Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 mei 2021

Cruella de Vil is hét stijlicoon bij de kapper. “Het geeft een soort van eigenheid”

HLN
Cruella de Vil is hét stijlicoon bij de kapper. "Het geeft een soort van eigenheid"
'Split hair dye' is hot. Bij deze kleurtechniek heb je een middenscheiding in je haar en verf je beide kanten van je coupe in een andere kleur. Cruella de Vil, de slechterik in Disneyfilm 101 Dalmatiërs, toonde al in 1961 hoe het moet. Maar tegenwoordig wordt het steeds meer gevraagd bij de kapper. Dat merken ze ook bij kapsalon The Pony Club in Antwerpen. "Door corona durven mensen meer uit hun comfortzone te stappen", zegt zaakvoerster Hiske Van den Wouwer.
Lees verder

Grootste skatepark van Europa is nog geen jaar open en moet al hersteld worden: "Maar alles is nog onder garantie"
Het grootste skatepark van Europa, aan de Blaarmeersen in Gent, is pas sinds half juli 2020 open, maar is nu al aan herstelling toe. Een derde van het park is afgesloten. Dat komt niet alleen door het veelvuldige gebruik, maar ook door een fout bij de keuze van de materialen. De herstelling betekent daardoor geen extra kost voor de stad.
Lees verder

Skatepark Blaarmeersen moet al hersteld worden: "Maar alles is nog onder garantie"
Het grootste skatepark van Europa, aan de Blaarmeersen in Gent, is pas sinds half juli 2020 open, maar is nu al aan herstelling toe. Een derde van het park is afgesloten. Dat komt niet alleen door het veelvuldige gebruik, maar ook door een fout bij de keuze van de materialen. De herstelling betekent daardoor geen extra kost voor de stad.
Lees verder

Hersenhonger? Mondhonger? Honger komt in 8 soorten, maar schijn bedriegt. "Niet alle hongergevoelens zijn écht"
Van alcoholhonger tot harthonger, honger komt in alle vormen en maten. Maar geen buikgevoel is ook zo bedrieglijk. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur 's ochtends naar de chocolade grijpt omdat je buik weer eens bromt als een beer. Diëtiste Sanne Mouha legt hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheid en geeft tips om ermee om te gaan. "Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-programma kijkt, is de begingeneriek op den duur genoeg om hersenhonger te triggeren."
Lees verder

Aantal patiënten intensieve zorg Jessa Ziekenhuis daalt niet: "Veertigers en vijftigers"
Het aantal coronapatiënten op intensieve zorgen in de Belgische ziekenhuizen blijft dinsdag boven de 700 schommelen. Ook in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt merken ze geen afname. Op hun ic-afdeling zijn in de afgelopen week een tiental mensen bijgekomen, allemaal veertigers en vijftigers. Het baart intensiviste Jasperina Dubois zorgen, zei ze aan HLN LIVE.
Lees verder

Elf doden en meerdere gewonden na schietpartij op Russische school: tiener gearresteerd, tweede schutter doodgeschoten
Bij een schietpartij op een school in Kazan, een stad in centraal Rusland, zouden elf doden en 32 gewonden zijn gevallen. Volgens Russische persbureaus is een van de vermoedelijke schutters een tiener, die werd gearresteerd. De tweede schutter is doodgeschoten.
Lees verder

Meerdere doden en gewonden na schietpartij op school in Rusland
Negen mensen zijn dinsdag omgekomen bij een schietpartij op een school in Kazan, een stad in centraal Rusland. Volgens Russische persbureaus is een van de vermoedelijke schutters een tiener, die werd gearresteerd.
Lees verder

Meerdere doden en gewonden na schietpartij op Russische school: oud-leerling die schietpartij aankondigde op Telegram gearresteerd
Bij een schietpartij op een school in Kazan, een stad in centraal Rusland, zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Plaatselijke media spreken van minstens 8 doden, waaronder een leerkracht en zeven leerlingen. Verschillende leerlingen van de school raakten gewonden. Volgens de autoriteiten is de dader een 19-jarige oud-leerling van de school die alleen handelde.
Lees verder

Fikkende Ferrari F40: miljoenenauto gaat volledig in de vlammen op
De Ferrari F40 is een van de meest legendarische supercars ooit gebouwd. En juist zo'n zeldzame auto is in Japan volledig afgebrand. De beelden zijn niet geschikt voor echte autoliefhebbers.
Lees verder

Vier stadsderby's in 1A volgend seizoen, sporteconoom Dejonghe: "Maar zonder buitenlandse levenslijn kunnen Cercle en Seraing niet bestaan"
Seraing-Standard, Anderlecht-Union, Beerschot-Antwerp en Cercle-Club. Volgend seizoen zijn er voor het eerst in jaren 4 stadsderby's. Voor het rijke verleden en de sterke verhalen is dat mooi. Zeker met de fans er weer bij. Toch heeft bij ons ieder mooi voetbalverhaal economisch en financieel tegengewicht nodig. Dus raadplegen wij sporteconoom Trudo Dejonghe.
Lees verder

LIVE GIRO. Klassementsmannen aan zet in vierde rit met lastige finale en steile slotklim
Alle ogen op Remco Evenepoel. Pakt hij voor het eerst in zijn carrière de leiderstrui in een grote ronde? Hij vindt in elk geval een parcours op zijn maat. De finish ligt net na de Colle Passerino, een lastige klim van 4,3 kilometer aan bijna 10%. Volg de vierde etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

Door cyberaanval getroffen oliepijpleiding komt weer in dienst, olieprijzen dalen
De Amerikaanse oliepijpleiding die door een cyberaanval stilgelegd werd, zou volgens de uitbater tegen het einde van de week weer volledig in dienst zijn. De uitval van de pijpleiding, die instaat voor de helft van de olievoorziening aan de Amerikaanse Oostkust, had tijdelijk voor hogere olieprijzen op de termijnmarkten gezorgd. Dinsdagochtend daalden de prijzen licht.
Lees verder

Russell Westbrook veegt 47 jaar oud record van de tabellen
Russell Westbrook heeft in het duel met Washington Wizards tegen Atlanta Hawks in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA de 182e triple-double in zijn carrière neergezet en daarmee doet hij beter dan vorig recordhouder Oscar Robertson, die in 1974 zijn carrière afsloot met 181 triple-doubles achter zijn naam.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk wil therapie om holebi's te 'bekeren' verbannen
Het Verenigd Koninkrijk wil de zogenaamde conversietherapie, die als doel heeft om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van een persoon te veranderen, volledig verbannen. De kwestie zou besproken worden tijdens de Queen's speech van koningin Elizabeth II. Met die toespraak opent de koningin het parlementaire jaar en lijst ze de plannen van het Britse parlement op.
Lees verder

Met vakantie naar Frankrijk? Zo ziet het plan van de vrijheid eruit bij onze zuiderburen
Wie voor een weekendje of langer naar Frankrijk wil, zal nog even rekening moeten houden met coronamaatregelen. Maar ook bij onze zuiderburen krijgt het 'plan van de vrijheid' steeds meer vorm. Dit is wat er de komende weken en maanden allemaal mogelijk is en wat niet.
Lees verder

Experten vragen verplichte recyclage van zeldzame aardmetalen uit vrees voor tekorten
Experts roepen op om de recyclage van zeldzame aardmetalen te verplichten. Er zijn bezorgdheden over de beschikbaarheid in de toekomst want groene technologie heeft veel van deze metalen nodig.
Lees verder

"De penis is de antenne van het hart": 1 op de 2 mannen krijgt ooit erectieproblemen. Wanneer loop je gevaar?
Er zijn van die kwaaltjes waar zelfs de meest breedsprakerige hypochonder het niet graag over heeft. Die je - onterecht! - liever niet aankaart bij je huisarts. Waarover dr. Google vaak nutteloze, dure en soms zelfs gevaarlijke raad geeft. Dus zochten wij voor elk van die kwaaltjes een betrouwbare expert die antwoordt op zes pertinente vragen over wat er aan de hand is en wat (niet) helpt. Vandaag kom je van de gespecialiseerde uroloog dr. Koen Van Renterghem - bekend van 'Topdokters' - alles te weten over impotentie, waar één op de twee mannen van boven de veertig ooit mee te maken krijgt. "Aarzel nooit om ermee naar de dokter te stappen."
Lees verder

Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: "Kan iemand in mijn buurt blijven?"
Tennisumpire zijn, 't is soms een hondenstiel. Morgane Lara kan erover meespreken. Tijdens de wedstrijd tussen Sara Sorribes Tormo en Camila Giorgi voelde ze zich zó fel geïntimideerd dat ze om bescherming vroeg.
Lees verder

Even was 'Hide the Pain Harold' het gezicht van de Zweedse vaccinatiecampagne
De gepijnigde lach van de Hongaar András Arató is al jaren een wereldberoemde internetmeme. Nu werd hij even het gezicht van de Zweedse vaccinatiecampagne: waarschijnlijk niet de beste manier om mensen aan te sporen om zich te laten vaccineren.
Lees verder

De hoopgevende impact van vaccinaties: nul coronadoden in Engeland, Schotland en Noord-Ierland
Voor het eerst sinds 30 juli vorig jaar noteerde Engeland gisteren geen enkele coronadode in een dag tijd. Ook in Schotland en in Noord-Ierland overleed in diezelfde periode geen enkele Covid-19-patiënt. In het Verenigd Koninkrijk tekende enkel Wales nog vier sterfgevallen op te wijten aan corona. Experts schrijven de hoopgevende cijfers toe aan de lockdown en aan de geslaagde vaccinatiecampagne.
Lees verder