Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Chelsea neemt stevige optie op CL-ticket: Blues kloppen Leicester na prima clash

HLN
Chelsea neemt stevige optie op CL-ticket: Blues kloppen Leicester na prima clash
Chelsea heeft revanche genomen tegen Leicester City voor de verloren FA Cup-finale. De Blues wonnen met 2-1 op Stamford Bridge tegen de Foxes, waar Youri Tielemans en Timothy Castagne aan de aftrap stonden. Dennis Praet bleef op de bank.
Lees verder

Hooverphonic naar finale Eurosong: "Speechless ... en dat gebeurt niet veel"
't Is gelukt: België zit nog eens in de finale. Hooverphonic bewees gisteravond dat het Songfestival wél de juiste plek is voor 'The Wrong Place'. In de — toegegeven, bijzonder sterke — eerste halve finale maakte de fenomenale stem van frontvrouw Geike Arnaert het verschil. "In de rollercoaster van het festival zorgde zij voor rust."
Lees verder

Amazon verlengt verbod gezichtsherkenningssoftware voor politie VS
De Amerikaanse politie mag de gezichtsherkenningssoftware Rekognition van techbedrijf Amazon voorlopig nog niet gebruiken. Amazon schort het gebruik ervan tot nader order op. Amazon verbood de politie in juni vorig jaar al de software gedurende één jaar te gebruiken. Het bedrijf wilde de politiek toen de tijd geven om regels in te voeren voor het gebruik van dergelijke technologie.
Lees verder

LIVE (21u). Juventus of Atalanta, wie wint Italiaanse bekerfinale?
• Finale Coppa Italia • Aftrap: 21u • Stadio Mapei - Citta del Tricolore • Ref: Davide Massa
Lees verder

LIVE (21u). Verzorgen AA Gent en Standard het spektakel in de Ghelamco Arena?
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Aftrap: 21u • Krijgen we spektakel?
Lees verder

LIVE (18u30). Dendert KV Mechelen ook op het veld van KV Oostende voort?
• Europe' Play-offs • Diaz Arena • Voorlaatste speeldag • Aftrap: 18u30
Lees verder

LIVE (19u). Wat kan Tottenham op eigen veld tegen Aston Villa?
• Premier League • Aftrap: 19u • Ref: Craig Pawson • Tottenham Hotspur Stadium
Lees verder

LIVE (21u15). Liverpool gaat op bezoek bij Burnley in de Premier League
• Premier League • Aftrap: 21u15 • Ref: Chris Kavanagh • Turf Moor
Lees verder

Eerste reactie Hooverphonic op selectie voor Songfestival-finale: "We kunnen nu met opgeheven hoofd terug naar België"
Dat de leden van Hooverphonic dolblij zijn dat ze een plekje in de finale van het Songfestival konden bemachtigen, is wel heel erg duidelijk. "Het is een overwinning van Hooverphonic, eentje van België, eentje van de believers."
Lees verder

Eerste reactie Hooverphonic op selectie voor Songfestival-finale: "Zo spannend, ik ben mijn stem zelfs kwijt"
Dat de leden van Hooverphonic dolblij zijn dat ze een plekje in de finale van het Songfestival konden bemachtigen, is wel heel erg duidelijk. "Ik kan me niet goed houden", laat een opgeluchte Geike Arnaert weten in een eerste reactie.
Lees verder

Zeventienjarige doodgestoken in voorstad Parijs
In Champigny-sur-Marne, een voorstad van Parijs, is dinsdag een 17-jarige jongeman doodgestoken. De omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Een minderjarige is opgepakt. De verdachte, die werd opgepakt kort na de feiten, is geboren in 2005, zo liet het openbaar ministerie weten. Volgens een ander bron woonde hij in hetzelfde gebouwencomplex als het slachtoffer.
Lees verder

LIVE. Nog geen akkoord over Europees reiscertificaat - Frankrijk versoepelt meer coronaregels en opent terrassen
Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het 'zomerplan' beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

VS veroordelen "antisemitische uitspraken" van Turkse president Erdogan
De Verenigde Staten vinden dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zich schuldig heeft gemaakt aan antisemitische uitspraken. Washington roept hem op "zich te onthouden van opmerkingen die tot meer geweld kunnen leiden".
Lees verder

Frankrijk stelt VN-resolutie voor over staakt-het-vuren
Frankrijk heeft gisteravond bij de VN-Veiligheidsraad in samenwerking met Egypte en Jordanië een resolutie ingediend om tot een staakt-het-vuren te komen tussen Israël en Gaza. Dat meldt het Elysée. De drie landen zijn het erover eens dat de beschietingen moeten stoppen en dat de Veiligheidsraad van de VN zich moet buigen over de kwestie.
Lees verder

Touroperators willen coridorreizen organiseren: vakantie in rode zone kan, maar wel met drie testen
De Belgische touroperators hopen binnenkort zogenaamde 'corridorreizen' te mogen organiseren. Dat zijn reizen naar all-inhotels in rode zones waarbij toeristen geacht worden nooit het hoteldomein te verlaten. Om alles coronaproof te doen verlopen, wordt niet alleen gerekend op de zelfdiscipline van de toeristen. "Maar zal elke reiziger ook drie sneltesten moeten ondergaan", klinkt het bij TUI. "Eén bij het vertrek en zelfs twee bij de terugkeer."
Lees verder

Ook Wout van Aert kijkt in stageoord Sierra Nevada uit naar attractieve 'Strade Bianche'-rit: "Hopelijk kan Remco in buurt van Bernal finishen"
'Sterrati'? Grindpaden? Vraag Wout van Aert maar hoe ze eruit zien en moeten bereden worden. Ook de ex-winnaar van de Strade Bianche kijkt vandaag vanuit de Sierra Nevada verlekkerd uit naar de 'Brunello di Montalcino Wine Stage' in de Giro. En naar een nieuw duel Bernal-Evenepoel. "Indrukwekkend wat Remco al heeft gepresteerd. Maar ik vind Egan op dit moment nog iets explosiever."
Lees verder

ANALYSE. Vivaldi klopt zich op de borst, maar prijskaartje is nog heel onduidelijk
De federale regering is het eens geraakt over de vergroening van de bedrijfswagens. Liberalen deden wat water bij de wijn, linkse partijen slikten hun afkeer voor bedrijfswagens door - mits extra centje voor de sociale zekerheid - en uiteindelijk kreeg Van Peteghem groen licht. "Ze zeggen altijd dat we het over zo'n dossier nooit met zeven partijen zullen eens geraken, maar het is toch maar weer gelukt." Al heeft het akkoord ook een (onzeker) prijskaartje.
Lees verder

Tuinfeest mag dan toch met 50 man, zegt Jambon - en hij krijgt meteen lik op stuk
"Tuinfeesten mogen vanaf 9 juni tòch met 50 mensen plaatsvinden, cateraar of geen cateraar." Dat maakte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gisterenavond bekend in - jawel - De Cooke & Verhulst Show. Juist dat schoot bij een aantal politici in het verkeerde keelgat. "Is dat de manier waarop we de mensen informeren?", sneerde CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Lees verder

ASSISEN. De schreeuw die door merg en been ging: broer Sofie Muylle stort in wanneer filmpjes getoond worden
Bij vader Daniël Muylle (64) rolden de tranen over zijn wangen. Broer Stan (37) stóóf de assisenzaal uit. Buiten liet hij zijn verdriet en frustratie los. Hij schreeuwde, opnieuw en opnieuw. Zijn pijn was tot ín de zaal hoor- en voelbaar. Op een groot scherm vooraan hadden ze net de beschuldigde op het strand zien zeulen en gloriëren met Sofie. Door de luidsprekers van de rechtbank hadden ze haar ook nog eens horen ademen.
Lees verder

Zo kijken werkgevers en werknemers naar akkoord elektrische bedrijfswagens: "Het moet kostenneutraal blijven voor beide partijen"
Van 'het worden moeilijke jaren voor ons' tot 'we zijn al tot in de puntjes voorbereid': de beslissing om vanaf 2026 alle salariswagens elektrisch te maken hakt er stevig in. Een werkgever, werknemer, garagist en tankstation-uitbater getuigen.
Lees verder