Doorgaan naar hoofdcontent

Dagelijks minder dan 90 ziekenhuisopnames

Dagelijks minder dan 90 ziekenhuisopnames

Alle coronacijfers blijven de goede kant uitgaan. Dat blijkt zondagochtend uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Wouter De Vriendt (Groen): 'Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld'

'Vlaams Belang effent het pad voor agressie en geweld' en 'is een bedreiging voor onze open en tolerante samenleving'. Dat zegt Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen, in een interview met De Zondag

Lees verder

Beperkte zoekactie naar Jürgen Conings zaterdagavond

Een nieuwe, beperkte zoekactie zaterdagavond naar de verdwenen militair Jürgen Conings heeft niets opgeleverd. Dat bevestigt het federaal parket zondagochtend.

Lees verder

Natuurramp in Sri Lanka na dagenlange brand schip

Het containerschip de X-Press Pearl stond dagenlang in lichterlaaie na een chemische explosie aan boord. De bemanning moest worden geëvacueerd, twee mensen moesten naar het ziekenhuis. Maar ook voor de natuur dreigt de schade groot. De overheid vreest voor zure regen, en op de stranden spoelt puin van het schip aan. De microplastics kunnen de natuur er nog jarenlang vervuilen.

Lees verder

Israëlische regering zonder Netanyahu in de maak

In de moeizame regeringsvorming in Israël wordt een coalitie zonder huidig premier Benjamin Netanyahu waarschijnlijker. Naftali Bennett van de radicaalrechtse partij Yamina zou zich verbinden aan oppositieleider Yaïr Lapid van centrumpartij Yesh Atid, zo melden Israëlische media.

Lees verder

Eitan (5), die kabelbaandrama als enige overleefde, uit coma ontwaakt

Eitan (5) is stilaan aan de betere hand. Maar hij weet nog niet dat de rest van zijn gezin en grootouders het kabelbaan-drama in Italië niet overleefden. Zijn tante staat hem nu – samen met een team van psychologen – bij.

Lees verder

Eerste drijvend luxeresort onderweg naar Dubai

De eerste villa van het Sea Palace luxeresort is onderweg naar Dubai. Het complex bestaat uit een hotel en 12 bootvilla's, met elk een eigen zwembad, vier slaapkamers, een keuken en een woonkamer. Het project, dat 16 miljoen dollar kostte, is bijna klaar.

Lees verder

Marc Van Ranst: 'Beter anderhalve maand gewacht met versoepelingen'

Vanuit zijn geheime schuilplaats gaf Marc Van Ranst in De zevende dag zijn mening over de versoepelingen die afgelopen week aangekondigd werden. 'Dit is een risico', zegt hij. Van Ranst waarschuwt voor een gevoel van bevrijdingsfeesten.

Lees verder

Stewardess krijgt rake klappen van passagier

Tijdens een vlucht van Sacramento naar San Diego kreeg een stewardess rake klappen van een passagier. Ze bloedde en verloor twee tanden. De passagier werd volgens de luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines verbaal en fysiek agressief nadat ze erop gewezen werd de veiligheidsregels te moeten volgen. De vrouw werd opgepakt en naar de gevangenis gebracht, zij houdt vast dat het om zelfverdediging ging.

Lees verder

Poetin bevestigt steun aan Loekasjenko op luxejacht

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Wit-Russische tegenhanger Aleksandr Loekasjenko hadden een informele ontmoeting op een jacht. Poetin bevestigde zijn steun nadat Loekasjenko internationale kritiek kreeg. De Wit-Russische regering liet een vliegtuig gedwongen landen om een regeringskritische blogger te kunnen arresteren. De EU denkt luidop na over gerichte economische sancties tegen Wit-Rusland, maar Poetin bekrachtigde een lening van 450 miljoen euro.

Lees verder

Downing Street bevestigt huwelijk Boris Johnson

Britse tabloids meldden het zaterdag al, maar nu heeft ook zijn kabinet het nieuws bevestigd. De Britse premier Boris Johnson is zaterdag getrouwd met verloofde Carrie Symonds.

Lees verder

Slecht nieuws voor Rode Duivels? De Bruyne heeft neus en oogkas gebroken

Kevin De Bruyne heeft zijn neus en oogkas gebroken in de finale van de Champions League na een botsing met Antonio Rüdiger. Dat maakte de Rode Duivel zondagmiddag bekend. Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor zijn kansen om te spelen op het Europees kampioenschap.

Lees verder

Al dertien doden bij protest in Colombia, VN wil onderzoek

VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet is ongerust over de gewelddadige betogingen in Cali, in Colombia. Er vielen minstens dertien doden. Bachelet vraagt een onafhankelijk onderzoek.

Lees verder

Jonathan Fournel wint Elisabethwedstrijd met extatisch orgelpunt

Zo groot de waardering voor alle finalisten, zo wit was de rook voor Jonathan Fournel op de slotavond van het concours. Nog voor de laatste noot wegstierf, was er het collectieve besef: we hebben een winnaar.

Lees verder

Anoniem drugsmeldpunt Limburg werkt voortaan ook digitaal

Via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be kan iedereen verdachte handelingen melden die kunnen wijzen op wietplantages, drugslabs of afvaldumping.

Lees verder

Zoektocht naar Jürgen Conings ook in Zutendaal tevergeefs

Speciale politie-eenheden met bijstand van de politiehelikopter hebben in de nacht van zaterdag op zondag ook in Zutendaal een zoekactie gehouden naar de gewapende en voortvluchtige militair Jürgen Conings, opnieuw zonder resultaat.

Lees verder

Vragen over de timing van huwelijk Boris Johnson

De Britse premier trouwde zaterdag onverwacht met zijn verloofde. Het doet vragen rijzen over geplande versoepelingen in Groot-Brittannië. Anderen zien het huwelijk als een afleidingsmanoeuvre voor kritiek in het Britse Lagerhuis op zijn coronabeleid.

Lees verder

Terugkeer naar Goma: 'We bidden dat we hier kunnen blijven leven'

400.000 Congolezen moesten vluchten voor een vulkaanuitbarsting in het Congolese Goma. Een gasbel zou kunnen ontploffen. Toch zijn velen gebleven en keren de eerste vluchters zelfs terug. 'De situatie is niet onder controle, maar we kunnen niet anders dan het risico trotseren', vertelt vrouwenrechtenactiviste Passy Mubalama, die is gebleven.

Lees verder

Ronde van Italië: Egan Bernal pakt eindzege, Filippo Ganna wint slottijdrit

Filippo Ganna (INEOS-Grenadiers) heeft de slottijdrit van Senago naar Milaan gewonnen. Ploeggenoot Egan Bernal kon met een ruime voorsprong deze race tegen de klok aanvatten en die bleek uiteindelijk voldoende om de 104e Ronde van Italië op zijn naam te schrijven.

Lees verder

Brent Van Moer pakt eerste rit in Critérium Dauphiné

Brent Van Moer reed in een heuvelachtige etappe rond Issoire weg uit een vroege ontsnapping met drie renners. Het peloton kon hem niet meer bijbenen. Voor Van Moer is het zijn eerste zege als profrenner.

Lees verder

Geen stuntzege voor Greet Minnen op Roland Garros

Kwalificatiespeelster Greet Minnen (WTA 125) heeft zondagnamiddag niet voor een stunt kunnen zorgen in de openingsronde van Roland Garros.

Lees verder

Analyse | De meest besproken oogkas ooit, en Martinez' andere hoofdbrekens

Brengt de botsing in de Champions League-finale nu ook de EK-droom van Kevin de Bruyne in gevaar? Specialisten denken van niet. Het is wel 'een vervelende blessure', die bondscoach Martinez nog meer hoofdbrekens bezorgt.

Lees verder

Vaccinologen pleiten voor vaccinatiegraad van 90 procent

Rekening houdend met de Britse en de Indiase variant, volstaat een vaccinatiegraad van 70 procent niet langer, verklaarde vaccinoloog Corinne Vandermeulen het tv-programma De zevende dag. Volgens haar voorspellen de modellen dat een verhoging richting 90 procent nodig is.

Lees verder

City zet zichzelf schaakmat met tactische miskleun

Niet favoriet Manchester City maar outsider Chelsea heeft met het kleinste verschil de Champions League-finale gewonnen. Vooral de aanpak van City-manager Pep Guardiola doet vragen rijzen.

Lees verder

Vrouw op straat gedood in Evere

In de Franz Guillaumelaan in Evere is zondagavond vermoedelijk rond 19.30 uur een vrouw gedood op straat. Dat bevestigt woordvoerder Martin François van het Brusselse parket, na eerdere berichtgeving van RTL Info.

Lees verder

NSA bespioneerde Merkel en andere Europese politici met Deense hulp

De Verenigde Staten hebben van 2012 tot 2014 diverse Europese politici, onder wie de Duitse bondskanselier Angela Merkel, bespioneerd met de hulp van de Deense inlichtingendiensten. Dat berichten Deense en Europese media zondag.

Lees verder

Wat zochten hackers bij Binnenlandse Zaken?

Een geheimzinnige organisatie heeft twee jaar lang de computersystemen van Binnenlandse Zaken gehackt. Het is niet alleen verontrustend dat het zo lang geduurd heeft vooraleer de cyberaanval werd ontdekt, maar óók dat de hackers zo goed als zeker in opdracht van een staat Binnenlandse Zaken binnendrongen.

Lees verder

West-Afrikaanse staatshoofden schorsen Mali als lid van regionale alliantie

De West-Afrikaanse staatshoofden hebben op een buitengewone top in Ghana zondag besloten om Mali te schorsen als lid van de regionale alliantie Ecowas als gevolg van de dubbele staatsgreep door Malinese soldaten.

Lees verder

Wat zochten hackers bij Binnenlandse Zaken?

Een geheimzinnige organisatie heeft twee jaar lang de computersystemen van Binnenlandse Zaken gehackt. Het is niet alleen verontrustend dat het zo lang geduurd heeft vooraleer de cyberaanval werd ontdekt, maar óók dat de hackers zo goed als zeker in opdracht van een staat Binnenlandse Zaken binnendrongen.

Lees verder

Conservatieven winnen parlementsverkiezingen in Cyprus

De conservatieve Democratische Coalitie (DISY) van president Nicos Anastasiades heeft de parlementsverkiezingen in Cyprus gewonnen met 27 procent van de stemmen. Dat blijkt uit de officiële resultaten die zondagavond werden vrijgegeven.

Lees verder

Belgian Cats schitteren op vierlandentornooi in Kortrijk en pakken drie op drie

De Belgian Cats hebben hun eerste oefentornooi als voorbereiding op het EK en de Olympische Spelen perfect afgewerkt. Op het vierlandentornooi in Kortrijk realiseerde het een 3 op 3 na overwinningen tegen Servië, Puerto Rico en Nigeria. Drie landen die deze zomer ook in Tokio aan de slag zijn.
Patrick Ceulemans

Lees verder

Minder dan 450 coronapatiënten op intensieve zorg

Zowel de ziekenhuisopnames als de besmettingen en de overlijdens dalen verder. Dat blijkt maandagochtend uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Tarzan-acteur Joe Lara wellicht omgekomen bij vliegtuigcrash

Tarzan-acteur Joe Lara bevond zich aan boord van een klein zakenvliegtuigje dat zaterdag kort na het opstijgen in de buurt van het Amerikaanse Nashville neerstortte en is vermoedelijk om het leven gekomen. Reddingswerkers koesterden zondag geen hoop meer om nog overlevenden terug te vinden.

Lees verder

Opnieuw kinderen uit school in Nigeria ontvoerd

Gewapende mannen hebben in Nigeria verschillende kinderen ontvoerd uit een school in het noorden van het land. Het exacte aantal is niet duidelijk, maar gevreesd wordt dat zo'n tweehonderdtal leerlingen werden meegenomen, verklaarde de politie zondag.

Lees verder