Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Duivels nog voor start EK ingeënt? “Prik voor Hazard en Lukaku zal vaccin-twijfelaars overtuigen”

HLN
Duivels nog voor start EK ingeënt? "Prik voor Hazard en Lukaku zal vaccin-twijfelaars overtuigen"
Krijgen de Rode Duivels een vaccin of niet? De verzamelde ministers van Volksgezondheid beslissen morgen of de voetballers mogen 'voorkruipen'. Bij de Voetbalbond rekenen ze erop van wel: de eerste prikken zouden dan op 31 mei en 1 juni gezet worden, de eerste wedstrijd op het EK is op 12 juni. "Dat is precies tijd genoeg om immuniteit op te bouwen." Of toch niet? En welk vaccin moeten ze krijgen?
Lees verder

'Boer zkt Vrouw' krijgt een fikse makeover, inclusief een vleugje 'Blind Getrouwd': "Er zit een echte Vlaamse cowboy bij"
Vier Vlaamse boeren en één boerin die in de oproepaflevering niet herkenbaar in beeld komen. Dat vleugje 'Blind Getrouwd' wordt toegevoegd aan het komende seizoen van 'Boer zkt Vrouw', dat op 31 mei wordt afgetrapt. Ook brieven schrijven is verleden tijd. Presentatrice Dina Tersago (42) verklaart de veranderingen, verklapt de specifieke stielen van de boeren en vertelt ook waarom ze het dit keer zonder collega An Lemmens moet stellen.
Lees verder

Zo zien we Pep Guardiola zelden: feestend op hit van Man City-band bij uitstek Oasis
Pep Guardiola kent zijn pappenheimers. Op de tonen van 'Don't Look Back In Anger', de hit van Oasis waarvan algemeen geweten is dat broers Liam en Noel Gallagher die-hard Cityfans zijn, gaat de riem er even af bij de manager van Manchester City.
Lees verder

South Carolina laat vuurpeloton toe voor executie terdoodveroordeelden
De Amerikaanse staat South Carolina laat terdoodveroordeelden voortaan kiezen om te sterven voor een vuurpeloton of op een elektrische stoel als een dodelijke injectie niet mogelijk is. Dat heeft de Republikeinse gouverneur Henry McMaster aangekondigd.
Lees verder

Jordan Lukaku, bijna ex-Antwerp en verrassend op reservelijst Duivels: "M'n broer belde al"
In het Antwerpse werd er gisteren meer over de reservelijst dan over de eigenlijke selectie van de Rode Duivels gesproken. Want, behoorlijk verrassend op die 'backup-list': Jordan Lukaku, overigens aan zijn laatste week op de Bosuil bezig.
Lees verder

Gilles De Coster presenteert ludieke voetbalquiz met Erik Van Looy en Pedro Elias als kapiteins
Over minder dan een maand beginnen de Rode Duivels aan het Europees Kampioenschap en die gelegenheid laten Gilles De Coster (40), Erik Van Looy (59) en Pedro Elias (46) niet zomaar passeren. Tot net voor de start van het toernooi zijn ze te zien in de ludieke voetbalquiz 'Match van de waarheid', waarin verschillende landen het tegen elkaar opnemen.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven goede richting uitgaan, nog 610 patiënten op intensieve zorg
De coronacijfers in België blijven de goede richting uitgaan. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag daalt verder, net als het aantal ziekenhuisopnames, dat gisteren onder de honderd dook. Er liggen ook minder patiënten op de afdeling intensieve verzorging. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.
Lees verder

Zeldzame buitenlandse investering: Marc Coucke investeert samen met Armani miljoenen in bouwer van luxejachten
Met een zeldzame buitenlandse investering zet zakenman Marc Coucke (56) zijn Omega Pharma-miljoenen aan het werk via The Italian Sea Group. De Toscaanse scheepswerf wil 50 miljoen ophalen op een moment dat de vraag naar luxejachten de pan uitswingt.
Lees verder

Op vraag van Eleven: is Club Brugge donderdag al kampioen tijdens opwarming of moet het vol aan bak?
Opvallend kalendermoment donderdagavond. Genk - Antwerp wordt gespeeld om 18u30, Anderlecht - Club Brugge om 21u. Plots is het enkel de laatste speeldag die samenvalt, terwijl dat vroeger de twee laatste speeldagen waren. Of waarom rechtenhouder Eleven zich laat gelden.
Lees verder

De tien momenten van de eerste tien koersdagen in de Giro: van Turbo Ganna over Attila de Verrassing tot een roze Bernal die sprint met Evenepoel
De Ronde van Italië is exact 1.549,6 kilometer ver en dan is het even tijd om uit te blazen. Vandaag wordt er niet gekoerst in de Giro en dat is voor ons de ideale gelegenheid om terug te blikken op de eerste (lange) koersweek. Tien opvallende gebeurtenissen om na tien koersdagen te onthouden.
Lees verder

"Ik liet je de sprint winnen baas", net geen record en zwarte regenjas die iedereen verraste: dé tien momenten van de eerste tien Giro-dagen
De Ronde van Italië is exact 1.549,6 kilometer ver en dan is het even tijd om uit te blazen. Vandaag wordt er niet gekoerst in de Giro en dat is voor ons de ideale gelegenheid om terug te blikken op de eerste (lange) koersweek. Tien opvallende gebeurtenissen om na tien koersdagen te onthouden.
Lees verder

'Boog van Darwin' op Galapagoseilanden in elkaar gezakt door erosie
De bekende rotsenconstructie op de Galapagoseilanden, ook wel de 'boog van Darwin' genoemd, is ineengezakt. Volgens de Ecuadoraanse minister van Milieu was de oorzaak "natuurlijke erosie". De stenenformatie is vernoemd naar de Britse wetenschapper Charles Darwin en is een trekpleister voor duikers.
Lees verder

Grotendeels droge namiddag, aan de kust zelfs vrij zonnig
In de zuidelijke en oostelijke helft van het land vallen er vandaag eerst nog buien. In het noordwesten is het dan al zo goed als droog en zijn er opklaringen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Bijna alle bouwbedrijven kampen met bevoorradingsproblemen
Nagenoeg alle Belgische bouwbedrijven hebben af te rekenen met laattijdige leveringen en bevoorradingsproblemen. Dat blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw. Door de bevoorradingsproblemen gaat ook de kostprijs van de bouwmaterialen de hoogte in. De Confederatie Bouw roept bouwbedrijven op om met een dagprijs of prijsherzieningsclausule te werken om zo de impact enigszins te kunnen dempen.
Lees verder

Argentinië voert 30 dagen geen rundvlees uit
Argentinië schort voor minstens dertig dagen de uitvoer van rundvlees op. De regering van het Zuid-Amerikaanse land hoopt op die manier de prijsstijgingen in eigen land te temperen.
Lees verder

Man sterft na haaienaanval voor oostkust van Australië
Een aanval door een haai, op een strand aan de Australische oostkust, is een man fataal geworden. Dat meldt de politie van de deelstaat New South Wales.
Lees verder

Een dode en drie gewonden nadat man honderd kogels lost in Toronto
In Etobicoke, een buitenwijk van de Canadese stad Toronto, zijn een dode en drie gewonden gevallen na een schietincident. De dader begon op een kruispunt te schieten op een andere auto. In totaal vuurde hij honderd keer.
Lees verder

Marlène de Wouters veilt sportsessies met BV's ten voordele van het mentaal welzijn van jongeren
Marlène de Wouters (55) zet met de steun van fitnessketen Basic-Fit de actie 'Fit With A Star' op. Hiermee willen ze aandacht vragen én actief steun bieden voor de mentale kwetsbaarheid van onze jongeren. Maar liefst 20 bekende Belgen zoals Tom Waes, Louis Talpe en Virginie Claes zetten hun schouders mee onder het initiatief en laten zich via 2dehands.be veilen voor een duo-workoutsessie.
Lees verder

Eline De Munck stopt met kledinglijn: "Corona heeft diepe wonden geslagen"
Eline De Munck stopt na twee jaar met haar eigen kledinglijn 'Deux'. Dat maakt de onderneemster bekend op haar Instagram. "Met 'Deux' wou ik business kleding voor vrouwen zakelijk en toch sexy maken. Maar in volle pandemie, met iedereen die van thuis werkt en zonder netwerk events, moeten we helaas besluiten dat het niet verstandig is om nu nog met de collectie door te gaan."
Lees verder

IN KAART. Besmettingen nemen nog altijd het meest af in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. In ons taalgebied noteert Limburg afgetekend de grootste daling op van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen. Aan de andere kant van de taalgrens tekent Waals-Brabant een lichte stijging op. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder