroep met 25 renners, waaronder vier Belgen, rijdt weg
Alle ogen op Remco Evenepoel. Pakt hij voor het eerst in zijn carrière de leiderstrui in een grote ronde? Hij vindt in elk geval een parcours op zijn maat. De finish ligt net na de Colle Passerino, een lastige klim van 4,3 kilometer aan bijna 10%. Volg de vierde etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

Brussels Airlines verlengt kosteloos omboeken tot eind juli
Brussels Airlines verlengt de mogelijkheid om kosteloos om te boeken tot eind juli. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt. Ook de andere luchtvaartmaatschappijen van de groep Lufthansa verlengen de mogelijkheid tot gratis omboeken tot die datum.
Lees verder

Dit zijn de studentenjobs met het hoogste loon
Wil je graag een centje bijverdienen tijdens het weekend of in de zomermaanden? Jobat.be ging op zoek naar de bestbetaalde vakantiejobs. In deze 4 sectoren vind je de hoogste bruto-uurlonen voor studenten.
Lees verder