Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Charles Leclerc is snelste in tweede vrije oefenritten in Monaco

HLN
Charles Leclerc is snelste in tweede vrije oefenritten in Monaco
Charles Leclerc (Ferrari) was donderdag de snelste in de tweede vrije oefenritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Monaco, de vijfde WK-manche van het seizoen. Op het circuit in het prinsdom zette Leclerc de snelste tijd neer in 1:11.684, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz en Lewis Hamilton (Mercedes).
Lees verder

Proces tegen Franse oud-president Sarkozy gaat opnieuw van start
In Parijs is het proces over de financiering van de verkiezingscampagne van Nicolas Sarkozy in 2012 opnieuw gestart. De voormalige Franse president was niet aanwezig in de rechtbank, melden verschillende Franse media. Het proces duurt nog tot 22 juni.
Lees verder

LIVE GIRO. Winnaar zit in ruime kopgroep, zonnetje maakt weer plaats voor regen
Daags na de Strade Bianche-rit krijgt het Giro-peloton een lange etappe door het middengebergte voorgeschoteld. Slaan de vrijbuiters hun slag? Of toont Remco Evenepoel zich na de offday van gisteren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Peter Maes over overstap naar Beerschot: "Beetje wrang dat ik Sint-Truiden nu al verlaat"
Peter Maes is dus de nieuwe trainer van Beerschot. De 56-jarige Limburger ruilt Stayen in voor het Kiel, waar hij voor drie jaar tekende. "Ik vind het zelf een beetje wrang dat ik Sint-Truiden nu al verlaat, want mijn werk was nog niet af. Maar de sportieve perspectieven bij Beerschot zijn nu eenmaal groter", legt Maes uit.
Lees verder

WHO: "7 miljoen dollar nodig voor gezondheidsnoden in Gaza en Westelijke Jordaanoever"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat er de komende zes maanden 7 miljoen dollar (5,7 miljoen euro) nodig zal zijn om de toegenomen gezondheidsnoden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook te beantwoorden. De Gazastrook ligt intussen al meer dan een week onder vuur door het Israëlische leger, na een nieuwe escalatie in het conflict tussen de terreurorganisatie Hamas en Israël.
Lees verder

Parijse rechtbank legt verantwoordelijkheid voor lekkende borstimplantaten bij Duits certificeringsbedrijf
Het hof van beroep in Parijs heeft het Duitse certificeringsbedrijf TÜV Rheinland verantwoordelijk gesteld voor de lekkende borstimplantaten van het Franse bedrijf Poly Implant Prothèse (PIP). Na die uitspraak zouden honderden slachtoffers mogelijk een schadevergoeding kunnen ontvangen.
Lees verder

Parijse rechtbank legt verantwoordelijkheid voor lekkende borstimplantaten bij Duits keuringsbedrijf
Het hof van beroep in Parijs heeft het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland verantwoordelijk gesteld voor de lekkende borstimplantaten van het Franse bedrijf Poly Implant Prothèse (PIP). Na die uitspraak zouden honderden slachtoffers mogelijk een schadevergoeding kunnen ontvangen.
Lees verder

Na recordweek volgende week opnieuw tijdelijke dip in aantal toegediende vaccins
In de week van 24 mei worden circa 350.000 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Dat blijkt uit de wekelijkse update op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het gaat na de huidige recordweek om een tijdelijke dip in de vaccinatiecampagne, die daarna helemaal op kruissnelheid zou moeten komen.
Lees verder

Vlaanderen telt nog bijna 930.000 hectare jachtgebied
Voor het werkjaar 2021-2022 werd in Vlaanderen 7.022 hectare jachtgebied uitgekleurd en er kwam 2.846 hectare nieuw jachtgebied bij. Dat komt neer op een netto-verlies van 4.177 hectares. In totaal telt Vlaanderen net iets minder dan 930.000 hectare jachtgebied. Dat blijkt uit een nieuwe berekening van de jachtplannen, uitgevoerd door Hubertus Vereniging Vlaanderen, de belangenorganisatie van de jachtsector.
Lees verder

Duitse officier staat terecht voor voorbereiden aanslagen onder dekmantel van Syrische vluchteling
Je laten registreren als Syrische asielzoeker en daarna wapens, munitie en explosieven verzamelen voor aanslagen die vluchtelingen in diskrediet brengen. Zo luidt in grote lijnen de beschuldiging aan het adres van een Duitse legerofficier die vanaf vandaag terechtstaat in Frankfurt. Eerste luitenant Franco Albrecht (32) uit Offenbach noemt de beschuldigingen 'een farce'.
Lees verder

Koning Filip is gevaccineerd: "Ik wil iedereen aanmoedigen om zich te laten inenten"
Koning Filip is gevaccineerd. Dat liet het Paleis weten aan Belga tijdens het bezoek van het staatshoofd aan het vaccinatiecentrum in Schaarbeek. Daar wees hij in gesprekken met medewerkers van het centrum en mensen die een prikje lieten zetten op het belang van vaccinatie. De koning wil iedereen die twijfelt aansporen om zich, net zoals hem, te laten vaccineren.
Lees verder

Indrukwekkende colonne met speciale eenheden uit Benelux en Duitsland rijdt Nationaal Park Hoge Kempen in
Vanaf De Salamander aan de Mechelse Heide bij het Nationaal Park Hoge Kempen is rond 15.15 uur een zeer indrukwekkende colonne met politievoertuigen met speciale eenheden vertrokken. Het ging om tientallen voertuigen van politiediensten uit de Benelux en Duitsland.
Lees verder

Ze won de Nederlandse Mol en overleefde al afpersing en homejacking: dit is Nikkie de Jager (27), de rijzige revelatie van het Songfestival
Op het Songfestival-podium passeert de ene opvallende act na de andere, en toch is het de 27-jarige Nikkie de Jager die met alle pluimen gaat lopen. Tijdens de eerste halve finale was de YouTubester met haar ongedwongen stijl de ster van de avond, en dat zal vanavond niet anders zijn. De rijzige Nikkie - een serieuze kop groter dan co-host Jan Smit - maakt momenteel haar grote droom waar: 'good evening, Europe' zeggen tijdens de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Al liep de weg richting Ahoy lang niet over rozen: de afgelopen jaren kreeg ze met een enorm zwaar verlies te maken én werd ze ook het slachtoffer van twee misdaden.
Lees verder

Europees Parlement pleit voor tijdelijke opheffing van patenten op coronavaccins
Het Europees Parlement vraagt de Commissie en de lidstaten om een tijdelijke opheffing van de intellectuele eigendomsrechten op coronavaccins te steunen. Een oproep in die zin raakte gisteren ietwat verrassend goedgekeurd. De Belgische regeringspartijen stemden verdeeld.
Lees verder

WHO Europa waarschuwt dat vooruitgang "breekbaar" blijft ondanks succes vaccins: "Laten we niet dezelfde fouten maken"
Hoewel de huidige coronavaccins werken tegen alle coronavarianten die in Europa in omloop zijn, blijft het voor de landen noodzakelijk om voorzichtig te werk te gaan bij de versoepelingen van de maatregelen. Dat is de boodschap die WHO Europa donderdag meegaf tijdens een digitale persbriefing vanuit Kopenhagen.
Lees verder

Holzhauser, Lang en Onuachu genomineerd voor prijs van Profvoetballer van het Jaar
Raphael Holzhauser (Beerschot), Noa Lang (Club Brugge) en Paul Onuachu (KRC Genk) zijn de genomineerden voor de prijs van Profvoetballer van het Jaar in de Jupiler Pro League. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. Wie wint weten we pas volgende week.
Lees verder

SHOWBITS. Charlotte Anne Bongaerts eerlijk over het moederschap en herken jij dat kleine meisje op de foto?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CD&V kiest niet voor Joke Schauvliege en draagt Sabine de Bethune voor als rechter bij Grondwettelijk Hof
Niet Joke Schauvliege, maar Sabine de Bethune wordt morgen door CD&V voorgedragen als eerste kandidaat rechter bij het Grondwettelijk Hof. "Joke Schauvliege kreeg een stevig mandaat van de Oost-Vlaamse kiezer en zal, op vraag van de partij, ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen. Ze zal haar rol als Vlaams volksvertegenwoordiger en als ondervoorzitter van het Vlaams parlement verderzetten", luidt het bij CD&V.
Lees verder

Dit Instagramaccount maakt grappige Furby-versies van bekende albumcovers
Furby, het populaire pluchen speelgoedbeestje van de jaren 90, is een echt fenomeen. Alleen de naam al roept bij velen leuke jeugdherinneringen op. Ter ere van dit nostalgisch knuffelbeest met grote, glazige ogen startte William Källback Winter het Instagramaccount 'Furby Living'. Daar post hij Furby-versies van bekende albumcovers, zoals die van David Bowie, Britney Spears of Katy Perry.
Lees verder

ASSISEN. Vader en broer van Sofie Muylle brengen jury aan het wenen
"Een kind afgeven. Dat hakt er diep in." Daniël Muylle, vader van de vermoorde Sofie, is niet door het leven gespaard. De man weende vanochtend toen hij getuigde over het gemis. "Het kerkhof is de helft van mijn leven. Daar liggen ze allemaal. Mijn vrouw, mijn oudste zoon, Sofie." Ook zijn enig nog levende kind — zoon Stan — getuigde zeer emotioneel. Verschillende juryleden konden hun tranen niet bedwingen.
Lees verder