Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 mei 2021

Eerste theatervoorstelling in Antwerpen goed verlopen: “Je voelde de honger bij het publiek, het applaus voelde als...

HLN
Eerste theatervoorstelling in Antwerpen goed verlopen: "Je voelde de honger bij het publiek, het applaus voelde als een ontlading"
"Dit is níet het nieuwe normaal, cultuur is veilig." Het Antwerpse Toneelhuis kon zaterdagavond niet genoeg benadrukken dat de première van de voorstelling 'April' een testevenement was. "Het is niet de bedoeling dat onze bezoekers vanaf nu telkens twee coronatesten moeten ondergaan, we doen dit enkel om de luchtkwaliteit te meten en de logistiek uit te testen."
Lees verder

Astrid en Bram Coppens, trotse ouders van Billie-Ray, ontwerpen samen kinderkleding: "Genderneutraliteit vonden we heel belangrijk"
Liefde is … samen een collectie kinderkleding ontwerpen. Astrid (38) en Bram (41) Coppens, die Amerika ruilden voor Knokke, gooiden hun creatieve breinen samen en gingen in zee met het Belgische merk Woody. Inspiratie vonden het model en de regisseur bij hun eigen dochter Billie-Ray, die in juni 2019 al hun liefde bezegelde. "Ik ben echt een hele fiere mama", zegt Astrid. "Dat had ik nooit verwacht."
Lees verder

Zieke Cercle-doelman Miguel Van Damme vanuit ziekenhuis: "Ik mis jullie allemaal zo erg!"
Miguel Van Damme, de zieke doelman van Cercle Brugge, en zijn vrouw Kyana verwachten eind deze maand hun eerste dochtertje. Van Damme (27) vecht al meer dan drie jaar tegen leukemie en is na herhaald vallen, opstaan en hervallen sinds november van vorig jaar uitbehandeld. De voetbalwereld stak hem een hart onder de riem met veel aanmoedigende filmpjes, nadat hij samen met zijn echtgenote de aftrap van de Brugse derby gaf en een staande ovatie van de Club-supporters had gekregen.
Lees verder

Amerikaanse vrouw doodgebeten door zwarte beer, politie maakt dier en twee jongen af
In de Amerikaanse staat Colorado is een vrouw om het leven gekomen na een aanval door een zwarte beer. De politie en natuurbeheerders konden het dier nadien opsporen en schoten het "uit voorzorg" dood, net als haar twee jongen.
Lees verder

Man verkracht vrouw thuis terwijl haar kinderen liggen te slapen: Faroek doet oproep naar getuigen
Een vrouw uit Herent is thuis op 14 maart verkracht geweest door een man die ze járen geleden had leren kennen via een chatroom. Toen hij na al die tijd plots terug opdook aan haar deur, liet ze hem nietsvermoedend binnen. Van de man is enkel zijn naam geweten: T(h)omas. VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' doet nu een oproep naar getuigen.
Lees verder

Vlaamse tweelingzussen met boetiekhotel op paradijselijk Aruba: "Ons leven hier is weer hetzelfde als vóór corona, behalve de mondkapjes"
In België blijft het coronavirus ons dagelijkse leven bepalen, maar hoe is het voor Belgen die in het buitenland leven en werken? Voor Kimberly Rooijakkers (36), die met haar tweelingzus Stephanie het boetiekhotel Boardwalk aan Palm Beach op Aruba verbouwde, was de eerste lockdown een financiële opdoffer. Maar ook een ongelooflijke ervaring om het eiland helemaal voor zich te hebben.
Lees verder

Gezien op Drive: ken jij alle soorten hybridemotoren?
Tijdens de aflevering van Drive van vandaag gingen Philippe en Jeffrey op stap door de wondere wereld van de hybride motoren. Plug-in hybride, zelfopladende hybride of mild hybride, vanaf nu weet je altijd het verschil!
Lees verder

Brugse beiaard eert Pieter Aspe met begintune van tv-reeks
Wie zondagmorgen rond 11 uur in de Brugse binnenstad was, kreeg een eerbetoon van stadsbeiaardier Wim Berteloot aan de gisteren overleden schrijver Pieter Aspe te horen.
Lees verder

Courtois komt op Franse tv nog eens terug op emotionele reactie na verloren WK-match: "Mijn reactie toen was overdreven"
Thibaut Courtois was te gast in het Franse tv-programma Telefoot. Onze nationale doelman sprak er onder meer over zijn rol bij Real Madrid. Ze kwamen ook nog eens terug op die verloren halve finale van het WK, uitgerekend tegen Frankrijk. "Een CL-trofee met Real Madrid en een prijs met België, dat zijn twee jongensdromen."
Lees verder

LIVE (18u30). Stemmen maar! Wie wint kraker tussen Club Brugge en Anderlecht?
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

Opschudding over filmpjes van politieoptreden in omgeving van Ter Kamerenbos
Op sociale media zorgen twee filmpjes van het politieoptreden naar aanleiding van het nepfestival La Boum 2 voor opschudding. Zo is er bij het ene filmpje te zien hoe een man door een politiehond aan de arm over de grond gesleurd wordt, waarna hij nog een trap op de borst krijgt van een agent. Bij het andere filmpje worden passanten hardhandig aangepakt en wordt de bus pepperspray bovengehaald. "De beelden zullen intern bekeken en besproken worden", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.
Lees verder

Football Talk. Meunier ziet concurrent bij Dortmund uitvallen met zware knieblessure - Klopp: "Van Dijk naar het EK? Zie het niet voor me"
Mateu Morey, de Spaanse flankverdediger van Borussia Dortmund, ziet een lange revalidatie tegemoet na de ernstige knieblessure die hij gisteren opliep. Dat maakte Dortmund vandaag bekend.
Lees verder

Schotse Tory-leider: "Boris Johnson moet weg als hij regels overtrad"
De conservatieve Britse premier Boris Johnson moet het veld ruimen als uit onderzoek blijkt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan malversaties rond de bekostiging van de verbouwing van zijn ambtswoning. Dat vindt de leider van de Schotse afdeling van de Conservatieve partij, Douglas Ross. De Britse kiescommissie stelde afgelopen week een onderzoek in.
Lees verder

LIVE (15u). Mertens start op de bank in clash met Nainggolan
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

Zo pakken Cindy (43) en Tim (47) de opvoeding van hun twee sportieve zonen aan: : "Spelen gaat vóór alles, ook het huishouden"
In de opvoeding die Cindy en Tim hun zonen geven, staan spel en sport centraal. Over de tafel lopen of springen in de zetel? Moet kunnen bij een spelletje. En avondeten gebeurt stipt om 17 uur zodat Vince en Ferre hun voetbaltraining halen. "We willen hun dromen niet in de weg staan."
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Staf Coppens: "Nooit verwacht dat jij moedig genoeg was om je droom achterna te reizen"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Staf Coppens, die in 'Camping Coppens' achter de schermen van zijn nieuwe leven in Zweden laat kijken. "Al zal je belangrijkste verwezenlijking wel altijd 'Dancing on Ice' blijven, waarin je zowel met de eindwinst ging lopen als met schaatspartner Monique."
Lees verder

Rousseau optimistisch over loonoverleg: "Positieve signalen gekregen dat we eruit zullen geraken"
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is voorzichtig optimistisch dat de federale regering binnenkort een oplossing zal vinden voor het vastgelopen loonoverleg. Volgens Rousseau heeft hij "positieve signalen" gekregen van de liberalen en andere partijen binnen de regering "dat we er wel uit zullen geraken". Dat zei hij vanmiddag bij VTM Nieuws.
Lees verder

Antwerpse stamkroeg Pieter Aspe in diepe rouw: "Zijn elfde boek heeft hij aan ons opgedragen"
"Pierre zit weer in 't Klaan Tunnèlleke." Of voor wie geen plat Antwerps klapt: Pieter Aspe zit weer in café Kleine Tunnel. Het was de stamkroeg van Vlaanderens populairste misdaadschrijver wanneer hij in Antwerpen vertoefde, de stad van zijn muze Bernadette. In 2018 ging hij er zelfs boeken signeren om de Boekenbeurs te boycotten en het café komt regelmatig voor in zijn romans. De kroeg is in rouw en plaatst zaterdag bij de grote heropening een rouwregister op het terras.
Lees verder

Spring is in the hair: haartrends voor lente en zomer die je niet mag missen
2020 was niet bepaald het jaar van het haar. Gelukkig zijn er glanzender tijden op komst voor liefhebbers van het betere knip-en-lakwerk. Wie wil mag weer plaatsnemen in de kappersstoel, anderen kunnen aan de slag met talloze DIY-opties. En die zijn tegenwoordig zo goed dat het lijkt alsof je alsnog rechtstreeks van de kapper komt.
Lees verder

Vermoedelijk oudste Franse vrouw op 118-jarige leeftijd overleden
Op Mayotte, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, is de vermoedelijk oudste Franse vrouw overleden. Tava Colo werd 118 jaar oud. Dat meldt haar familie zondag aan AFP.
Lees verder