Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

Edward Still, nieuwe trainer van Sporting Charleroi: "Wil supporters fier maken"

HLN
Edward Still, nieuwe trainer van Sporting Charleroi: "Wil supporters fier maken"
Sporting Charleroi presenteerde donderdag op een persconferentie zijn nieuwe coach Edward Still. Hij wil de fans graag verblijden met dominant voetbal.
Lees verder

Kamer maakt komaf met slapende energiecontracten
De plenaire vergadering van de Kamer heeft unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat zogenaamde 'slapende energiecontracten' aan banden legt.
Lees verder

Voorzitter Comité I hekelt desinvestering in inlichtingendiensten
Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I dat de inlichtingendiensten controleert, heeft donderdag op de RTBF de materiële en menselijke desinvestering gehekeld die al jaren aan de gang is bij de Belgische inlichtingendiensten.
Lees verder

Pfizer-vaccin ook zeer efficiënt bij twaalf- tot vijftienjarigen
Het Pfizer-vaccin vertoont ook bij jongeren tussen twaalf en vijftien jaar een hoge werkzaamheidsgraad. Dat blijkt uit de publicatie van de resultaten van een studie bij 2.260 kinderen in de 'New England Journal of Medicine'.
Lees verder

Deze nieuwe toppers kan je vanaf dit weekend streamen
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf beste nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met het slotseizoen van 'The Koninsky Method', een verfilming van de vredesakkoorden tussen Israël en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie en een bloedstollende dramaserie waarin tieners hun leven riskeren voor veel geld. Dit is onze streaming top vijf!
Lees verder

LIVE. China verwerpt Amerikaans voorstel voor nieuw onderzoek naar oorsprong coronavirus
Het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft dalen. De richtdrempel van 500 coronapatiënten op intensieve verzorging om versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we een nieuw 'vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Ons land voert intussen een leeftijdslimiet in voor het Johnson & Johnson-vaccin, nadat een buitenlandse vrouw jonger dan 40 jaar aan het vaccin is overleden. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Wit-Russische dissident Protasevitsj na vier dagen in cel bezocht door advocaat
De Wit-Russische dissident en journalist Roman Protasevitsj heeft donderdag in de gevangenis bezoek gehad van zijn advocaat, meldt de onafhankelijke Wit-Russische nieuwssite Belapan. Het advocatenbezoek vond pas plaats vier dagen nadat de vlucht met Protasevitsj aan boord tot landen werd gedwongen door de autoriteiten en Protasevitsj en zijn vriendin werden gearresteerd.
Lees verder

Belarussische dissident Protasevitsj na vier dagen in cel bezocht door advocaat
De Belarussische dissident en journalist Roman Protasevitsj heeft donderdag in de gevangenis bezoek gehad van zijn advocaat, meldt de onafhankelijke Belarussische nieuwssite Belapan. Het advocatenbezoek vond pas plaats vier dagen nadat de vlucht met Protasevitsj aan boord tot landen werd gedwongen door de autoriteiten en Protasevitsj en zijn vriendin werden gearresteerd.
Lees verder

China verwerpt voorstel VS voor nieuw onderzoek naar oorsprong coronavirus
China heeft het voorstel van de Amerikaanse president Joe Biden verworpen om de Amerikaanse inlichtingendiensten verder onderzoek te laten doen naar de oorsprong van het coronavirus. Dat stak in 2019 voor het eerst de kop op in de Chinese stad Wuhan. China beschuldigt de VS er nu van het onderzoek naar het coronavirus voor politieke doeleinden te willen gebruiken.
Lees verder

Twee doden en tien vermisten nadat boot kapseist voor kust van Florida
Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen en tien anderen zijn nog vermist nadat een boot donderdagnamiddag lokale tijd kapseisde voor de kust van Florida. Acht mensen konden worden gered. Dat meldt de kustwacht USCG via Twitter. Acht opvarenden konden gered worden.
Lees verder

Justitie VS onderzoekt inmenging Oekraïense ambtenaren in presidentsverkiezingen
Federale openbaar aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Oekraïners zich schuldig hebben gemaakt aan inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november vorig jaar. Dat meldt The New York Times. Bekend is dat Rudy Giuliani, destijds de persoonlijke advocaat van toenmalig president Donald Trump, voor de verkiezingen naar Oekraïne was gegaan naar compromitterend materiaal om te verzamelen tegen Joe Biden en diens zoon Hunter.
Lees verder

Werfwater mag niet langer zomaar in riool verdwijnen
Aannemers zullen in de toekomst niet langer zomaar grondwater op werven kunnen wegpompen in de rioleringen. Nu belandt nog 90 procent van dat werfwater in de riool. Dat cijfer moet omlaag, vindt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Zij verscherpt de milieuregels zodat aannemers minder grondwater oppompen en dat water ook pas in laatste instantie mogen lozen in de riolering. De ingreep moet helpen in de strijd tegen droogte en waterschaarste.
Lees verder

Broers Borlée klagen atletiekfederatie aan
Kevin, Dylan en Jonathan Borlée stappen naar de rechter in een oud dispuut met hun voormalige atletiekfederatie. Ze eisen zo'n 84.000 euro aan medaillepremies op. Dat schrijft De Tijd vandaag. Het botert al een tijdje niet meer tussen de broers Borlée en de Franstalige atletiekfederatie LBFA. In december verhuisde het team van trainer Jacques Borlée al naar de Vlaamse Atletiekliga (VAL).
Lees verder

Wie is Erika Xuan Nguyen, de (zaken)partner van Sihame El Kaouakibi?
Tijdens de hele Sihame-saga bleef ze onder de radar. Maar sinds haar Tesla achter slot en grendel is gezet, rijst de vraag steeds meer: wie is Erika Xuan Nguyen eigenlijk, de vriendin en zakenpartner van El Kaouakibi? Een vrouw met dubbele agenda volgens gedupeerden, die oogluikend subsidiegelden liet toestromen.
Lees verder

REPORTAGE. Een kwart meer Belgische wijnbouwers in één jaar: "Zuiderse wijnen worden minder goed, de onze alleen maar beter"
Verandert België van een land van wijndrinkers in een land van wijnboeren? Daar lijkt het toch op, want in 2020 zijn er plots een kwart meer producenten geregistreerd dan een jaar eerder. "Er is een switch gebeurd, de laatste jaren", zegt Bert Vandeurzen (39) van het gelijknamige domein in Linden. "Wijnbouwers zijn ondernemers geworden. Het amateurisme is eruit." En er speelt nog een element mee: de opwarming van het klimaat.
Lees verder

Conings liet valstrik en munitie achter in auto, die "hevige brand met ontploffingen" kon veroorzaken
Zes dagen nadat de sweeping in het Nationaal Park Hoge Kempen werd beëindigd, is daar gisteren opnieuw met de grote middelen naar Jürgen Conings gezocht. Dat gebeurde op drie nieuwe locaties, in de buurt van de plaats waar hij vorige week zijn auto achterliet. Uit onderzoek van ontmijningsdienst DOVO blijkt nu dat in die auto niet alleen raketlanceerders en munitie werden aangetroffen, maar ook een zogenaamde 'trip flare': een draad die bij aanraking begint te branden. "In combinatie met de aangetroffen munitie was de kans op een hevige brand met ontploffingen niet uitgesloten."
Lees verder

Marc Wilmots blikt vooruit naar de CL-finale: "Kevin de Ballon d'Or? Ik sluit het niet uit"
Marc Wilmots (52) geniet van het leven in Bordeaux. Du pain, du vin et du football. Over de Champions League-finale zegt hij: "Ik ben niet zo zeker dat Manchester City zal winnen, hoor." Een kampioenenbabbel met de ex-bondscoach.
Lees verder

ANNO 2021. "De snijdende pijn is weg, de liefde voor mijn zus eens zo groot"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Els Tibau, Miss Belgian Beauty 1997, ex-omroepster VTM, verloor in 2015 haar oudere zus Hilde.
Lees verder

Jürgen Conings gaf gevechtstraining aan het Vlaams Legioen
De spoorloze militair Jürgen Conings heeft gevechtstraining gegeven aan het Vlaams Legioen. Dat bericht De Standaard vandaag op basis van meerdere bronnen bij de veiligheidsdiensten. Het Vlaams Legioen is een rechtsextremistische groepering die "strijdt voor het Vlaamse volk en voor Vlaanderen". Er bestaat nog onduidelijkheid over de verdere betrokkenheid van Conings bij het zelfverklaarde legioen.
Lees verder

Inkomsten erfbelasting vorig jaar op zelfde niveau als 2019
In 2020 werd, net zoals in 2019, ruim 1,4 miljard euro aan erfbelasting geïnd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van Katrien Schryvers (CD&V). Door de verlenging van de aangiftetermijn zal de impact van de coronacrisis in de cijfers vooral tot uiting komen in de inkohieringen in 2021.
Lees verder