Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 30 mei 2021

FBI-agent: “Bewijs tegen moordenaar Notorious B.I.G. werd verdoezeld”

HLN
FBI-agent: "Bewijs tegen moordenaar Notorious B.I.G. werd verdoezeld"
Nog altijd is de dader van de moord op Notorious B.I.G. (Biggie) in 1997 niet gepakt. Volgens voormalig FBI-agent Phil Carson, die twee jaar aan de zaak heeft gewerkt, is echter wel degelijk voldoende bewijs voor wie de rapper heeft vermoord, maar is dat verdoezeld. De naam staat in verzegelde rechtbankdocumenten, vertelt hij aan de New York Post.
Lees verder

Daar is de zon: kwik stijgt vandaag tot 22 graden, volgende week nog warmer
Mooi weer vandaag! De dag begint weliswaar grijs, maar al snel komt de zon erdoor: er worden temperaturen tot 21 of 22 graden verwacht in het binnenland. Ook volgende week belooft het aangenaam warm te worden. Woensdag worden er maxima voorspeld rond 26 graden, hoewel er dan ook onweer dreigt.
Lees verder

Na ochtendgrijs volgt zonnig en warm slot van weekeinde
Zondag is er eerst kans op wat ochtendgrijs, vooral dan in het noorden van het land. Daarna wordt het snel zonnig. In de namiddag kunnen er in het binnenland stapelwolken gevormd worden. De maxima schommelen tussen 17 graden aan de kust en in de Ardennen en tot 21 of 22 graden elders. De wind is matig uit oost tot noordoost; in de namiddag draait hij naar noord tot noordoost aan de kust en wordt soms vrij krachtig, meldt het KMI.
Lees verder

Crowdfunding voor verliezers uit 'Huis Gemaakt' loopt als een trein: 100.000 euro is in zicht bij Harry en Jerina
Grote verrassing voor Harry (26) en Jerina (29). Het koppel uit Kortrijk greep tijdens het VTM-programma 'Huis Gemaakt' net naast de overwinning (en dus ook naast hun eigen woonst), maar misschien is er nu wel nog hoop voor de jonge ouders. "Iemand heeft een crowdfunding voor ons opgestart", zegt Jerina enthousiast. Initiatiefnemers zijn sympathisanten Dorien De Loore en Marnik De Clercq. Na twee dagen is het doel van 20.000 euro al ruimschoots bereikt, de teller tikt intussen verder richting de 100.000 euro. Ook voor het andere verliezende koppel Kenny (24) & Amber (21) zijn intussen inzamelacties opgestart.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Jacques Vermeire: "Het hoogtepunt van mijn leven? Dat is nu"
Er was deze week niet naast te kijken: Jacques Vermeire is 70 geworden. Een mens zou nog vergeten welk mirakel dat is. Had de natuur haar werk gedaan, Jacques had maar nipt de zestig gehaald. "De belangrijkste mensen in mijn carrière zijn mijn twee dokters. Zonder hen was ik er niet meer geweest."
Lees verder

Fransman Jonathan Fournel wint 20ste editie Koningin Elisabethwedstrijd voor piano
De Fransman Jonathan Fournel is de eerste laureaat van de twintigste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano en wint het concours. Fournel wint eveneens de publieksprijs van de luisteraars van Klara en de kijkers van Canvas. De Rus Sergei Redkin en de Japanner Keigo Mukawa eindigen op de tweede en de derde plek.
Lees verder

Wouter De Vriendt: "Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld"
"Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld" en "is een bedreiging voor onze open en tolerante samenleving". Dat zegt Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen, in een interview met De Zondag waarin hij erg scherp is voor Vlaams Belang en diens voorzitter Tom Van Grieken.
Lees verder

Volgens vader Johan Vanheusden geeft zijn zoon EK nog niet op: "In zijn hoofd is Zinho er 100% klaar voor"
Johan Vanheusden (53) verbaast zich niet over de wilskracht van zoon Zinho – hij meldde zich vrijdag al in Tubeke. Op vlak van mentale ingesteldheid haalt de Standard-verdediger de mosterd bij een andere sport. "Hij is volledig in de ban van het darts. Hoe gedraagt Michael Van Gerwen zich? Daar wil hij iets van oppikken."
Lees verder

Justine Henin over Roland Garros en nakende Olympische Spelen: "Federer zoekt nog één straffe stoot"
Automatisch springt het hart van Justine Henin op als Roland Garros zondag begint: hier beleefde ze haar grootste triomfen. Henin overschouwt de internationale en Belgische tenoren in Parijs, en blikt als ex-olympisch kampioen vooruit naar de Spelen: "Wie de beste Belgische atlete ooit is? Die vraag kwelt me niet."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers zetten daling verder, minder dan 90 ziekenhuisopnames per dag
Dagelijks zijn er minder dan 90 COVID19-opnames in de Belgische ziekenhuizen. Ook het gemiddeld aantal besmettingen en overlijdens dalen verder. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Guardiola over de kritiek op zijn tactiek: "Ik heb de spelers gebracht, waarvan ik dacht dat we de meeste kansen hadden om deze wedstrijd te winnen"
Geen derde Champions League-eindzege voor coach Pep Guardiola, tien jaar na zijn tweede en laatste triomf met het FC Barcelona van Lionel Messi. In de finale in Porto ging hij met Manchester City met het kleinste verschil onderuit tegen een uitgekookt Chelsea: 0-1, na een doelpunt van Kai Havertz met de rust in zicht.
Lees verder

Guardiola over de kritiek op zijn tactiek: "Ik heb de spelers gebracht, waarvan ik dacht dat we de meeste kansen hadden om te winnen"
Geen derde Champions League-eindzege voor coach Pep Guardiola, tien jaar na zijn tweede en laatste triomf met het FC Barcelona van Lionel Messi. In de finale in Porto ging hij met Manchester City met het kleinste verschil onderuit tegen een uitgekookt Chelsea: 0-1, na een doelpunt van Kai Havertz met de rust in zicht.
Lees verder

Welke honing uit de supermarkt is het lekkerste én het meest kwalitatief? "Veel te zoet. Het doet me een beetje denken aan Airwick"
Dominique Persoone is niet alleen chocolatier, maar ook imker. Dé persoon bij uitstek dus om 10 verschillende potten honing uitgebreid te proeven en streng maar rechtvaardig te beoordelen. Test-Aankoop onderzoekt dan weer de kwaliteit. Welke honing doorstaat de smaak- én kwaliteitstest? "Er wordt immens gefoefeld met honing."
Lees verder

Operatie Kerkhof. Cel Vermiste Personen laat 250 lichamen zonder naam opgraven: "Géén garantie op terugvinden vermist kind. Maar we willen er wel álles aan doen"
"Ze zouden Nathalie maar eens moeten vinden." Anita Pintjens (58) uit Wuustwezel zegt het met enig voorbehoud. "Maar ik grijp elke strohalm." De strohalm waarover de mama van de nu al dertig jaar vermiste Nathalie Geijsbregts het heeft, is 'Operatie Kerkhof'. Tijdens die actie wil de Cel Vermiste Personen 250 anonieme graven openen, om een DNA-staal te nemen van alle lichamen zonder naam. Dat erfelijk materiaal wil men via de DNA-databank proberen linken aan 759 onopgeloste verdwijningen
Lees verder

Dauphiné is ultieme test voor Geraint Thomas, die weer op geel mikt in de Tour: "Niemand steekt er bovenuit"
Sinds jaar en dag is het Criterium du Dauphiné de ultieme test voor de Tour, maar de twee grootste tenoren doen deze keer niet mee. Geen Roglic, geen Pogacar. En toch wordt het een uiterst interessante week. Geraint Thomas (35) - Tourwinnaar in 2018 - moet bewijzen dat hij een échte uitdager is.
Lees verder

De Bruyne moedwillig KO gebeukt door Rüdiger? "Zeker bewust, maar niet intentie zó te raken"
Wat een hoogtepunt in de carrière van Kevin De Bruyne moest worden, werd plots een anticlimax. Enkele minuten groggy en met tranen van het veld na een keiharde botsing met Antonio Rüdiger. Was er kwaad opzet in het spel, in die mate dat de City-kapitein van het veld werd 'geschopt'? In de VTM-studio vinden onze analisten Mulder en Degryse niet dat de verdediger rood verdiend, maar zijn ze vooral aangeslagen door de onthutsende beelden van KDB's aftocht.
Lees verder

Kevin De Bruyne moedwillig KO gebeukt door Antonio Rüdiger? "Zeker bewust, maar niet intentie zó te raken"
Wat een hoogtepunt in de carrière van Kevin De Bruyne moest worden, werd plots een anticlimax. Enkele minuten groggy en met tranen van het veld na een keiharde botsing met Antonio Rüdiger. Was er kwaad opzet in het spel, in die mate dat de City-kapitein van het veld werd 'geschopt'? In de VTM-studio vinden onze analisten Mulder en Degryse niet dat de verdediger rood verdiende, maar zijn ze vooral aangeslagen door de onthutsende beelden van KDB's aftocht.
Lees verder

Rolls-Royce mag Italië niet in vanwege te exotisch interieur
Een Rolls-Royce Phantom mag Italië niet in vanwege het interieur van krokodillenleer. De autoriteiten in havenstad Livorno hebben de auto in beslag genomen.
Lees verder

Ontbijten met HLN-lezer Bruno Jennes (57): "Indien gewenst ga ik ter plekke als een klant een ongeluk heeft gehad"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' belden we dit weekend aan bij Bruno Jennes (57) uit Herselt. Hij is KBC-verzekeringsagent en "nog van de oude garde", dus 24 uur op 24 uur bereikbaar. Als hij niet aan het werk is, gaat Bruno graag wandelen met zijn vrouw Nadine (57). "We zijn altijd nogal avontuurlijk geweest". Het koppel heeft twee kinderen.
Lees verder

Chefs met buitenlandse roots delen hun nationale gerecht: "Smullen van de wereld"
Het is nog wat vroeg om de wijde wereld in te trekken, maar we kunnen wel al voorproeven. Zeven chefs van exotische origine delen hun favoriete thuislandgerecht. Van falafel over rijstpannenkoeken tot barbecue, van Vietnam over Australië tot Brazilië. Tijd om weer te smullen van die lekkere buitenlanden.
Lees verder