Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 mei 2021

Europa maakt 31 miljoen euro extra vrij voor voedsel- en materiële hulp in België

HLN
Europa maakt 31 miljoen euro extra vrij voor voedsel- en materiële hulp in België
België ontvangt van de Europese Commissie 31,7 miljoen euro extra voor de verdeling van voedselhulp en materiële hulp aan de meest behoeftigen. Dat heeft de Commissie vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep van 23 met Vermeersch krijgt zee van voorsprong
Geen Remco Evenepoel meer in het Giro-peloton. Hij stapte gisteren uit de Ronde van Italië na een valpartij. Wél is het vandaag uitkijken naar de sprinters óf renners uit een vroege vlucht. Van Rovereto gaat het naar Stradella, goed voor een tocht van 231 kilometer. Het is de langste rit van deze Giro. In de laatste 30 kilometer moeten de renners enkele heuvels over. Krijgen we een verrassende winnaar? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Wie dronk de meeste koffie en welke acteurs zijn verre familie van elkaar? Dankzij deze 24 weetjes ben je helemaal klaar voor de 'Friends'-reünie
Zeventien jaar moesten de fans wachten op een reünie van 'Friends'. Vanaf vandaag is de speciale uitzending eindelijk te zien op het Amerikaanse HBO Max, vanaf 1 juni ook op Streamz en eenmalig op Play4. Om de fans klaar te stomen lijsten we 24 leuke weetjes op over de legendarische tv-reeks. Want hoeveel geld gaf Chandler eigenlijk uit voor Joey? En wat vond Jennifer Aniston van haar iconische Rachel-coupe?
Lees verder

Voetbalsfeer in het darts: 'Dancing Dimi' bezongen, 'Please don't take me home' of 'It's coming home'
De dartsfans mogen er weer bij zijn in de Marshall Arena in Milton Keynes. Tijdens de slotweek van de Premier League darts spelen Dimitri Van den Bergh en co opnieuw voor volle zalen. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. De achterban verzorgt het entertainment tijdens en tussen de wedstrijden met sfeervolle gezangen en valt op met de gekste verkleedkostuums. Geniet hieronder van enkele leuke beelden tijdens de wedstrijden van gisterenavond.
Lees verder

Filezwaarte opnieuw gestegen in april in vergelijking met vorig jaar
In april 2021 zijn op de hoofdwegen in het Vlaams Gewest gemiddeld 443 kilometeruren file per werkdag vastgesteld. Daarmee ligt de filezwaarte bijna zeven keer hoger dan in april 2020, toen het om 65 kilometeruren ging. In vergelijking met april 2019 is er echter nog steeds sprake van een daling, blijkt uit gegevens van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

"Biden gaat begroting van 6.000 miljard dollar voorstellen"
De Amerikaanse president Joe Biden zal een begrotingsvoorstel doen van 6.000 miljard dollar (4.917 miljard euro). Dat meldt de krant The New York Times op basis van documenten. Het zou om de hoogste federale uitgaven gaan sinds de Tweede Wereldoorlog.
Lees verder

Goede bacteriën zwakken neveneffecten van kanker af
De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Amerikaanse wetenschappers. Zij zagen dat bepaalde bacteriën onze darmflora beschermen tegen de nadelige effecten van een chemokuur.
Lees verder

Staatsgreep Mali: leider van militaire junta benoemt zichzelf tot nieuwe president
De leider van de militaire junta in Mali, Col Assimi Goïta, heeft zichzelf tot interim-president van het land benoemd. De vorige overgangspresident Bah Ndaw en de premier Moctar Ouane, die eerder deze week door Goïta werden gearresteerd, zijn bovendien weer vrijgelaten. Het leger blijft de macht voorlopig wel in handen houden.
Lees verder

Gravelkoning Nadal blikt vooruit op Roland Garros: "Niemand is onverslaanbaar"
"Niemand is onverslaanbaar", zo blikt Rafael Nadal vooruit in een interview met het Franse persagentschap AFP enkele dagen voor aanvang van Roland Garros. De Spaanse gravelkoning is opnieuw de grote favoriet om er een veertiende titel in de wacht te slepen en een record van 21 grandslamzeges in totaal te vestigen.
Lees verder

"Papa, mama, ik hou van jullie": de ontroerende boodschap van Daniel Van Buyten na de CL-triomf met Bayern in 2013
Zaterdag kijkt Kevin De Bruyne met Manchester City Chelsea in de ogen in de finale van de Champions League. Als 'KDB' wint, wordt hij pas de vijfde Belg die de 'Beker met de Grote Oren' op zijn palmares schrijft. In 2013 werd Daniel Van Buyten de eerste door met Bayern Dortmund te verslaan op Wembley. Een reconstructie van die finale.
Lees verder

Documenten en bureau van Stephen Hawking te bezichtigen in Cambridge en Londen
Wetenschappelijke en persoonlijke documenten van de Britse astrofysicus Stephen Hawking, die in 2018 overleed, zullen bewaard worden in de bibliotheek van de universiteit van Cambridge. Dat heeft de universiteit donderdag bekendgemaakt. Zijn kantoor zal nagebouwd worden in het Science Museum in Londen.
Lees verder

Boeing krijgt boete van 17 miljoen dollar voor productieproblemen met 737-toestellen
Boeing heeft ermee ingestemd om minstens 17 miljoen dollar (14 miljoen euro) boete te betalen aan de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA. Die sanctie komt er vanwege de productieproblemen met de 737 MAX en de 737 NG.
Lees verder

Sammy Mahdi betreurt verdachtmakingen over opsluiting van kinderen: "Kijk naar het regeerakkoord"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) betreurt dat er vanuit het middenveld verdachtmakingen worden rondgestuurd over zijn intenties rond de opsluiting van kinderen. Ondanks de lopende oude procedure worden geen kinderen opgesloten, benadrukt hij. "Er is een duidelijk regeerakkoord over dat stuk", voegt hij eraan toe.
Lees verder

Deze zomertrend draag je in de badkamer, maar ook ver daarbuiten: kledij in badstof maakt een comeback
Wat als we je vertellen dat het modestatement van de zomer niet alleen origineel, nostalgisch en schattig is, maar ook ontzettend zacht en comfortabel? Wie de jaren zeventig bewust heeft meegemaakt, zal spontaan melancholisch worden van deze gerecycleerde trend: kledingstukken in badstof. We zien er influencer na influencer in flaneren, niet alleen naast het zwembad of in de badkamer, maar ook ver daarbuiten.
Lees verder

De Croo haalt uit naar Vlaams Belang en N-VA: "Haatspraak is geen mening"
Tijdens de plenaire zitting van de Kamer heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) deze namiddag uitgehaald naar het Vlaams Belang, onder meer omdat de partij vorige week stil bleef over de vlucht van Jürgen Conings. "Soms zegt zwijgen meer dan spreken. Dat was vorige week zeer, zeer duidelijk", zei De Croo. Ook N-VA kreeg lik op stuk.
Lees verder

Minderjarige opgepakt voor agressie op Mathias Vanden Borre (N-VA)
Een minderjarige jongeman die betrokken zou zijn geweest bij de agressie op Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA), is afgelopen zondag opgepakt en door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
Lees verder

De Croo: "Hackers FOD Binnenlandse Zaken hadden geen toegang tot persoons- of geclassificeerde gegevens"
De hackers die de voorbije twee jaar toegang hadden tot het netwerk van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, hadden geen toegang tot persoons- of geclassificeerde gegevens. Dat heeft het parket bevestigd, zegt premier Alexander De Croo.
Lees verder

Nu ook Pfizer- en AstraZenecaleveringen naar beneden bijgesteld, Agentschap Zorg en Gezondheid haalt planningstool offline wegens toenemende onzekerheid
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft zijn eigen planningstool om te berekenen wanneer je ongeveer je coronavaccin zou krijgen, offline gehaald. Reden is de toenemende onzekerheid rond toekomstige leveringen van nieuwe dosissen, waar nu zelfs het 'trouwe werkpaard' Pfizer niet aan blijkt te ontsnappen. Ook over AstraZeneca heerst er veel bezorgdheid.
Lees verder

Dit jaar al 89 gevallen van agressie tegenover personeel VDAB
Dit jaar werden er al 89 gevallen van agressie tegenover VDAB-bemiddelaars gemeld. Dat bevestigt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). In 2019 en 2020 ging het op jaarbasis telkens om 158 gevallen. Dit jaar valt de stijging vooral in het eerste kwartaal op. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) zal de gevallen samen met de externe preventiedienst Cohezio verder onderzoeken.
Lees verder

Gecrashte auto boort zich in dak, slapende bewoners aan dood ontsnapt
De bewoners van een huis in het Amerikaanse Eureka (Missouri) zijn in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) aan de dood ontsnapt. Een wagen vloog met hoge snelheid tegen een boom en boorde uiteindelijk zich in het dak van het huis. Als bij wonder raakte niemand gewond.
Lees verder