Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Civiel onderzoek naar Trump Organization wordt strafrechtelijk

HLN
Civiel onderzoek naar Trump Organization wordt strafrechtelijk
Het civiele onderzoek dat de Amerikaanse staat New York doet naar de Trump Organization, de holding van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, wegens onder meer mogelijke belastingfraude en valsheid in geschrifte is een strafrechtelijk onderzoek geworden. Dat meldt de procureur-generaal van de staat.
Lees verder

Zij hebben de ultieme kinderdroom in hun tuin: in de wolken met hun boomhut
Een boomhut, het is de ultieme kinderdroom. Dertigers van vandaag droomden weg bij het gigantisch exemplaar van Alida en haar vriend Peter Paulus Post, tieners van nu fantaseren er op los met de razend populaire boeken van 'De Waanzinnige Boomhut', waarvan een unieke expo in Oostende loopt momenteel. Sommigen hoeven er niet eens van te dromen: zij hebben er zelf eentje in de achtertuin.
Lees verder

Remco Evenepoel laat zich niet gek maken: "Misschien sta ik op de volgende rustdag wel tiende"
Hoeveel nuchterder en volwassener kan een discours van een wielrenner van 21 klinken? Niemand die Remco Evenepoel op de eerste rustdag van de Giro aan het zweven kreeg. Geen bluf, geen grootsprakerigheid, geen luid uitgeschreeuwde ambities. Eerder bedekt. "Of ik deze Ronde van Italië kan winnen? Mocht ik niet in mezelf geloven, zou ik hier nooit zijn gestart."
Lees verder

Mijn restaurant. Marc Ghyselinck. "Zelfs de wijn is al gekozen"
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Chef wielrennen Marc Ghyselinck kiest voor In den Hert in Kruisem.
Lees verder

KMI waarschuwt met code geel voor onweer, rukwinden en hagel
Deze woensdag start droog met opklaringen in het centrum en het oosten, maar in het westen zijn er al snel veel wolken met geleidelijk ook enkele buien. In de namiddag verwacht het KMI in het binnenland meer en intensere buien, plaatselijk met onweer, hagel of felle windstoten. In de kuststreek wordt het dan droger en zonniger.
Lees verder

Marc Van Ranst reageert voor het eerst op Twitter sinds hij met gezin in veiligheid werd gebracht: "Zulke bedreigingen maken op mij niet de minste indruk"
Viroloog Marc Van Ranst heeft afgelopen nacht voor het eerst van zich laten horen op Twitter sinds hij gisteren met zijn gezin naar een veilige locatie werd gebracht. Aanleiding was de klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen C. (46), die in een afscheidsbrief dreigde met "een aanslag tegen het regime en tegen virologen" en Van Ranst eerder al bedreigde. De man is nog altijd spoorloos.
Lees verder

Wat staat er te gebeuren? '#DevilTime' in het groot geschilderd op Grote Markt Brussel
Wie over de Grote Markt van Brussel stapt, kan er sinds deze ochtend niet naast kijken. Afgelopen nacht is er op de grond in grote witte letters #DevilTime geschilderd. Een verwijzing naar de Rode Duivels, die binnen een kleine maand het Europees kampioenschap spelen.
Lees verder

'#DevilTime' in het groot geschilderd op Grote Markt Brussel: "Een plaats vol geschiedenis"
Wie over de Grote Markt van Brussel stapt, kan er sinds deze ochtend niet naast kijken. Afgelopen nacht is er op de grond in grote witte letters #DevilTime geschilderd. Een verwijzing naar de Rode Duivels, die binnen een kleine maand het Europees kampioenschap spelen.
Lees verder

Zita Wauters maakt samen met Gloria Monserez een podcast voor kinderen
Ketnet-wrapper Gloria Monserez (19) brengt samen met Zita Wauters (16) een nieuwe podcast 'Zita en Gloria' uit. In de podcast gaan de twee op zoek naar antwoorden op vragen die kinderen niet altijd even graag aan hun ouders stellen.
Lees verder

Omstreden 'horrorslachthuis' Verbist verdwijnt onder de sloophamer: "Maar het zal nog wel even duren voor er iets nieuws in de plaats komt"
De gebouwen van slachthuis Verbist op de Gentseheerweg in Izegem verdwijnen binnenkort onder de sloophamer. Het vleesverwerkend bedrijf kwam in 2017 in opspraak nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights er met een verborgen camera wantoestanden had gefilmd. Sindsdien lagen de activiteiten er stil. De holding van de familie werd in januari 2020 al failliet verklaard. Projectontwikkelaar Global Estate Group gaat de site nu slopen.
Lees verder

'Horrorslachthuis' Verbist verdwijnt onder de sloophamer: "Maar het zal nog wel even duren voor er iets nieuws in de plaats komt"
De gebouwen van slachthuis Verbist op de Gentseheerweg in Izegem verdwijnen binnenkort onder de sloophamer. Het vleesverwerkend bedrijf kwam in 2017 in opspraak nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights er met een verborgen camera wantoestanden had gefilmd. Sindsdien lagen de activiteiten er stil. De holding van de familie werd in januari 2020 al failliet verklaard. Projectontwikkelaar Global Estate Group gaat de site nu slopen. Er zijn al (vage) toekomstplannen, maar nog niet voor meteen.
Lees verder

Josh Cullen, de stille leider van Anderlecht: "Als ik zelf de ster zou willen zijn, speelde ik wel tennis of golf"
Als Erik Van Looy u naar vijf trefwoorden over Josh Cullen (24) zou vragen, moet u wellicht afhaken na 'Ier' en 'Anderlecht'. Geen schande, hij houdt niet zo van de spotlights. Tijd voor een uitgebreide kennismaking met de stille leider van het Lotto Park. "Het maakt voor mij niet uit wat Sambi en 'Adri' straks beslissen, het zal mijn rol niet veranderen."
Lees verder

Katholiek Onderwijs dient verzoekschrift in bij Grondwettelijk Hof tegen eindtermen
Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft samen met 113 schoolbesturen en de ouderkoepel VCOV bij het Grondwettelijk Hof het verzoekschrift ingediend met de vraag om de eindtermen van de tweede en derde graad secundair onderwijs te schorsen en vernietigen. Dat meldt de onderwijskoepel vanochtend.
Lees verder

Zo word je als telewerker vergeten bij promoties of loonsverhogingen
Telewerken is een blijver, ook na corona. Dat heeft gevolgen, bijvoorbeeld voor promoties of loonsverhogingen. Want hoe weet jouw baas dat je goed bezig bent aan je keukentafel? Jobat.be vroeg twee kenners om enkele tips.
Lees verder

Hoeveel loon hou je over als je deeltijds gaat werken? Onze werkexpert Stijn Baert belicht de verschillende scenario's
Voor meer qualitytime met het gezin, om meer te kunnen reizen of om je meer te kunnen richten op je passie: heel wat mensen kiezen er op een bepaald moment in hun carrière voor om even wat minder te gaan werken. Vier in plaats van vijf dagen per week of halftijds. Maar wat betekent zo'n levenskeuze op financieel vlak? Hoeveel hou je met andere woorden over van je loon als je deeltijds gaat werken? Onze werkexpert Stijn Baert zocht het uit. "Hoe meer je verdient, hoe hoger het percentage dat wordt afgehouden van je brutoloon voor de sociale zekerheid."
Lees verder

Promotie of loonsverhoging: vergeet de telewerker niet
Telewerken is een blijver, ook na corona. Dat heeft gevolgen, bijvoorbeeld voor promoties of loonsverhogingen. Want hoe weet jouw baas dat je goed bezig bent aan je keukentafel? Jobat.be vroeg twee kenners om enkele tips.
Lees verder

Carlos Rodriguez na tien jaar weer verenigd met Justine Henin in tennisacademie: "Wat Justine en ik gaan doen is uniek"
Justine Henin (38) had groot nieuws: "En néé, ik maak geen comeback in het circuit." Wel gaat ­Carlos Rodriguez (57) haar tennisacademie in ­Limelette als sportief ­directeur helpen leiden. Het kampioenenduo als speelster-coach is na tien jaar weer herenigd: "Ik heb Justine altijd als een geschenk uit de hemel gezien."
Lees verder

"Einde van een cyclus": opmerkingen van Barça-voorzitter beloven weinig goeds voor Koeman
Voorzitter Joan Laporta heeft een aantal 'noodzakelijke veranderingen' bij FC Barcelona aangekondigd. "Vanaf volgende week zul je een reeks beslissingen zien die moeten worden genomen", liet hij weten. "Als ik spreek over het einde van een cyclus of dat er vernieuwingen nodig zijn, is dat omdat ik denk dat we dat moeten doen." Exit Koeman?
Lees verder

Nieuwe serie over de jeugd van koningin Máxima in de maak
De jeugd van koningin Máxima (50) wordt binnenkort in een serie gegoten. Het boek 'Máxima Zorreguieta. Moederland' van Marcia Luyten (50) maakt namelijk de overstap naar het kleine scherm. Dat maakte Millstreet Films, het productiebedrijf dat de filmrechten gekocht heeft, op dinsdag bekend.
Lees verder

Bitcoin weer flink omlaag na waarschuwing uit China
De waarde van de bitcoin is weer fors gedaald, nadat Chinese bankenfederaties hun leden waarschuwden dat cryptomunten geen echt geld zijn, waarmee kan worden betaald. Volgens analisten bevat de verklaring van Peking echter geen nieuwe regelgevende stappen.
Lees verder