Doorgaan naar hoofdcontent

Elise Mertens neemt eerste horde op Roland Garros na aarzelende start

HLN
Elise Mertens neemt eerste horde op Roland Garros na aarzelende start
Elise Mertens (WTA 15) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Ze rekende af met de 26-jarige Australische Storm Sanders (WTA 161): 4-6 en 1-6. In de volgende ronde neemt onze 25-jarige landgenote het op tegen Zarina Diyas, het nummer 93 van de wereld.
Lees verder

Drama voor Dimitri Vegas & Like Mike: dj's verliezen vader en ook kindje van Mike werd doodgeboren
De Vlaamse dj's Dimitri Vegas & Like Mike hebben een hartverscheurende week achter de rug. Niet alleen moesten ze afscheid nemen van hun vader, maar ook het kindje van Mike werd doodgeboren. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Drama voor Dimitri Vegas & Like Mike: dj's verliezen vader en in dezelfde week werd ook kindje van Mike doodgeboren
De Vlaamse dj's Dimitri Vegas (39) & Like Mike (35) hebben een hartverscheurende week achter de rug. Niet alleen moesten ze afscheid nemen van hun vader, maar ook het kindje van Mike werd doodgeboren. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Barcelona haalt Sergio Agüero naar Camp Nou
Sergio Agüero is de eerste aanwinst van FC Barcelona voor het komende seizoen. Daarmee keert de aanvaller na tien jaar terug in Spanje, waar hij tussen 2006 en 2011 al voor Atlético Madrid speelde. Agüero, die transfervrij overkomt, tekent een contract tot medio 2023 in Camp Nou.
Lees verder

FC Barcelona haalt Agüero (32) naar Camp Nou, afkoopclausule van 100 miljoen euro
Sergio Agüero (32) is de eerste aanwinst van FC Barcelona. De Argentijnse spits - en maatje van Lionel Messi - komt transfervrij over van Manchester City en tekent tot medio 2023 in Camp Nou. De Catalaanse club liet een afkoopclausule van 100 miljoen euro opnemen.
Lees verder

"Mijn dochter leeft en zit in België": Italiaanse politie zoekt naar lichaam Saman (18) die gearrangeerd huwelijk in Pakistan weigerde
De politie in de Italiaanse regio Emilia-Romagna zoekt met speurhonden naar het lichaam van het Pakistaanse meisje Saman Abbas (18). De jonge vrouw is eind april voor het laatst gezien thuis in Novellara. Ze had enkele maanden eerder geweigerd om naar haar geboorteland af te reizen voor een gearrangeerd huwelijk met haar neef. Haar ouders (43 en 46) zijn naar Pakistan teruggekeerd en houden vol dat ze veilig en wel in België zit.
Lees verder

Dertig ton goederen geblokkeerd op Brucargo: parket voert onderzoek naar fiscale fraude door Aziatische webwinkels
Op de vrachtluchthaven van Zaventem staat dertig ton aan goederen, zoals smartphones, tablets en plastic voorwerpen geblokkeerd door een onderzoek van het parket van Halle-Vilvoorde naar fiscale fraude door Aziatische webwinkels.
Lees verder

Persoon overleden na aanrijding door tram in Brussel
Een persoon is maandag overleden na een aanrijding door een tram in Brussel. Het ongeval speelde zich af aan de tramhalte Docks Bruxsel, bij het gelijknamige shoppingcentrum.
Lees verder

Rusland wil mensenrechten en bestorming Capitool bespreken met Biden
Rusland heeft maandag gezegd dat het bereid is om mensenrechten en de bestorming van het Capitool te bespreken tijdens de eerste ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Joe Biden op 16 juni.
Lees verder

Harry en Jerina bedanken fans met deze emotionele boodschap
Harry en Jerina kunnen nog steeds niet geloven hoeveel mensen hun een warm hart toedragen. Nadat ze naast hun droomhuis grepen in de finale van VTM-programma Huis Gemaakt startten enkele sympathisanten een crowdfunding voor het koppel. Die leverde intussen al meer dan 112.000 euro op! Bekijk hierboven de emotionele reactie van Harry en Jerina.
Lees verder

CELEBS 24/7. Rebel Wilson poseert in badpak en Mariah Carey gaat Rachel uit 'Friends' achterna
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

PORTRET. Sergio Agüero, de man die symbool stond voor de machtswissel in Manchester en straks naast Kompany pronkt
Zijn volgende bestemming is bekend: FC Barcelona. Maar wat was Sergio 'Kun' Agüero (32) een decennium lang immens belangrijk bij Manchester City: 260 goals in 390 wedstrijden, scorend in de match die symbool stond voor de machtswissel in Manchester én straks in staal pronkend naast Vincent Kompany. Een portret van een man die de records opstapelde.
Lees verder

Belg aangehouden voor poging doodslag op Nederlandse politieagent
Een 25-jarige Belg is in Nederland aangehouden voor poging doodslag op een politieagent. De Belg probeerde gisteren in Breda met zijn auto verschillende keren in te rijden op een fietsende agent. Die was ter plaatse geroepen na klachten over asociaal patsergedrag.
Lees verder

EU-aanbeveling voor Covid-certificaat: geen quarantaine voor ouders, dan ook niet voor kinderen
Kinderen die reizen met hun ouders zouden niet verplicht mogen worden om in quarantaine te gaan indien hun ouders ook niet in quarantaine moeten. Dat heeft de Europese Commissie aanbevolen aan de lidstaten.
Lees verder

Duitse politie doet raids naar georganiseerde smokkel Vietnamese migranten
De federale Duitse politie heeft vandaag tijdens een landelijke operatie in meerdere steden raids tegen de georganiseerde smokkel van Vietnamese migranten verricht. Er zijn twee arrestaties verricht.
Lees verder

Instagram verandert algoritme na beschuldigingen van partijdigheid in Gazaconflict
Het socialemediaplatform Instagram heeft veranderingen aangebracht in zijn algoritme nadat de app beschuldigd werd van partijdigheid in het recente Gazaconflict. Zo zou het platform pro-Palestijnse berichten minder hebben belicht. Volgens Instagram gaat het om een "onbedoeld neveneffect" van een van de app-functies.
Lees verder

Antwerpenaar Abdullah (23) moest als kind bommen ontvluchten in Irak. Nu wil hij andere vluchtelingen een stem geven: "Niemand luistert naar hen"
Omdat hij weet wat het is - hij kwam zelf als vluchteling in ons land aan - helpt Abdullah Ibrahim (23) als sociaal werker andere vluchtelingen in Vlaanderen.... via een uniek fotoproject. Wat hij daarmee wil bereiken en hoe hij dat wil doen. "Vluchtelingen worden nog te vaak gezien als profiteurs".
Lees verder

Tweede reekshoofd Medvedev plaatst zich eenvoudig voor tweede ronde
De Rus Daniil Medvedev, de nummer twee van de wereld bij de mannen, heeft maandag vlot de maat genomen van de Kazach Alexander Bublik (ATP 37) in de eerste ronde van Roland Garros. Setstanden waren 6-3, 6-3 en 7-5 na 1 uur en 56 minuten tennis.
Lees verder

Alles wat u moet weten over de 'Duivelsbubbel': "De schrik voor corona zit er nog altijd in"
Daar zijn ze. Gisteren druppelden de meeste Rode Duivels één voor één binnen op het Basecamp in Tubeke. De voorbereiding richting EK is nu écht gestart. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met de 'Duivelsbubbel', corona, quarantaines en testen bij de nationale ploeg? Philippe Rosier, Health & Performance Manager van de Rode Duivels, geeft ons tekst en uitleg.
Lees verder

Chinezen mogen voortaan drie kinderen krijgen. Maar willen ze dat wel?
In China mogen koppels vanaf nu drie kinderen krijgen. Het communistische bewind hoopt zo de vergrijzing tegen te gaan. Het is echter hoogst onzeker of dat lukt. Een vorige versoepeling van de beruchte éénkindpolitiek deed het geboortecijfer niet stijgen. Wie zich meer kinderen kan permitteren, trok zich immers al weinig van de beperkingen aan.
Lees verder