Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Eden Hazard past voor slottraining en speelt morgen niet in titelmatch Real Madrid

HLN
Eden Hazard past voor slottraining en speelt morgen niet in titelmatch Real Madrid
Eden Hazard speelt morgen niet mee in het cruciale titelduel van Real Madrid tegen Villarreal. De Rode Duivel liet vandaag verstek gaan voor de slottraining. Real-coach Zinédine Zidane bevestigde zonet op de persconferentie dat Hazard er morgen niet bij zal zijn.
Lees verder

Kompany over 'finale' tegen Antwerp: "Derde of vierde plaats: een groot verschil"
De Champions' Play-offs krijgen hun finale op de slotspeeldag. Niet om de titel, wel om de derde plek en Europees voetbal tot (minstens) december. Anderlecht leidt op punten - ééntje meer. "De voorbereiding op volgend seizoen zal anders zijn voor de derde, dat kan je niet ontkennen", zei Vincent Kompany zonet.
Lees verder

Columnist Thijs Zonneveld kijkt met open mond naar Evenepoel: "Nog nooit zoiets gezien"
Columnist Thijs Zonneveld van onze collega's van het AD steekt zijn bewondering voor Remco Evenepoel niet onder stoelen of banken. Ook hij ziet hoe hard België snakt naar een nieuwe eindwinnaar in een grote ronde. "Maar door die focus op het roze wordt er voorbijgegaan aan hoe hard dat kereltje in deze Giro rijdt zónder één koersdag als voorbereiding."
Lees verder

Russen aan het Tesla-stuur: Elon Musk wil fabriek bouwen in Rusland
Het Amerikaanse autobedrijf Tesla overweegt om in de toekomst een fabriek te bouwen in Rusland. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd op een evenement voor Russische studenten dat werd georganiseerd door het Kremlin.
Lees verder

Football Talk. Laatste match voor Barça al gespeeld? Messi laat slotwedstrijd aan zich voorbijgaan
Lionel Messi laat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op bezoek bij hekkensluiter Eibar, aan zich voorbijgaan. Barcelona maakte dat nieuws vandaag via Twitter bekend. Messi neemt na overleg met coach Ronald Koeman ook niet deel aan de vrijdagtraining. Barcelona is uitgeteld voor de titel en de tweede plaats en heeft nog één puntje nodig om de derde plaats in het algemeen klassement veilig te stellen.
Lees verder

Zes maanden enkelband voor iets té gulle barman: ex-medewerker deelde 12.500 gratis drankjes uit in bekend Gents restaurant
Een stelende barman moet 20.000 euro terugbetalen aan de eigenaars restaurant Mosquito Coast in de Hoogpoort. De 27-jarige dief ging niet enkel met cash geld aan de haal. Hij deelde ook honderden gratis drankjes aan zijn vrienden.
Lees verder

Deceuninck-QuickStep geeft kleine inkijk achter de schermen bij rit 12: "Jammer dat er niet meer in zat"
De Giro draait op volle toeren. De renners zijn vandaag al toe aan de 13de etappe in Italië. Deceuninck-QuickStep blikte in een video op de sociale kanalen nog even terug op de rit van gisteren. We zien onder meer Remco Evenepoel en een reactie van vluchter Mikkel Honoré.
Lees verder

Bom ontploft op anti-Israëlbetoging in Pakistan: zes doden
Zeker zes mensen zijn omgekomen toen een bom ontplofte tijdens een betoging tegen Israël, in het onrustige zuidwesten van Pakistan. Er vielen ook een tiental gewonden. Dat meldt de Pakistaanse politie. De betoging was georganiseerd door een religieuze groepering, om te protesteren tegen de Israëlische militaire campagne tegen Gaza.
Lees verder

Bom ontploft op anti-Israëlbetoging in Pakistan
Op een betoging tegen Israël, in het onrustige zuidwesten van Pakistan, is een bom ontploft. Dat meldt de Pakistaanse politie, die zegt te vrezen voor slachtoffers. De betoging was georganiseerd door een religieuze groepering, om te protesteren tegen de Israëlische militaire campagne tegen Gaza.
Lees verder

The day after: roes uitgeslapen op oefencomplex, dus trekken Brugse kampioenenmakers huiswaarts
De roes is uitgeslapen. Na de kampioenenmatch in het Lotto Park, de busrit huiswaarts en het feestje met de supporters aan het Belfius Basecamp in Westkapelle bleven de spelers van Club Brugge op het oefencomplex slapen.
Lees verder

Verdachte van moordpoging in Bredene al vier dagen spoorloos: politie verspreidt opsporingsbericht voor Lucien Annot (45)
Na een klopjacht van inmiddels vier dagen is de verdachte van de moordpoging in Bredene, Lucien Annot (45), nog altijd voortvluchtig. De politie heeft nu een opsporingsbericht verspreid. "De man wenste zijn ex en de nieuwe partner een lesje te leren. Na de feiten is hij gevlucht, waarbij hij op zijn minst het vuurwapen heeft meegenomen."
Lees verder

Levenslang voor Syriër die man doodstak in Duitsland
Een Syrische vluchteling heeft in Duitsland levenslang gekregen voor een fatale steekpartij in Dresden. Daar stak de 21-jarige moslimextremist in oktober vorig jaar een homokoppel neer. Een van de slachtoffers, een 55-jarige man, overleefde dat niet.
Lees verder

Akkoord over coronacertificaat reizen is er, maar Europese top moet nog praktische knopen doorhakken
Wie een PCR-test ondergaat of voor een eerste coronaprik langsgaat in het vaccinatiecentrum krijgt de QR-code er automatisch bij. Dat verklaarde Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V) in De Ochtend op Radio 1 daags na de overeenstemming tussen de EU-landen en het Europees Parlement over het coronacertificaat dat reizen binnen de EU weer gemakkelijker moet maken. De uitrol van het certificaat moet ten laatste 1 juli van start gaan. Het akkoord is er, maar een Europese top volgende week moet nog enkele praktische knopen doorhakken.
Lees verder

Céline en Rainer toveren vervallen klaslokaal om tot strakke loft
Céline en haar man Rainer waagden zich aan een uniek renovatieproject, waarbij een oud schoolgebouw uit de jaren 1920 werd omgebouwd tot gloednieuwe lofts. Bij aanvang hadden ze niet meer dan een grote lege doos met twee verdiepingen van 4 en 6 m hoog. Bouwsite Livios laat zien hoe het er nu uitziet.
Lees verder

Economische activiteit in eurozone kent sterkste groei in drie jaar
De economische activiteit in de eurozone is in mei verder toegenomen, nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden. Met name in de dienstensector, met bijvoorbeeld horeca, kleinhandel en toerisme, gaan de zaken aanzienlijk beter, meldde de Britse marktonderzoeker Markit.
Lees verder

Aantal naturisten nam sterk toe tijdens de lockdowns. Inge (49): "Als je naakt bent, heb je diepgaandere gesprekken. Je geeft jezelf bloot in elke zin"
Steeds meer Belgen ontdekten de wereld in hun blootje tijdens de lockdowns. Dat bevestigt ook naturistenvereniging Athena. Sinds de pandemie merken ze een sterke toename van het aantal bezoekers in hun parken. Hoe komt dat? "Het houdt veel meer in dan gewoon naakt zijn", klinkt het. En wat vinden de kersverse beoefenaars van naturisme er zo fijn aan? Inge Roelandt (49) heeft de smaak sinds vorig jaar alvast te pakken. "Je geeft jezelf letterlijk én figuurlijk bloot. Dat is het helende aspect van naturisme."
Lees verder

Conings wilde veiligheidsagent worden maar werd afgekeurd op persoonlijkheidstest
Jürgen Conings wilde vorig jaar in maart veiligheidsagent bij de federale politie worden, maar hij is afgekeurd op zijn persoonlijkheidstest. Dat heeft VTM Nieuws uit goede bron vernomen. Zulke werknemers staan bijvoorbeeld in voor de beveiliging van gevangenistransporten en kerncentrales. (Straks meer)
Lees verder

Jürgen Conings als veiligheidsagent afgekeurd op persoonlijkheidstest
Jürgen Conings wilde vorig jaar in maart veiligheidsagent bij de federale politie worden, maar hij is afgekeurd op zijn persoonlijkheidstest. Dat weet VTM Nieuws.
Lees verder

Chiptekort eist tol: meer dan 10.000 Duitse werknemers van Audi tijdelijk werkloos
Autoconstructeur Audi heeft meer dan 10.000 werknemers van de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm op tijdelijke werkloosheid gezet. Oorzaak is het mondiale tekort aan chips, meldt de luxewagenbouwer vandaag.
Lees verder

Drugsonderzoek Sky: politie arresteert 10 mensen "met sleutelposities in en rond haven van Antwerpen" voor banden met misdaadmilieu
De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft donderdagavond tien personen gearresteerd omdat ze hand- en spandiensten zouden hebben geleverd aan de georganiseerde criminaliteit. Dat zegt het Antwerpse parket. Het gaat om personen met "sleutelposities in en rond de haven van Antwerpen".
Lees verder