Doorgaan naar hoofdcontent

Burgemeester Philippe Close wil ook na La Boum 2 van geen andere aanpak weten: “Het park is van iedereen. Afsluiten...

HLN
Burgemeester Philippe Close wil ook na La Boum 2 van geen andere aanpak weten: "Het park is van iedereen. Afsluiten zal nooit een optie zijn"
132 aanhoudingen en 28 gewonden tijdens de ontruiming van het Ter Kamerenbos. La Boum 2 liep net als zijn voorganger uit de hand en filmpjes over vermeend politiegeweld duiken weer gretig op. Hoe kon dit gebeuren? Werden er genoeg maatregelen genomen? En moet zo'n park niet gewoon afgesloten worden bij zo'n event, burgemeester Philippe Close (PS)?
Lees verder

Meer dan 4.000 vacatures in kinderopvang
Vorig jaar telde de Vlaamse kinderopvangsector meer dan 4.000 vacatures. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als in 2013. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Celia Groothedde (Groen) heeft opgevraagd bij minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). "Er is de laatste jaren steeds meer vraag naar kinderopvang en de vacatures raken maar niet opgevuld. Dat komt omdat de werkomstandigheden er bijzonder zwaar zijn, de pedagogische ondersteuning tekortschiet, en de pensioengolf in de kinderopvang", zegt Groothedde.
Lees verder

LIVE (18u30). Stemmen maar! Wie wint kraker tussen Club Brugge en Anderlecht? - Fans voorzien knappe tifo op Jan Breydel
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

Laura Lynn keert terug naar roots: "Mijn volgende single wordt opnieuw een schlager"
Nadat ze de voorbije jaren een zijsprong maakte naar de countrymuziek keert Laura Lynn (44) binnenkort terug naar het genre dat haar groot maakte: de schlager. Dat vertelt de zangeres in De Zondag.
Lees verder

Extra vertraging bij bouw Tesla-fabriek in Duitsland
De nieuwe fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn kan waarschijnlijk pas eind januari volgend jaar gaan produceren. Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche op basis van ingewijden. Daarmee zou de grote fabriek voor elektrische auto's en accu's extra vertraging oplopen.
Lees verder

KOERS KORT. Quintana pakt eindwinst in Ronde van Asturië, dagzege gaat naar Latour
De Colombiaan Nairo Quintana (Team Arkéa Samsic) heeft zondag in de slotetappe van de Ronde van Asturië de eindwinst niet meer uit handen gegeven. De dagzege ging naar de Fransman Pierre Latour (Team Total Direct Energie).
Lees verder

Meer dan 600 bootmigranten voor Libische kust gered in 48 uur
De voorbije 48 uur zijn meer dan 600 bootmigranten gered voor de westkust van Libië. Ze werden aan boord gehaald door de Libische kustwacht. Dat meldt de marine van het Noord-Afrikaanse land.
Lees verder

LIVE. Wordt Inter kampioen zonder te spelen? Atalanta kan zich geen misstap veroorloven tegen Sassuolo
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE. Mertens start op de bank in clash met Nainggolan
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

Thomas eindwinnaar Ronde van Romandië, Cavagna sneller dan verbluffende Van Wilder in slottijdrit
Geraint Thomas heeft de Ronde van Romandië op zijn palmares gezet. De Welshman van INEOS Grenadiers nam revanche in de slottijdrit, die gewonnen werd door Rémi Cavagna. De 20-jarige Ilan Van Wilder was een knappe vierde.
Lees verder

Verbluffende Van Wilder vierde in slottijdrit Romandië, eindzege voor Thomas
Geraint Thomas heeft de Ronde van Romandië op zijn palmares gezet. De Welshman van INEOS Grenadiers nam revanche in de slottijdrit, die gewonnen werd door Rémi Cavagna. De 20-jarige Ilan Van Wilder was een knappe vierde.
Lees verder

Opnieuw indringers op landgoed waar prins Andrew woont
Voor de tweede keer in korte tijd is men erin geslaagd binnen te dringen op het landgoed van de Britse koningin Elizabeth (95) in Windsor. De verdachten, een 31-jarige man en een 29-jarige vrouw, klommen vorige week zondag over de hekken van de Royal Lodge waar prins Andrew (61) woont. Dat meldt The Sun.
Lees verder

LIVE. Osimhen schiet Napoli op voorsprong tegen Cagliari, Mertens op de bank
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE (18u30). Vormer: "Mooi, meteen zo'n kraker. We willen revanche" - Club mist straks absolute sterkhouder
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

Franse politie beëindigt lockdownfeesten met honderden bezoekers
Opnieuw hebben honderden Franse feestvierders dit weekend lak gehad aan de lockdownmaatregels in het land. De politie moest er in minstens twee steden een einde maken aan grote dancefeesten.
Lees verder

LIVE. Sassuolo komt opzetten, Atalanta op voorsprong ondanks mannetje minder
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE. Atalanta klimt ondanks mannetje minder op voorsprong, nog geen titel voor Inter vandaag?
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

"Mijn vriend heeft erg vreemde seksuele verlangens": Vicky (27) twijfelt over haar relatie. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Sinds Vicky (27) ontdekt heeft dat haar vriend Steven (27) steeds méér wil experimenteren tussen de lakens, slaat de twijfel haar om het hart. Is dit wel de relatie die ze wil? Kan ze met hem ooit aan kinderen beginnen? "We zijn acht jaar samen. Als ik een keuze moet maken, is het nu. Op mijn leeftijd is alles nog mogelijk." Zoals elke week geeft relatietherapeut Wim Slabbinck raad. "Als verlangens overgaan in eisen, zit je met een probleem."
Lees verder

LIVE F1. Vecht Verstappen een nieuw duel uit met Mercedes?
Met de Grand Prix van Portugal staat de derde race van het seizoen op het programma. Maken Lewis Hamilton en Max Verstappen er als nummer één en twee in de WK-stand weer een mooi gevecht van? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Ongeziene taferelen: Man United-fans dringen Old Trafford binnen en eisen vertrek eigenaars, match tegen Liverpool in gevaar?
Ongekende taferelen voor aanvang van Manchester United - Liverpool (17.30 uur) in en om Old Trafford. Fans van Manchester United zijn bij het stadion bijeen gekomen om te protesteren tegen de Amerikaanse eigenaren. Tientallen fans zijn zelfs het stadion binnengedrongen.
Lees verder