Doorgaan naar hoofdcontent

Cabine van kabellift stort neer in Italië: “13 doden, 2 kinderen (9 en 5) naar ziekenhuis gebracht”

HLN
Cabine van kabellift stort neer in Italië: "13 doden, 2 kinderen (9 en 5) naar ziekenhuis gebracht"
In het Italiaanse Stresa, aan het Lago Maggiore, is een cabine van een kabellift naar beneden gestort. Er zouden dertien doden en twee zwaargewonde kinderen zijn. Dat melden de hulpdiensten. Aanvankelijk was er sprake van negen doden.
Lees verder

Ryanair-vlucht gedwongen noodlanding te maken in Wit-Rusland: journalist aan boord na landing opgepakt
Een Ryanair-vlucht van Athene naar Vilnius is gedwongen om te landen in Minsk (Wit-Rusland) vanwege een "bommelding". Bij aankomst is een journalist gearresteerd die kritiek had geuit op het regime van Aleksandr Loekasjenko. Volgens bronnen zou een straaljager gebruikt zijn om de vlucht te doen landen.
Lees verder

LIVE. Invaller Lukaku zet 5-0 op het bord met onwaarschijnlijke gelukstreffer!
• Laatste speeldag Serie A • Aftrap: 15u • San Siro • Inter is al kampioen, Udinese staat in de middenmoot
Lees verder

LIVE F1. Verstappen controleert in Monaco en is op weg naar zege én WK-leiding na rampdag Mercedes
Smullen geblazen in de Formule 1, want vandaag staat het befaamde stratencircuit van Monaco op het programma. Zónder Charles Leclerc. De Monegask pakte gisteren de pole, maar crashte alsnog. Zijn bolide geraakt niet tijdig gerepareerd. Daardoor start Max Verstappen vanop de eerste stek. Houdt de Nederlander in zijn woonplaats stand? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Studente Sarah (21) dood teruggevonden in Zwitserland: geen kwaad opzet in het spel
Zaterdag is het levenloze lichaam van Sarah Huyghe aangetroffen in een rivier in Zwitserland, dicht bij de plek waar ze verdween. De Zwitserse politie heeft aan VTM NIEUWS bevestigd dat er geen derden bij betrokken zijn. Het gaat dus niet om een misdrijf of moord.
Lees verder

Max Verstappen domineert in Monaco en is nieuwe WK-leider na rampdag Mercedes
Max Verstappen is de nieuwe WK-leider in de Formule 1. Na het late forfait van polepakker Charles Leclerc reed de Nederlander quasi van start tot finish aan de leiding. Verstappen profiteerde van een rampdag bij Mercedes. Eerst gesukkel in de pits bij Valtteri Bottas, nadien geraakte Lewis Hamilton maar niet weg van de zevende stek. Hij is dus WK-leider af. Carlos Sainz (Ferrari) en Lando Norris (McLaren) eindigden in het Prinsdom op de twee andere podiumplekken.
Lees verder

Waarom kon ons land opnieuw niet scoren op het Songfestival? "Zolang we op veilig spelen, zullen we nooit potten breken"
Met amper drie punten van het publiek en een negentiende plaats tout court werd de finale van het Songfestival gisteren een koude douche voor Hooverphonic. Het is daarmee de zoveelste Vlaamse inzending die geen overtuigende indruk kan maken tijdens de liedjeswedstrijd. Zaten Alex, Geike en Raymond echt op 'the wrong place' of is er een andere verklaring? Enkele experten geven tekst en uitleg. "Het is niet omdat iets past bij de luistersessies van Radio 1, dat het ook overeind blijft op het Songfestival."
Lees verder

Invaller Lukaku maakt onwaarschijnlijke gelukstreffer, waarna hij tranen vrije loop laat als zijn team Scudetto lucht in steekt
Inter heeft het seizoen afgesloten met een knaller. De kersverse Italiaanse landskampioen, met Romelu Lukaku als invaller, had geen kind aan Udinese: 5-1 werd het in het Giuseppe Meazza. Na afloop liet onze landgenoot de tranen de vrije loop.
Lees verder

Lukaku laat tranen vrije loop tijdens kampioenenviering: "Ik wilde niet huilen, maar het werd me allemaal eventjes te veel"
Inter heeft het seizoen afgesloten met een knaller. De kersverse Italiaanse landskampioen, met Romelu Lukaku als invaller, had geen kind aan Udinese: 5-1 werd het in het Giuseppe Meazza. Na afloop liet onze landgenoot de tranen de vrije loop. "Toen mijn grootvader stierf in 2005, beloofde ik hem dat ik ooit prijzen zou winnen. En vandaag heb ik dat gedaan", verklaarde hij zijn emoties.
Lees verder

Kampioen Inter laat geen spaander heel van Udinese in slotmatch, invaller Lukaku maakt onwaarschijnlijke gelukstreffer
Inter heeft het seizoen afgesloten met een knaller. De kersverse Italiaanse landskampioen, met Romelu Lukaku als invaller, had geen kind aan Udinese: 5-1!
Lees verder

LIVE GIRO. Campenaerts doet gooi naar ritzege! Ook Hermans nog niet uitgeteld
De Monte Zoncolan is getemd, vandaag laat het peloton de Dolomieten even achterwege. De Ronde van Italië zoekt het grensgebied met Slovenië. Het rijk is er weer aan de aanvallers. U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Politieagenten aangevallen in Duitse Heidelberg
Politieagenten in de Zuidwest-Duitse stad Heidelberg zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangevallen. Honderden jongeren waren op straat aan het feesten in de universiteitsstad, maar de situatie liep uiteindelijk uit de hand.
Lees verder

Rik Goris (40) en Kevin Eulaerts (36) hebben wereldrecord binnen: drie keer de Mount Everest op en af op de Montagne de Bueren
Ze beseffen het nog niet helemaal en alles is nog een beetje wazig maar Rik Goris uit Veltem-Beisem en Kevin Eulaerts uit Pellenberg zijn vanaf vandaag wereldberoemd. Zopas slaagden ze in hun 'triple-everesting'-uitdaging. Meer dan 82 uur lang liepen ze de trappen van de Montagne de Bueren op en af. "Op een bepaald moment wilden we allebei opgeven maar om de één of andere reden lukte het ons niet", aldus Kevin Eulaerts in een eerste reactie.
Lees verder

LIVE. Sluit kampioen Manchester City seizoen in schoonheid af tegen Everton?
• Laatste speeldag Premier League • Aftrap: 17u • Etihad Stadium • Manchester City is al kampioen, Everton strijdt nog voor Europees voetbal
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars en Raven blijven graven naar hun verleden en dat brengt Brigitte tot wanhoop
Nog ruim een maand voor de VTM-soap 'Familie' zijn jaarlijkse seizoensfinale beleeft. Stilaan maar zeker bouwt de spanning zich op. Zo blijft de zoektocht naar de echte vader en grootvader van Lars (Kurt Rogiers) en Raven (Aaron Blommaert) onverbiddelijk doorgaan.
Lees verder

Zo bereiden Vlamingen zich voor op de zomer volgens de satirische Sara Leemans. "Voor Steve is dit het perfecte weer om z'n zitmaaier boven te halen"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo maken Vlamingen zich klaar voor de zomer.
Lees verder

LIVE. 2-0! Gala-avond in het Etihad? De Bruyne schiet precies in het hoekje, Jesus verdubbelt score van kampioen City
• Laatste speeldag Premier League • Aftrap: 17u • Etihad Stadium • Manchester City is al kampioen, Everton strijdt nog voor Europees voetbal
Lees verder

Rapper Lil' Kleine gearresteerd tijdens vakantie op Ibiza: "Z'n hotelkamer was volledig vernield"
Rapper Lil' Kleine (26) is afgelopen zaterdagnacht gearresteerd tijdens een vakantie op Ibiza. Na een openingsfeest in hotel Oku werd hij door de Spaanse politie in de boeien geslagen. Dat meldt het Nederlandse weekblad Privé. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.
Lees verder

Rapper Lil' Kleine gearresteerd op Ibiza "na ruzie met verloofde": "Hun hotelkamer was volledig vernield"
Rapper Lil' Kleine (26) is afgelopen zaterdagnacht gearresteerd tijdens een vakantie op Ibiza. Na een openingsfeest in hotel Oku werd hij door de Spaanse politie in de boeien geslagen. Volgens het Nederlandse weekblad Privé liep een ruzie met zijn verloofde Jaimie Vaes uit de hand. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.
Lees verder

Van de aanval bij de start tot de snedige sprint in de gietende regen: kijk naar de winnende raid van Victor Campenaerts
Na verschillende pogingen heeft Victor Campenaerts eindelijk zijn eerste ritzege in een grote ronde te pakken! Onze landgenoot rekende na een lange vlucht in een sprint met twee af met Oscar Riesebeek. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de etappe.
Lees verder