Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Football Talk. Cavani blijft jaar langer bij Manchester United - Daan Heymans vertrekt bij Waasland-Beveren

HLN
Football Talk. Cavani blijft jaar langer bij Manchester United - Daan Heymans vertrekt bij Waasland-Beveren
De Freethiel is een sleutelspeler armer. Daan Heymans (21) kondigde vanavond op Instagram dat hij na drie jaar vertrekt bij Waasland-Beveren. "Ik wil graag iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van mijn avontuur bij Waasland-Beveren. Het spijt mij voor wat afgelopen weekend gebeurd is (de degradatie, red.). Ik hoop dat deze mooie club zo snel mogelijk terugkeert naar waar ze hoort."
Lees verder

OPINIE. We verkiezen op de Veiligheidsraad niet de 'minister van Vrijheid'
"Stap voor stap." Zo klonk het op nagenoeg elke persconferentie van de premier en de Veiligheidsraad. Ook twee weken geleden nog. Maar terwijl u en ik dit weekend op een terras van dat eerste glas genoten — dolblij dat dat al met drie anderen kon en feestlijk aftellend naar de sluiting om 22 uur alsof het oudejaarsnacht was — sprak de premier al over Pukkelpop en Tomorrowland. Waarop Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) er voetbalmatchen met 10.000 in de tribune bovenop deed. Toch even waarschuwen: het is gewoon Veiligheidsraad dinsdag, niet de verkiezingslag voor de 'minister van Vrijheid'.
Lees verder

OPINIE. We verkiezen op het Overlegcomité niet de 'minister van Vrijheid'
"Stap voor stap." Zo klonk het op nagenoeg elke persconferentie van de premier na het Overlegcomité. Ook twee weken geleden nog. Maar terwijl u en ik dit weekend op een terras van dat eerste glas genoten — dolblij dat dat al met drie anderen kon en feestelijk aftellend naar de sluiting om 22 uur alsof het oudejaarsnacht was — sprak de premier al over Pukkelpop en Tomorrowland. Waarop Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) er voetbalmatchen met 10.000 in de tribune bovenop deed. Toch even waarschuwen: het is gewoon Overlegcomité dinsdag, niet de verkiezingslag voor de 'minister van Vrijheid'.
Lees verder

De Terrasse mag blijven staan, maar wel extra maatregelen voor 'feesttent' na kritiek van Van Ranst
De commotie die zaterdagavond ontstond na de kritische tweet van Van Ranst over de tentconstructie op de markt van Tielt is niet zonder gevolgen gebleven. Het overkapte terras van drie jongerencafés mag blijven staan, maar de stad leg wel een aantal extra maatregelen op. Marc Van Ranst roept ondertussen de stad op om het gezond verstand te gebruiken. "Dat er maar één zijkant open moet staan? Die regel is bedoeld voor kleinere tenten, niet voor zulke constructies."
Lees verder

Oppositie blikt vooruit op vervroegde gemeenteraad Sint-Truiden: "Heeren mist het morele gezag om Sint-Truiden door deze crisis te leiden"
Omstreeks 20 uur komt de vervroegde gemeenteraad samen in Sint-Truiden. Daar zal burgemeester Veerle Heeren zich moeten verantwoorden voor de vervroegde vaccinatie van haar familie, haar volledige kabinet en zichzelf. "Heeren mist het morele gezag om Sint-Truiden door de rest van de coronacrisis te leiden", zegt oppositielid Gert Stans (Vooruit) bij HLN LIVE.
Lees verder

Minstens 20 doden bij Israëlische aanvallen op Gaza, brand op Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem
Bij Israëlische aanvallen op Gaza zijn zeker twintig mensen gedood. Dat blijkt uit een nieuwe balans van Hamas. Onder de dodelijke slachtoffers zijn er ook negen kinderen. In Jeruzalem is vanavond op de Esplanade der Moskeeën een brand uitgebroken die twee kilometer in het rond te zien is, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Op een video is te zien hoe een grote boom in vlammen opging.
Lees verder

Brand op Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem
Op de Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem is vanavond een brand uitgebroken die twee kilometer in het rond te zien is, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Op een video is te zien hoe een grote boom in vlammen opging.
Lees verder

Schade aan enkel valt mee: Dries Mertens traint alweer mee met de groep
Hoopvol nieuws voor Roberto Martínez. Dries Mertens, die zaterdag met een blessure van het veld moest in de match van Napoli bij Spezia, staat alweer op het trainingsveld. De club meldde dat Mertens vandaag de volledige groepstraining heeft afgewerkt.
Lees verder

Bevrijde walvis in Londen strandt helaas opnieuw en wordt geëuthanaseerd
De walvis die zondag vast was komen te zitten in de Londense rivier Thames, en maandag na een urenlange reddingsoperatie bevrijd werd, is opnieuw gestrand. Zijn gezondheid lijkt achteruit te gaan en euthanasie lijkt zich aan te dienen. Dat melden de autoriteiten.
Lees verder

Moeskroen behaalt opnieuw proflicentie bij BAS
Moeskroen heeft alweer zijn proflicentie behaald bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De club kreeg die in eerste instantie niet van de Licentiecommissie, maar redt nu voor de zoveelste keer zijn vel. Moeskroen kan volgend seizoen dus aantreden in 1B. Eerder vandaag kreeg ook KV Oostende zijn licentie.
Lees verder

Ellie Goulding onthult de naam van haar kindje
Ellie Goulding (34) heeft de naam van haar pasgeboren zoontje onthult. De jongen gaat door het leven als Arthur Ever Winter Jopling. De zangeres beviel begin mei van haar eerste kindje.
Lees verder

Steven Van Gucht over zomerfestivals: "Evenementen zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandigheden"
Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) moeten grote festivals in de tweede helft van de zomer mogelijk zijn. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed het 'plan van de vrijheid' al gretig uit de doeken. Toch loopt de overheid volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) beter niet te hard van stapel: "Evenementen zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandigheden."
Lees verder

Vermoedelijk geen Golden Globes volgend jaar
Verwarring troef rond de Golden Globes: NBC laat in een verklaring weten dat ze de prestigieuze filmprijzen in 2022 niet zullen uitzenden. De organisator Hollywood Foreign Press Association ligt onder vuur nadat ze kritiek kreeg dat er te weinig zwarte acteurs en filmmakers genomineerd waren voor de Golden Globes. Of dit nu betekent dat de Golden Globes niet zullen doorgaan in 2022, is niet bevestigd.
Lees verder

Big Rom moet tijdelijk inleveren: noodlijdend Inter vraagt spelers om twee maandlonen te laten vallen
Big Rom moet tijdelijk inleveren. Inter-voorzitter Steven Zhang heeft spelers en staf in een groepsgesprek gevraagd of ze het zien zitten om twee maanden loon te laten vallen om de club de nodige financiële ademruimte te geven. Ze kregen enkele dagen bedenktijd. Lukaku is bij Inter grootverdiener met een jaarloon dat tussen 7,5 en 9 miljoen euro netto bedraagt.
Lees verder

Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegcomité
In navolging van het Vlaamse exitplan zal ook de federale regering dinsdag op het Overlegcomité een eigen versoepelingsplan op tafel leggen, meldt VTM NIEUWS. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou met een soort compromisvoorstel komen, met het grootste verschil in de datum voor de volledige heropening van de horeca. Voor de Vlaamse regering mag de horeca vanaf 1 juni ook weer binnen open, de federale regering lijkt eerder te opteren voor 9 juni.
Lees verder

Torben (21) wil zelfdoding voorkomen met YouTubekanaal
Een jongen van 21 roept andere jongeren via zijn YouTubekanaal op om te praten over hun problemen, voor het te laat is. Hij weet waar hij over praat. Hij heeft zelf geprobeerd om uit het leven te stappen. Experts vinden het goed dat zelfmoord zo meer bespreekbaar wordt.
Lees verder

Van Aert mogelijk niet in Dauphiné na blindedarmoperatie, maar Tour en Spelen komen niet in gevaar
Wout van Aert mag na zijn blindedarmoperatie twee tot drie weken niet intensief fietsen. Zijn deelname aan de Dauphiné is in gevaar, al wil zijn ploeg Jumbo-Visma pas binnen enkele dagen een definitieve beslissing nemen.
Lees verder

Ondernemingsrechtbank buigt zich over twee kandidaat-overnemers Neckerman
De ondernemingsrechtbank van Nijvel buigt zich dinsdag over twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. De toeristische speler telt nog steeds 129 personeelsleden en 45 winkels en kan mogelijk dinsdag al van start gaan met vers kapitaal van het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund of het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital.
Lees verder

Agent doodt vrouw met mes in Frankrijk
Een vrouw "in een staat van waanzin" is gedood door een politieagent in haar huis in het Franse Pessac, niet ver van Bordeaux. Volgens politiebronnen verdedigde de agent zich nadat ze een andere agent verwond had met een mes.
Lees verder

Jeroen Brouwers wint de Libris Literatuurprijs
De Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers (81) heeft de Libris Literatuurprijs 2021 gewonnen met zijn boek 'Cliënt E. Busken'. De schrijver krijgt hiervoor een geldprijs van 50.000 euro.
Lees verder