Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 17 mei 2021

Deze villa in Kruisem gaat helemaal op in zijn landelijke setting

HLN
Deze villa in Kruisem gaat helemaal op in zijn landelijke setting
Deze bijna-energieneutrale villa in Kruisem gaat door zijn natuurlijke uitstraling helemaal op in de omgeving. Al is de echte blikvanger misschien wel de ruime bibliotheek die perfect aansluit bij het minimalistische Scandinavische interieur. De houtskeletwoning is bovendien zo luchtdicht geïsoleerd en afgewerkt dat die aan de passiefnorm voldoet. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder

"Prostaatkanker geeft weinig klachten, die komen er pas als de kanker al ver gevorderd is": hoe herken je het? 'Topdokter' Piet Hoebeke geeft advies
Alleen mannen hebben zo'n klein orgaantje. Groter dan een walnoot is het niet en de functie ervan is dan ook nog eens beperkt. In normale omstandigheden voelen of merken mannen trouwens niet dat ze een prostaat hebben. "Pas als je er problemen mee krijgt, besef je dat je er één hebt", zegt Piet Hoebeke, topdokter, uroloog en professor aan het UZ Gent. Opmerkelijk: op erg hoge leeftijd heeft meer dan 80 procent van de mannen een (milde) vorm van prostaatkanker. Hij vertelt hoe je problemen herkent, wat de prognose is en wie het vaakst getroffen wordt.
Lees verder

Nigeriaanse vluchteling die in daklozenopvang woonde, wordt schaakmeester op 10-jarige leeftijd
Een 10-jarige jongen die in een daklozenopvang in New York woonde, heeft een opmerkelijke titel ontvangen. De jongen is namelijk gekroond tot een van de jongste schaakmeesters. Tanitoluwa "Tani" Adewumi maakte kennis met het bordspel in het daklozencentrum. Daar verbleef hij nadat zijn familie moest vluchten uit Nigeria.
Lees verder

Nog 1 dag tot het Songfestival. Pure vriendjespolitiek, en tóch wint de beste
Morgen waagt Hooverphonic z'n kans voor een plekje in de finale van het Eurovisiesongfestival, en dus kan de ergernis rond de puntenverdeling weer beginnen. Het evenement wordt vaak afgedaan als een liedjeswedstrijd vol kitsch waarbij bevriende landen elkaar de punten toespelen. Maar is dat ook zo? Geert Willems, schrijver van het boek 'Douze points, twelve points', ontrafelt de verborgen codes van het 'circus van de slechte smaak'.
Lees verder

"Steeds meer vertrouwen dat vaccins ook werken tegen Indiase variant"
Er is steeds meer vertrouwen dat de vaccins tegen het coronavirus ook werken tegen de nog besmettelijker Indiase variant. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock gezegd. Hij waarschuwde tegelijk dat de variant zich kan verspreiden "als een lopend vuurtje" onder mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn.
Lees verder

Maak de hele zomer kans op een uniek verblijf in de Q-Sunset Loft in Oostende met Qmusic
Qmusic brengt deze zomer elke week een droom voor vele luisteraars in vervulling: een week lang logeren in de prachtige Q-Sunset Loft boven het Kursaal Oostende met zicht op de zee, het strand en de dijk van de koningin der badsteden. Vanaf vrijdag 21 mei krijgt telkens een luisteraar de sleutel van deze unieke loft met het allerbeste uitzicht in Oostende om er een week te verblijven met alles erop en eraan.
Lees verder

Hilarische 'Borat'-sketch, slijmdouche voor Scarlett Johansson en 'WandaVision' grote winnaar: dit waren de MTV Movie Awards
Afgelopen nacht vonden de MTV Movie Awards plaats. De populaire Disney+-serie 'WandaVision' nam maar liefst vier prijzen mee naar huis. Het meest opvallende moment van de avond was ongetwijfeld toen acteur Sacha Baron Cohen nog eens in de huid kroop van Borat, Ali G en Brüno. Maar ook de speech van Scarlett Johansson zal fans bijbleven, want zij kreeg een groene slijmdouche.
Lees verder

HLN-surfer had Casteels graag gezien op EK, onenigheid over twee spelers van Club Brugge
De HLN-surfer had Koen Casteels meegenomen naar het EK, maar de sluitpost van Wolfsburg is geblesseerd en zit niet in de selectie van Roberto Martínez. Brandon Mechele belandt dan weer op de reservelijst van de Spanjaard, terwijl u hem bij de definitieve 26 had gezet. Martínez opteert wel voor Nacer Chadli en Hans Vanaken - zij vielen voor u uit de boot.
Lees verder

Zij zijn er niét bij: de opvallendste afwezigen in de EK-selectie op een rij
Roberto Martínez heeft de schifting doorgevoerd. De bondscoach van de Rode Duivels maakte zonet een kern van 26 spelers bekend. Daarnaast zijn enkele reserven aangeduid die stand-by moeten blijven, mochten er spelers geblesseerd uitvallen. Een overzicht van zij die de selectie (voorlopig) niet haalden, en vooral: waarom niet?
Lees verder

Disneyland Paris opent weer op 17 juni
Eind oktober moest Disneyland Paris voor de tweede keer de deuren sluiten. Na verschillende mogelijke openingsdata's te moeten laten voorbijgaan, is het nu eindelijk zover. Disneyland opent op 17 juni. Dat maakt het pretpark vandaag bekend via sociale media.
Lees verder

Disneyland Paris opent weer op 17 juni, Efteling op 19 mei
Eind oktober moest Disneyland Paris voor de tweede keer de deuren sluiten. Na verschillende mogelijke openingsdata's te moeten laten voorbijgaan, is het nu eindelijk zover. Disneyland opent op 17 juni. Dat maakt het pretpark vandaag bekend via sociale media. Ook Efteling mag opnieuw bezoekers verwelkomen vanaf woensdag 19 mei.
Lees verder

Agressie op vlucht van Brussels Airlines die viraal ging, voor rechter: 6 maanden cel gevorderd
Een man die zich agressief gedroeg op een lijnvlucht van Brussels Airlines riskeert 6 maanden cel. Een filmpje van het wangedrag werd wereldnieuws nadat het door verschillende media gedeeld werd.
Lees verder

Agressie op vlucht Brussels Airlines die viraal ging voor rechter: 6 maanden cel gevorderd
Een man die zich agressief gedroeg op een lijnvlucht van Brussels Airlines riskeert 6 maanden cel. Een filmpje van het wangedrag werd wereldnieuws nadat het door verschillende media gedeeld werd.
Lees verder

De sleutel tot een beter humeur volgens Veerle Dobbelaere : "Voel je niet zo machteloos"
Maandaghumeur. Ochtendhumeur. Coronahumeur. Ze klinken niet allemaal even echt, maar zo voelen ze wel. Want ja, we vallen allemaal weleens ten prooi aan een slecht humeur. Genoeg daarvan, vindt Veerle Dobbelaere (53). De actrice en life- en mental coach gelooft heilig dat we zélf ons humeur in handen kunnen nemen. Morgen, dinsdag 18 mei, vertelt ze tijdens een Instagram Live hoe je dat doet. "Geef de controle over je geluksgevoel niet af."
Lees verder

LIVE. Chadli, Vanaken en Sels maken deel uit van EK-selectie, De Bruyne moet zich pas op 7 juni melden
De 26 namen in de EK-selectie van Roberto Martínez zijn bekend. Zoals aangekondigd zijn daar geen grote verrassingen bij. Axel Witsel maakt deel uit van de selectie, net als Chadli, Benteke en Vanaken. De grootste verrassing is er misschien wel in doel, waar Matz Sels derde keeper is in plaats van Koen Casteels, die na het seizoen geopereerd moet worden. Daarnaast roept Martínez elf reservespelers op. Nog opvallend: Kevin De Bruyne moet zich pas op 7 juni bij de nationale ploeg melden.
Lees verder

Batshuayi neemt de bondscoach in snelheid en communiceert zijn selectie te rap: "50 push ups op de eerste training, Michy"
Bondscoach Roberto Martinez maakte vandaag zijn selectie bekend voor het EK komende zomer. Ook Michy Batshuayi is opgenomen in die ruime groep. De spits van Crystal Palace deelde zijn selectie echter vroeger dan de officiële bekendmaking.
Lees verder

Faroek Özgünes over start assisenproces Sofie Muylle: "Zelfs advocaten van Alexandru Caliniuc hebben nog veel vragen"
Vanochtend is het assisenproces over de moord op Sofie Muylle van start gegaan. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. Gerechtsexpert Faroek Özgünes (VTM NIEUWS) vertelt wat we van dit proces mogen verwachten.
Lees verder

Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in de wachtkamer"
Roberto Martínez heeft zijn selectie voor het EK bekendgemaakt. Zonder grote verrassingen, wel met Chadli en Benteke. "Martínez houdt enigszins vast aan de kern van het WK drie jaar geleden", vertelde analist Gilles De Bilde in onze HLN LIVE.
Lees verder

Martínez: "We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK"
Zien we de beste Eden Hazard op het EK? Bondscoach Roberto Martínez, die vandaag zijn selectie bekendmaakte, weet het zeker. "Hij kan weer lachen."
Lees verder

Trein ontspoord in Iowa: 80 mensen geëvacueerd na brand
In de Amerikaanse staat Iowa is een deel van de bevolking geëvacueerd nadat een goederentrein ontspoorde en er vuur uitbrak. Zo'n 47 wagons met goederen zouden beschadigd zijn. Er vielen geen gewonden.
Lees verder