Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Collega’s Elke en Pascale dragen al drie jaar lang identieke outfits: “Zelfs de kleur van onze nagellak spreken w...

HLN
Collega's Elke en Pascale dragen al drie jaar lang identieke outfits: "Zelfs de kleur van onze nagellak spreken we dag voordien af"
Een uniform dragen ze niet, maar Elke Selleslagh (36) en Pascale Goedemont (47) hebben wel steeds een zelfde outfit als ze samen in het onthaal van het politiecommissariaat staan. En dat al drie jaar lang. "Via WhatsApp spreken we de dag voordien af wat we gaan dragen. Intussen hangen er toch al 15 identieke outfits in de kleerkast", lachen de dames.
Lees verder

LIVE. Politie verspreidt beeld van gezochte militair, Nationaal Park Hoge Kempen afgesloten
De ordediensten zijn afgelopen nacht tot half vijf bezig geweest in het bos van het domein Heuvelsven in Dilsen-Stokkem om de gevonden wagen van de voortvluchtige, zwaarbewapende beroepsmilitair Jurgen Conings (46) te takelen. Volgens het federaal parket zouden in de wagen meerdere zware wapens gevonden zijn. Dat is bevestigd aan HLN. Er wordt nog altijd aangenomen dat de man gewapend is. Uit zijn cv blijkt dat hij ervaring heeft als scherpschutter. De zoekacties gaan verder op verscheidene locaties, maar het is nog niet duidelijk waar exáct. "Alles is mogelijk. Ook het buitenland", klinkt het. De gouverneur van Limburg, Jos Lantmeeters, heeft vanmiddag bevolen om het Nationaal Park Hoge Kempen af te sluiten, omdat de man zich daar zou schuilhouden, meldt hij aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Op zoek naar een leuke sportwagen? Dit zijn de meest betrouwbare exemplaren
Wanneer je een leuke sportwagen koopt, wil je er natuurlijk geregeld mee op roadtrip gaan. Autopech kan je dan ook missen als kiespijn. Maar wat zijn de meest betrouwbare sportwagens? HLN Drive zocht het uit op consumentenwebsite WhatCar.
Lees verder

'It's Deviltime!': Martínez roept samen met 'herrezen' Goethals en Thys op om talent Duivels te verzilveren
Vandaag start de voetbalbond een nieuwe communicatiecampagne rond de Rode Duivels, met één thema: vanaf het EK, over de Nations League tot het WK 2022 heeft de gouden generatie vijftien maanden om een trofee te veroveren. 'It's now or never! It's Deviltime!'.
Lees verder

'It's Deviltime!': Martínez roept samen met deepfake Goethals en Thys op om talent Duivels te verzilveren
Vandaag start de voetbalbond een nieuwe communicatiecampagne rond de Rode Duivels, met één thema: vanaf het EK, over de Nations League tot het WK 2022 heeft de gouden generatie vijftien maanden om een trofee te veroveren. 'It's now or never! It's Deviltime!'.
Lees verder

Amper drie meter breed en toch heeft dit huis de afmetingen van een riante villa
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een bijzondere rijwoning in Vietnam.
Lees verder

WHO: "Aantal coronabesmettingen daalt wereldwijd voor derde week op rij"
In de week tot en met 16 mei werden wereldwijd 4,8 miljoen nieuwe besmettingen en circa 86.000 overlijdens geregistreerd. Voor de derde opeenvolgende week worden er minder coronabesmettingen opgetekend, al waarschuwt de WHO wel dat de cijfers nog altijd torenhoog blijven. India (2,4 miljoen), Brazilië (437.000) en de Verenigde Staten (235.000) tekenden de afgelopen week de meeste nieuwe besmettingen op.
Lees verder

China deelt eerste foto's die verkenner maakte op Mars
China heeft vandaag de eerste foto's verspreid die de onbemande verkenner Zhurong na zijn landing op Mars heeft gemaakt. Op een van de foto's is de voorkant van het karretje te zien en zijn nieuwe werkplek, de hoogvlakte Utopia Planitia. Een andere afbeelding laat de zonnepanelen aan de achterkant van de verkenner zien.
Lees verder

LIVE GIRO. Drie Belgen in kopgroep, wat doet Remco Evenepoel in Strade Bianche-rit?
Daags na de rustdag in de Giro is het alle hens aan dek bij de klassementsrenners. Remco Evenepoel en co krijgen vandaag Toscaanse grindwegen voor de wielen geschoven. Wie haalt zijn gram in de Strade Bianche-rit? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep mét drie Belgen krijgt monstervoorsprong, wat doet Evenepoel in Strade Bianche-rit?
Daags na de rustdag in de Giro is het alle hens aan dek bij de klassementsrenners. Remco Evenepoel en co krijgen vandaag Toscaanse grindwegen voor de wielen geschoven. Wie haalt zijn gram in de Strade Bianche-rit? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Grootste ijsberg ter wereld afgebroken van Zuidpool
Een enorme ijsberg, ongeveer 170 kilometer lang en zowat 25 kilometer breed, is afgebroken van de Zuidpool. Het stuk ijs heeft een oppervlakte van 4.320 vierkante kilometer en is daarmee de grootste bestaande ijsberg ter wereld. Hij is maar iets kleiner dan de provincie Luxemburg.
Lees verder

Tiener (15) die buur na ruzie doodstak op straat in gesloten instelling geplaatst
De 15-jarige jongeman die maandagavond zijn 53-jarige buurman neerstak, wordt door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.
Lees verder

Tiener (15) die buurman na zware ruzie neerstak in gesloten instelling geplaatst
De 15-jarige jongeman die zijn 53-jarige buurman maandagavond neerstak, wordt door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.
Lees verder

Kind (11) kritiek na zwaar ongeval in Maasmechelen
In Maasmechelen aan het rondpunt met de Oude Baan en Koning Albertlaan gebeurde vanmiddag om 12.30 uur een zwaar verkeersongeval. Een 11-jarige jongetje kwam er onder een auto terecht. Het kind is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Premier De Croo: "Onaanvaardbaar dat iemand op de OCAD-lijst actief is bij Defensie en toegang krijgt tot wapens"
Jurgen Conings, de man waar momenteel druk naar gezocht wordt, had in het verleden al eens bedreigingen geuit en staat op de terroristenlijst van het OCAD. "Het is onaanvaardbaar dat iemand op de OCAD-lijst actief is binnen Defensie en toegang krijgt tot wapens", reageert premier Alexander De Croo bij VTM NIEUWS. Defensie en de veiligheidsdiensten komen morgen met een analyse.
Lees verder

Twee doden bij schietpartij in Duitse Kiel, verdachte gevlucht
In een huis in de Noord-Duitse stad Kiel zijn twee dode mensen gevonden na een melding van een schietpartij. De politie meldt op Twitter dat de verdachte voortvluchtig is, volgens lokale media is de verdachte mogelijk gewapend.
Lees verder

Genk-coach John van den Brom: "Ze zijn nerveus in Brugge, dat merk je aan alles"
Sleept Racing Genk zondag nog een titelmatch op Jan Breydel uit de brand? Het antwoord kennen we morgenavond. Genk moet winnen van Antwerp en hopen op een misstap van Club Brugge op Anderlecht. "Ze zijn nerveus in Brugge, dat merk je aan alles", zegt Van den Brom.
Lees verder

Binnenkort kan je solliciteren voor een job via populaire video-app TikTok
De populaire socialemedia-app TikTok test momenteel een nieuwe service die werkzoekenden in contact brengt met bedrijven. Gebruikers zullen via de app op een unieke manier hun werkervaring kunnen delen met potentiële werkgevers: in videovorm. Helemaal op maat van Gen Z dus. Wordt het in de toekomst een populair alternatief voor de traditionele sollicitatiegesprekken op kantoor?
Lees verder

Babysitter (43) riskeert nu toch effectieve celstraf voor doodschudden baby (5 maanden) na drie nieuwe feiten: "Geen enkele instelling wil hem"
Kjell C. (43) uit Geel riskeert dan toch nog effectief achter de tralies te vliegen nadat hij vijf jaar geleden een tweeling van amper vijf maanden door elkaar schudde. Een van de twee meisjes stierf aan het shakenbabysyndroom. C. kreeg in beroep vijf jaar voorwaardelijk, maar mocht géén strafbare feiten meer plegen. Ondertussen liep hij tegen twee nieuwe veroordelingen aan én zit hij in voorhechtenis voor het afranselen van zijn partner. "Elf instellingen hebben we aangeschreven, maar niemand wil helpen", zegt zijn advocate.
Lees verder

Roman Bezus, als een kat met negen levens: "Hij speelt héél goeie play-offs"
Met 3 goals en een assist is Roman Bezus (30) van goudwaarde in de Europe play-off. Als atypische nummer 10 werd de Oekraïner in zijn carrière meer dan eens aan de kant geschoven, maar telkens weer volgde een verrijzenis. Al kwam het vorige winter wel bijna tot een lucratieve transfer...
Lees verder