Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 17 mei 2021

CELEBS 24/7. Nick Jonas even naar het ziekenhuis en nee, dit is niet Pamela Anderson

HLN
CELEBS 24/7. Nick Jonas even naar het ziekenhuis en nee, dit is niet Pamela Anderson
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoals uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Sagan rondt het berewerk van BORA-hansgrohe af en schiet eindelijk raak in de Giro
Vlak voor de rustdag heeft Peter Sagan de tiende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Slovaak van BORA-hansgrohe rondde het berewerk van zijn ploegmaats onderweg knap af in de sprint. Remco Evenepoel sluipt door bonificaties onderweg een seconde dichter bij Egan Bernal, die ook woensdag in het roze start.
Lees verder

Twitter komt mogelijk met betalende versie 'Twitter Blue'
De internetgigant Twitter zou plannen hebben om een betalende versie van het sociale mediaplatform uit te rollen, als aanvulling op het gratis platform. Voor zo'n 3 dollar (ongeveer 2,50 euro) per maand zouden abonnees van extra functies kunnen genieten, zoals een Undo-knop en de mogelijkheid om tweets op te slaan in collecties.
Lees verder

Fris in het hoofd met het EK als ultiem doel of waarom Kevin De Bruyne zich pas vijf dagen voor het EK moet aanmelden bij de Rode Duivels
Roberto Martínez wil met een frisse Kevin De Bruyne (29) naar het EK. Hij moet zich pas vijf dagen voor de eerste groepswedstrijd melden bij de Rode Duivels. Een kwestie van peoplemanagement: een situatieschets.
Lees verder

Nachtelijk feest met tientallen studenten stilgelegd in Louvain-la-Neuve
In een gebouw in Louvain-la-Neuve is in de nacht van zondag op maandag een feest met flink wat studenten stilgelegd. Dat heeft het parket van Waals-Brabant gemeld.
Lees verder

Rechtbankshow 'Judge Judy' na 25 seizoenen afgerond: "Emotioneel? Het was gewoon het einde van de dag"
25 seizoenen lang maakte rechter Judith Sheindlin (78) het mooie weer in 'Judge Judy', maar het einde van de populaire rechtbankshow is nabij. Al wil dat niet zeggen dat Sheindlin op pensioen gaat, vertelt ze in The Hollywood Reporter.
Lees verder

"Regering-Biden keurde wapenverkoop van meer dan 600 miljoen euro aan Israël goed"
De regering-Biden heeft een wapenverkoop van 735 miljoen dollar (605 miljoen euro) aan Israël goedgekeurd. Dat meldt de krant 'Washington Post' op gezag van drie ingewijden op Capitol Hill. Het gaat om een verkoop door Boeing van precisiegeleide wapens.
Lees verder

Britse moeder (20) voor ogen van baby vermoord "omdat overvallers bang van haar werden"
Een man uit Georgië is afgelopen weekend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een jonge moeder in Griekenland. De overval op het gezin van de Britse Caroline Crouch (20) choqueerde het land compleet. De politie gaat ervan uit dat een internationale bende verantwoordelijk is voor het drama. Bij hoge uitzondering looft de regering daarom een megabedrag van 300.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de ontmaskering van de daders.
Lees verder

Europese toezichthouder akkoord met langer bewaren van Pfizer-vaccin in koelkast: van 5 naar 31 dagen
Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech mag voortaan langer in een koelkast worden bewaard. Tot nu toe was de richtlijn dat een ontdooid flesje hooguit vijf dagen in de koeling kon blijven, bij temperaturen van 2 tot 8 graden boven nul. Na die vijf dagen zou het flesje moeten worden weggegooid. De termijn wordt nu verruimd naar 31 dagen.
Lees verder

Europese Commissie houdt vast aan Noord-Iers protocol: "Beste manier om vrede en stabiliteit te beschermen"
Het protocol over Noord-Ierland blijft de beste manier om de vrede en stabiliteit in dit deel van het Verenigd Koninkrijk te beschermen. Dat heeft de Europese Commissie maandag herhaald na een nieuwe aanval van de Britse regering op het functioneren van het protocol.
Lees verder

Leerkracht geschiedenis Martijn (26) was bijna De Mol: "Op school handtekeningen uitgedeeld en met Lennart gebeld"
Heistenaar Martijn Van Loo (26 jaar) was dit jaar ei zo na De Mol in het gelijknamige Play4-programma. De leerkracht geschiedenis in het Mechelse Sint-Romboutscollege werd door de programmamakers klaargestoomd als tweede mol en zou in een eerste eliminatieproef kans maken op een plaats bij de tien kandidaten. Een paintballkogel op zijn linkerbeen, afgevuurd door de uiteindelijke mol Lennart, besliste er anders over. "Ik heb mijn eerste handtekeningen aan leerlingen al mogen uitdelen."
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof onderzoekt wet die abortus verbiedt na 15 weken
Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich opnieuw over het recht op abortus. Deze keer gaat het om een wet in de staat Mississippi. Die stelt dat een abortus uitsluitend mag worden uitgevoerd in de eerste 15 weken van de zwangerschap.
Lees verder

Sagan bedankt ploegmaats na zege: "Ze reden vol gas de beklimmingen op"
Peter Sagan greep er al enkele keren naast in deze Giro, maar net als vorig jaar was het in de tiende etappe raak. Sagan rondde het schitterende werk van BORA-hansgrohe knap af. Na de aankomst was de Slovaak dan ook vol lof voor zijn ploegmaats. "Ze hebben echt indrukwekkend gereden."
Lees verder

Tiener die naaktbeelden verspreidde die leidden tot de zelfmoord van Maëlle (14) "was zich niet bewust van de impact"
Voor de jeugdrechtbank van Charleroi staat een tiener terecht die, uit wraak voor een afwijzing, naaktbeelden van ­een klasgenote op internet had gedeeld. Het meisje schaamde zich zo diep dat ze uit het leven stapte. Haar ouders willen dat nu volop wordt ingezet tegen pesten op school en cyberpesten. "Dit mag niemand meer overkomen".
Lees verder

Groot bevrijdingsfeest van zoon epidemioloog Pierre Van Damme in één minuut uitverkocht
Alle tickets voor 'Het Grote Bevrijdingsfeest' van de zoon van epidemioloog Pierre Van Damme zijn de deur uit. De laatste 1.000 kaartjes voor het evenement op 30 juli gingen deze namiddag "in slechts 62 seconden" over de toonbank. "Het is duidelijk dat de knaldrang nog nooit zo hoog is geweest", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Lady Gaga in tranen in eerste beelden van prins Harry en Oprahs serie 'The Me You Can't See'
De officiële trailer van prins Harry's serie 'The Me You Can't See' werd zopas gelanceerd. Met de reeks willen hij en talkshowhost Oprah Winfrey de taboes die rond mentale gezondheid bestaan, doorbreken. Bekijk hier de eerste beelden met getuigenissen van onder andere Lady Gaga en actrice Glenn Close.
Lees verder

Sabam: "Dertig miljoen euro minder inkomsten uit auteursrechten in 2020"
In 2020 hebben auteursrechten in België ongeveer 126 miljoen euro opgebracht. Dat is 30 miljoen euro minder dan 2019: toen haalden auteurs, componisten en uitgevers nog 156 miljoen euro aan inkomsten uit auteursrechten. Dat heeft de Belgische auteursvereniging Sabam bekendgemaakt tijdens haar aandeelhoudersvergadering. "De redenen liggen voor de hand", klinkt het. "Evenementen, fuiven, concerten en theateropvoeringen werden massaal geannuleerd. En een volledig festivalseizoen viel op slag weg."
Lees verder

Peter Sagan ontkent transfer voor 8 miljoen naar Deceuninck-Quick.Step niet: "Zijn mijn zaken niet"
"Not my business". Mijn zaken niet. Meteen na zijn spurtzege in Foligno heeft Peter Sagan bij onze collega Maxim Goethals gereageerd op de transfergeruchten. Volgens de Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft Patrick Lefevere een bod van acht miljoen euro gedaan om drievoudig wereldkampioen Peter Sagan (31) volgend jaar naar zijn ploeg te halen. Sagan is einde contract bij Bora, dat niet erg veel interesse lijkt te tonen om het contract van Sagan (5,5 miljoen euro per jaar) te vernieuwen.
Lees verder

COLUMN. De week van Magali, de vrouw van Francesco Planckaert: "We dragen onze trouwringen niet meer"
Een half jaar geleden gaf Magali Van Houtte (35) haar jawoord aan haar grote liefde Francesco Planckaert (39), na een verloving van zestien jaar en drie kinderen: Devon (14), Noa (12) en Yukka (10). Samen met de familie runnen ze een B&B in de Ardennen en bouwen ze aan hun Château Planckaert in Frankrijk. Stof genoeg dus voor een column, waarmee ze deze week van start gaat. Ze vertelt wat meer over de periode waarin zij en Francesco noodgedwongen apart leefden. "Ik schrok zelf van de koele indruk die we bij ons weerzien maakten op tv."
Lees verder

Intussen bijna miljoen mensen op wachtlijst QVAX: hoeveel sneller kan je zo aan vaccin raken? Taskforce Vaccinatie legt uit
De eerste vaccinatie-uitnodigingen voor het brede publiek worden deze week verstuurd. Met de recordaantallen vaccinaties die de komende weken gepland staan, komt het 'rijk van de vrijheid' nu echt in zicht. Wie dat wil, kan zich ook nog altijd op de reservelijst laten plaatsen via QVAX. Bijna een miljoen landgenoten deed dat intussen al. Maar hoeveel sneller kan je op die manier aan een vaccin raken? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit.
Lees verder