Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Drie alpinisten en skiër omgekomen bij lawines in Alpen

HLN
Drie alpinisten en skiër omgekomen bij lawines in Alpen
In de Italiaanse Alpen zijn twee mensen bij een lawine om het leven gekomen. Bij twee verschillende lawines in Frankrijk hebben een skiër en een bergbeklimmer het leven gelaten.
Lees verder

Evenepoel eerlijk na minutenverlies in Giro: "Ik ben het team en Almeida dankbaar. It ain't over 'till it's over"
Op de website van Deceuninck-Quick.Step heeft Remco Evenepoel (21) kort gereageerd op zijn tijdsverlies van vandaag. Onze landgenoot is eerlijk - hij zegt vooral dat z'n lichaam gereageerd heeft na elf dagen koersen. Evenepoel was voor de Giro maanden buiten strijd na zijn zware val in de Ronde van Lombardije.
Lees verder

Texas verbiedt abortus na zes weken zwangerschap - geen uitzondering voor slachtoffers van verkrachting en incest
De Republikeinse gouverneur van Texas Greg Abbott heeft vandaag een wet ondertekend die abortus verbiedt na zes weken zwangerschap. De nieuwe wet geeft burgers bovendien het recht om artsen aan te klagen wanneer ze na die termijn toch een abortus uitvoeren.
Lees verder

Bondscoach Martínez beantwoordt vragen van HLN-surfers: "Fellaini? Ik vond het niet eerlijk om hem erbij te halen na drie jaar"
Hoog bezoek vanavond in de VTM-nieuwsstudio. Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, was bij ons te gast om verder toelichting te geven bij zijn selectie voor het EK voetbal volgende maand.
Lees verder

Bitcoin schiet weer omhoog na bloedrode dag
De waarde van cryptomunt bitcoin schoot vanavond weer flink omhoog, waarbij de munt kortstondig tot boven de 40.000 dollar (ongeveer 32.600 euro) steeg. De waardestijging met bijna een derde in korte tijd volgde op een duikvlucht van meer dan 30 procent eerder op de dag.
Lees verder

Minster van Defensie: "Geen plaats hier voor extremisten en hun gedachten"
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft een intern onderzoek bevolen nadat een militair die op de OCAD-lijst staat met wapens is gevlucht. "Elke vorm van extremisme gaat volledig in tegen de waarden en normen van Defensie", zegt de minister. "De paar extremisten die nog bij Defensie werken, hebben duidelijk nog altijd niet begrepen dat er voor hen en hun gedachten geen plaats is binnen Defensie."
Lees verder

CELEBS 24/7. Jennifer Love Hewitt is opnieuw zwanger en Jason Derulo verklapt de naam van zijn zoontje
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hoe vier zelfverklaarde Robin Hoods zichzelf totaal verloren in hun 'pedojacht': "Gelukkig deed de politie haar werk goed of dit was nog erger afgelopen"
Het begon met een youtubefilmpje en eindigde met een stok. Vier bevriende twintigers gingen in hun zoektocht naar pedofielen en geld vér over alle grenzen heen. "Ik herken de persoon die dat allemaal heeft gedaan niet. Ik weet zelfs niet meer hoe dat allemaal is kunnen gebeuren", snikte de 'leider' van het vriendengroepje voor de rechter. En dan mogen de vier eigenlijk nog van geluk spreken dat ze op tijd gepakt werden.
Lees verder

Hoe vier zelfverklaarde Robin Hoods zichzelf totaal verloren in hun 'pedojacht': "Hun moreel kompas was helemaal doorgeslagen"
Het begon met een youtubefilmpje en eindigde met stok. Vier bevriende twintigers, die zichzelf als Robin Hoods beschouwden, gingen in hun zoektocht naar pedofielen en geld vér over alle grenzen heen. "Ik herken de persoon die dat allemaal heeft gedaan niet. Ik weet zelfs niet meer hoe dat allemaal is kunnen gebeuren", snikte de 'leider' van het vriendengroepje voor de rechter. En dan mogen de vier eigenlijk nog van geluk spreken dat ze op tijd gepakt werden.
Lees verder

VS zetten Duitsland weer onder druk om pijpleiding Nord Stream 2
De Verenigde Staten voeren de druk weer op om de werkzaamheden aan de bijna voltooide gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Duitsland en Rusland te stoppen. De regering-Biden zou naar verluidt sancties hebben opgelegd aan het in Zwitserland gevestigde bedrijf dat toezicht houdt op de aanleg, maar hief die onmiddellijk weer op.
Lees verder

OVERZICHT. Van Portugal tot Griekenland: zo evolueren coronacijfers op populairste vakantiebestemmingen
Nagenoeg overal in Europa gaan de coronacijfers flink omlaag. Maar hoe evolueren de coronacijfers op de populaire vakantiebestemmingen? Wat mag er vandaag allemaal? En wat zijn de vooruitzichten tegen de zomer? Een overzicht.
Lees verder

Van Ranst dient klacht in wegens doodsbedreigingen op website Viruswaanzin
Viroloog Marc Van Ranst heeft een klacht ingediend tegen onbekenden nadat op de website van de vzw Viruswaanzin doodsbedreigingen tegen hem werden geuit. Onder een artikel van oprichter Michael Verstraeten schreef een onbekend profiel met de naam ic3 het volgende. "MVR gaat eraan. De opdracht is gegeven." Marc Van Ranst had op 10 mei op Twitter ook al melding gemaakt van de doodsbedreigingen. Die zijn intussen van de website gewist.
Lees verder

Bom uit WO II gevonden in Frankfurt: 25.000 mensen geëvacueerd
In de Duitse stad Frankfurt is vandaag tijdens werken een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Voor het onschadelijk maken van het springtuig van 500 kilogram zijn zowat 25.000 inwoners in het stadsdeel Nordend geëvacueerd.
Lees verder

Triggerfinger-frontman Ruben Block brengt eerste solonummer uit
Ruben Block (49), vooral bekend als zanger en gitarist bij Triggerfinger, gaat eigen werk uitbrengen. Dat verklapte hij op Radio 1.
Lees verder

LIVE. GOAL! Malede kalt AA Gent knap op voorsprong tegen Standard
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Aftrap: 21u • Krijgen we spektakel?
Lees verder

"Hij een enkelband, ik een pijnpomp": slachtoffer reageert ontgoocheld op nieuws dat ook tweede moordenaar van agente Kitty gevangenis mag verlaten
Hassan Iasir, één van de gangsters die agente Kitty Van Nieuwenhuysen in 2007 doodschoten in Lot, mag de gevangenis verlaten. Hij draagt wel nog een enkelband. Ismael Sacoor, de buurtbewoner die zwaargewond raakte die fatale nacht, is teleurgesteld. "Wie zo'n lang strafblad heeft zou gewoon zijn hele straf moeten uitzitten", zegt hij.
Lees verder

LIVE. Malede knalt AA Gent knap op voorsprong tegen Standard, dat het moeilijk heeft
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Aftrap: 21u • Krijgen we spektakel?
Lees verder

Salma Hayek bezweek bijna aan corona: "Ik weigerde om naar het ziekenhuis te gaan"
Salma Hayek (54) heeft een paar moeilijke maanden achter de rug. Ze raakte besmet met het coronavirus en bezweek bijna aan de ziekte. Dat vertelt ze in een interview met Variety.
Lees verder

Dumont met nieuw Belgisch record naar finale 200m vrij op EK zwemmen, Croenen zesde in finale 200m vlinder
Eerst de Belgische opstekers op het EK zwemmen: Valentine Dumont plaatste zich met een aangescherpt Belgisch record op de 200m vrij tot 1:57.98 voor de finale. Louis Croenen zwom in de finale van de 200m vlinder als zesde op niveau, maar een medaille lag niet in handbereik. De Belgische afknapper is voor de 4x200m vrij: zij zagen hun olympisch ticket uit de handen glippen.
Lees verder

Akkoord over sociale bescherming van arts-specialisten in opleiding: staking in Vlaanderen afgewend
Binnen de Nationale Paritaire Commissie voor Geneesheren-Ziekenhuizen (NPCGZ) is woensdag na urenlang overleg een akkoord gesloten voor de verbetering van het sociaal statuut en de sociale rechten van arts-specialisten in opleiding. Dat melden VASO, de Vlaamse vereniging voor arts-specialisten in opleiding, en het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). VASO heeft het over "een duurzame en structurele omslag betekent in de opleiding van toekomstige artsen".
Lees verder