Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 mei 2021

Deze trend uit de seventies maakt een comeback: kledij in badstof. Shop hier de zachtste stuks

HLN
Deze trend uit de seventies maakt een comeback: kledij in badstof. Shop hier de zachtste stuks
Wat als we je vertellen dat het modestatement van de zomer niet alleen origineel, nostalgisch en schattig is, maar ook ontzettend zacht en comfortabel? Wie de jaren zeventig bewust heeft meegemaakt, zal spontaan melancholisch worden van deze gerecycleerde trend: kledingstukken in badstof. We zien er influencer na influencer in flaneren, niet alleen naast het zwembad of in de badkamer, maar ook ver daarbuiten.
Lees verder

Sabena vangt bot bij failliete Swissair
Bijna twintig jaar na het faillissement van Sabena, heeft de Zwitserse federale rechtbank geoordeeld dat de curatele van de voormalige Belgische luchtvaartmaatschappij geen gerechtelijke stappen kan ondernemen om geld te vorderen van de failliete moedermaatschappij Swissair.
Lees verder

Vanaf 26 december extra wekelijkse vlucht naar Lapland
De Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel, die reizen naar Lapland organiseert, breidt uit naar de Belgische markt. Vanaf 26 december vliegt vanuit Brussels Airport een extra wekelijkse vlucht naar Lapland.
Lees verder

Alweer vluchter die viert: Bettiol verpest feestje Deceuninck-Quick.Step, snipperdag in het peloton
Alweer een vluchter die mag vieren: Alberto Bettiol (EF Education-Nippo) won de achttiende etappe in de Giro. De Italiaan ging in een heuvelachtige finale nog op en over Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick.Step). Ook Gianni Vermeersch zat in de omvangrijke kopgroep. Met het oog op de bergetappes van vrijdag en zaterdag laste het peloton een halve rustdag in.
Lees verder

Van den Bergh staat voor cruciaal Premier League-duel, commentator Erik Clarys: "Voor mij is Dimi de beste speler van het toernooi"
Dimitri Van den Bergh (26) weet wat hem te doen staat vanavond. Onze landgenoot moét winnen van Jonny Clayton om de halve finales van de Premier League te bereiken. Dartscommentator Erik Clarys blikt vooruit. "Dimi hoort bij die laatste vier."
Lees verder

Grootschalige zoekactie op Noordzee naar ronddobberende vluchteling met reddingsvest en plastic flessen
Voor de kust van Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke en Oostende is een grootschalige zoekactie aan de gang naar een drenkeling. Een surfer in de Noordzee verwittigde de hulpdiensten toen hij iemand met een reddingsvest en vastgemaakte plastic flessen zag dobberen ter hoogte van surfclub Sycod in Oostduinkerke.
Lees verder

Ouders Protasevitsj vragen om internationale druk voor vrijlating zoon: "Ik smeek jullie, help me om mijn zoon vrij te krijgen"
De ouders van Roman Protasevitsj, de dissidente journalist die zondag door Wit-Rusland werd opgepakt, hebben vandaag een oproep gelanceerd voor internationale hulp om hun zoon vrij te krijgen. Woensdag zeiden ze ook al dat ze vreesden voor zijn leven.
Lees verder

Vertrouwen in zonnepanelen volledig zoek na debacle terugdraaiende teller: "Particuliere markt ligt plat"
Het vertrouwen in zonnepanelen is na het fiasco van de terugdraaiende teller volledig zoek. De eerste vier maanden van dit jaar werden 60 procent minder zonne-installaties geplaatst in vergelijking met 2019. Het verschil met topjaar 2020 bedraagt zelfs 85 procent. "Het vertrouwen van de consument herstellen is niet evident en zal tijd vergen", beseft ook minister Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Minister van Mobiliteit Peeters wil onderzoek naar oorzaken fietsongevallen starten
De Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) hoopt na de zomer een studie op te starten om de oorzaken van fietsongevallen te onderzoeken. De studie zou de toename in ernstige en dodelijke fietsongevallen moeten verklaren.
Lees verder

EU en Japan hebben vertrouwen in "veilige" organisatie Olympische Spelen
De Europese Unie en Japan hebben donderdag verklaard dat ze er nog altijd vertrouwen in hebben dat de Olympische Spelen in Tokio op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. Dat ondanks de vele oproepen om het evenement te annuleren wegens de coronapandemie.
Lees verder

Hebben we onze handen al die tijd voor niks gewassen?
Kan je ziek worden door een besmette winkelkar of liftknop aan te raken? Wellicht niet, zeggen steeds meer wetenschappers. Nederland paste de communicatie hierover reeds aan. In ons land blijft men liever voorzichtig. Dat schrijft De Morgen.
Lees verder

SHOWBITS. Eline De Munck past haar garderobe aan en Vincent Fierens doet een 'Dannyke'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Zizou versus de gevoelloze zeikerds: voorpublicatie uit biografie van Zinédine Zidane
Zinédine Zidane houdt het voor bekeken bij Real Madrid, ondanks nog één jaar contract. Uitgerekend rond deze periode ligt zijn (vertaalde) biografie in de boekhandel. Uw krant kreeg voorpublicatie van een boek dat een aardig beeld schetst van de trainer én de mens Zizou. Over de invloed van echtgenote Véronique, de moeilijke relatie met sterspelers Bale en James en ingrijpende maatregelen voor Cristiano Ronaldo.
Lees verder

Jacques Vermeire in tranen na muzikale ode van dochter Julie
Om de 70ste verjaardag van papa Jacques in de verf te zetten, bracht dochter Julie (23) een muzikale ode in het Radio 2-programma 'De Madammen'. Samen met Metejoor (29) zong ze 'Denk aan mij' van Kabiaar, de groep waarin haar vader vroeger zong.
Lees verder

'House of One': protestanten, moslims en joden krijgen gezamenlijk gebedsgebouw in Berlijn
Protestanten, moslims en joden hebben donderdag in Berlijn de eerste steen gelegd van een gebouw voor een gezamenlijke gebedsplaats. Volgens de bezielers is het project uniek in de wereld.
Lees verder

IN KAART. Hier worden al veertigers uitgenodigd, daar nog zestigers. Welke leeftijd is in jouw vaccinatiecentrum aan de beurt?
De vaccinatietrein in Vlaanderen dendert voort. Maar de snelheid waarmee dat gebeurt, verschilt wel erg van vaccinatiecentrum tot vaccinatiecentrum, blijkt uit een rondvraag van onze redactie in de 95 Vlaamse sportzalen, cultuurcentra en evenementenhallen waar er momenteel tienduizenden coronaspuitjes per dag worden weggeprikt. Van Aalst tot Zwijndrecht: deze geboortejaren worden momenteel in jouw vaccinatiecentrum uitgenodigd.
Lees verder

Schoonkinderen Christopher & Magali over hun integratie bij De Planckaerts: "Tijdens stevige discussies hebben we veel aan elkaar"
Ze zijn na al die jaren bijna echte Planckaerts geworden, maar Christopher Timmerman (34) en Magali Van Houtte (35) blijven 'aangetrouwde familie'. Ze hebben zich dus moeten aanpassen aan de eigenaardigheden van de Planckaert-clan, vertellen ze - voor het eerst - in dit unieke dubbelgesprek. "Ik heb me een tijd afgevraagd: 'Is dit nu het leven dat ik wil?'"
Lees verder

Organisatie Grammy's past regels opnieuw aan na kritiek
The Recording Academy, de organisatie achter de Grammy Awards, heeft nog meer regels rond de prijzenregen aangepast. Eerder deed de organisatie al aanpassingen in haar beleid, onder meer omdat artiesten al langer kritiek hadden op het gebrek aan diversiteit binnen de jaarlijkse groep genomineerden. Nu worden er nog meer veranderingen doorgevoerd.
Lees verder

Directeur Microsoft: "Zonder ingrijpen van overheid kan '1984' van Orwell over drie jaar werkelijkheid zijn"
Het leven zoals het wordt voorgesteld in de dystopische roman 1984 van de Britse schrijver George Orwell, over een toekomst waarin een totalitaire overheid elk aspect van het menselijk leven controleert, "kan in 2024 werkelijkheid worden" als overheden geen maatregelen treffen om het publiek te beschermen tegen de opmars van artificiële intelligentie (AI). Dat vertelt Brad Smith, directeur van Microsoft, in een aflevering van de BBC-documentaire Panorama.
Lees verder

In de ene gemeente worden de veertigers al ingeënt, in de andere nog de 65-jarigen: hoe komt dat?
Verschillende vaccinatiecentra in Vlaanderen zijn momenteel nog volop bezig met het vaccineren van zestigers, al zitten ze in Antwerpen al aan de veertigers. Er duiken dus opmerkelijke verschillen op in de vaccinatiegraad per gemeente. Maar hoe komt dat? En hoe reageren de burgemeesters?
Lees verder