Doorgaan naar hoofdcontent

Budget voor bouw van grensmuur Trump definitief geschrapt

Budget voor bouw van grensmuur Trump definitief geschrapt

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft alle bouwprojecten voor de zuidelijke grensmuur van oud-president Donald Trump geschrapt. Dat meldt het Pentagon vrijdag. De bouw van de zeer omstreden muur, bedoeld om immigranten buiten te houden, werd bekostigd met defensiegeld.

Lees verder

Marilyn Manson opnieuw aangeklaagd voor verkrachting

De Britse actrice Esmé Bianco, bekend door haar rol in 'Game of Thrones', heeft vrijdag een klacht ingediend tegen de Amerikaanse zanger Marilyn Manson. Ze beschuldigt hem van verkrachting, sadistisch seksueel misbruik en herhaaldelijk geweld.

Lees verder

Peter Mertens: '0,4 procent, dat komt zelfs niet in de buurt van een deftige loonsverhoging'

In zijn 1 mei-toespraak heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens de druk op de discussie over het loonoverleg hoog gehouden. Een loonsverhoging van meer dan 0,4 procent is nodig, het afblokken van dividenduitkeringen is daarbij enkel een drukkingsmiddel, stelt hij. 'Dividenden plafonneren mag niet dienen om de lonen te plafonneren'.

Lees verder

Trayvon Bromell zet beste wereldjaarprestatie op 100m neer

De Amerikaanse sprinter Trayvon Bromell heeft vrijdag op een meeting in Florida de 100 meter gelopen in 9.88, een beste wereldjaarprestatie.

Lees verder

Langste wandelhangbrug ter wereld geopend in Portugal

De langste wandelhangbrug ter wereld is geopend in Portugal. Ze is 516 meter lang en loodst voetgangers op 175 meter hoogte over de Paiva-rivier in het nationale park Arouca, op een uurtje rijden van Porto.

Lees verder

Zwembad zakt door plafond van appartement en zet parking onder water

De bewoners van een appartementsblok in Vila Velha, in het oosten van Brazilië, zitten sinds vorige week zonder zwembad. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een ruim 20 meter lang zwembad door het plafond zakt en de hele parking onder water zet. De oorzaak van de instorting is tot dusver niet bekend.

Lees verder

Nederland stelt versoepelingen uit

De coronacijfers gaan in Nederland te traag omlaag. De regering heeft daarom beslist een aantal voor 11 mei voorgenomen versoepelingen verder uit te stellen.

Lees verder

Organisatoren La Boum 2: 'Wij willen geen geweld, wij willen niet vechten'

Komt er vandaag opnieuw een opstand tegen de coronamaat­regelen in de hoofdstad? Ruim een maand na de eerste editie van La Boum, komen vandaag wellicht weer duizenden mensen bijeen om te feesten in Ter Kamerenbos. In een videoboodschap nemen de organisatoren alvast afstand van mogelijke relschoppers. 'Wie geweld pleegt, is geen echte boumer'.

Lees verder

Middelkerke opent vervroegd terrassen

In Middelkerke zijn zaterdag de terrassen heropend. Dat is een week vroeger dan toegelaten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker vond een achterpoortje om terrassen toch een week vroeger dan toegelaten te plaatsen. Op de zeedijk staan meer dan 200 tafels waar mensen take away kunnen nuttigen. Horecazaken mogen mensen niet bedienen aan tafel.

Lees verder

'Het voorbije jaar is iedereen socialist geworden'

Een doorbraak in het loonoverleg zal nog niet voor morgen zijn. De Luikse PS zegt dat het rijk van de patrons uit is en FGTB en PTB/PVDA houden de druk hoog. 'Wat is het volgende? Strootje trekken voor een loonstijging?'

Lees verder

Elliot Page over transgender zijn: 'Operatie heeft mijn leven gered'

Voor het eerst sinds hij zich in december outte als transgender, heeft Elliot Page een tv-interview gegeven aan Oprah Winfrey. Het interview van Elliot Page met Oprah werd een bijzonder emotioneel gesprek, waarin de acteur meermaals tranen in de ogen kreeg.

Lees verder

Manchester City op zucht van titel

In Engeland heeft Manchester City met 0-2 gewonnen op het veld van Crystal Palace. Daardoor komt de ploeg van Rode Duivel Kevin De Bruyne heel dicht bij de landstitel: als Manchester United zondag verliest van Liverpool, is City kampioen.

Lees verder

Woods wint helse rit in Ronde van Romandië, Thomas valt en verliest seconden

Michael Woods (Israel Start-Up Nation) heeft de vierde rit in de Ronde van Romandië gewonnen. Aan het skioord Thyon klopte de Canadees Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), die viel in de slotsprint en zo de ritzege én belangrijke seconden verloor in het eindklassement. Woods neemt de leiderstrui over, die hij zondag mag verdedigen in de afsluitende tijdrit.

Lees verder

Duizenden mensen in Frankrijk de straat op bij 1 mei-optochten

Duizenden mensen zijn zaterdag in meerdere Franse steden de straat opgegaan voor 1 mei-optochten. Betogers uitten ondanks nationale coronamaatregelen en/of regen hun onvrede over onder meer de overheidsplannen om werkloosheidsuitkeringen aan te passen. In het hele land waren volgens de vakbond CGT ruim 300 demonstraties gepland, onder meer in Parijs, Lyon, Nantes, Lille en Toulouse.

Lees verder

Schip met Indiase bemanning in quarantaine in Antwerpse haven na besmettingen

In het Doeldok in de Antwerpse haven ligt sinds vrijdag een olietanker aan de ketting na een corona-uitbraak. Dat bevestigt de FOD Volksgezondheid zaterdag. Acht bemanningsleden met de Indiase nationaliteit testten al positief.

Lees verder

PSG boekt belangrijke zege

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Franse titelstrijd. Het zette Lens thuis met 2-1 opzij en springt zo over Lille naar de leiding in de Ligue 1. De leidersplaats kan wel van korte duur zijn want Lille kan die vanavond weer overnemen als het wint.

Lees verder

Atlético door het oog van de naald

In Spanje heeft Atlético Madrid zaterdag gedaan wat het moest tegen laagvlieger Elche: winnen. Daarbij kwam wel het nodige geluk kijken, want in de absolute slotfase miste Elche nog een penalty. Yannick Carrasco was voor de tweede week op rij goed voor een assist. Door de overwinning loopt Atlético uit tot vijf punten op Real en Barcelona. Die ploegen komen wel nog dit weekend in actie.

Lees verder

Franstalige cultuurhuizen openen deuren: 'Wrang gevoel omdat we burgerlijk ongehoorzaam moeten zijn'

Terwijl iedereen de ogen richtte op een mogelijke escalatie van La Boum 2, heropenden zaterdag zo'n 90 Franstalige cultuurhuizen in Brussel en Wallonië de deuren. Wij keken even mee in Brussel. Daar had de politie wel wat anders om handen, met La Boum 2.

Lees verder

Lukaku helpt Inter met assist aan nieuwe zege in race naar titel

Inter staat weer een stap dichter bij de landstitel in Italië. Het won zaterdagavond relatief makkelijk van Crotone met 0-2. Romelu Lukaku was goed voor een assist en zag daarnaast ook een doelpunt afgekeurd. Als Atalanta zondag niet wint van Sassuolo, is de eerste titel in elf jaar een feit voor Inter.

Lees verder

Seraing en Waasland-Beveren houden elkaar in evenwicht

In de eerste van twee barragewedstrijden die moeten bepalen wie volgend seizoen in 1A speelt, hebben Seraing en Waasland-Beveren 1-1 gelijk gespeeld. Beide doelpunten kwamen er via een penalty.

Lees verder

Succesauteur Pieter Aspe overleden

Pieter Aspe, de populairste misdaadauteur van Vlaanderen, is overleden. Dat heeft persagentschap Belga van zijn uitgever vernomen. Aspe werd 68.

Lees verder

KV Oostende troeft Standard af

KV Oostende heeft de eerste wedstrijd in de Europe Play-offs gewonnen. Tegen Standard werd het 6-2. Door deze overwinning neemt KVO meteen de leiding in de play-offs.

Lees verder

Hazard viert eerste basisplaats in drie maanden met overwinning met Real Madrid

Real Madrid heeft zaterdagavond een broodnodige thuiszege geboekt tegen Osasuna. Het won met 2-0 na goals van Militão en Casemiro. Maar minstens zo belangrijk als de overwinning was de eerste basisplaats van Eden Hazard in meer dan drie maanden. De Rode Duivel speelde een puike wedstrijd, liet zich opmerken met een leuk hakje en werd uiteindelijk halverwege de tweede helft naar de kant gehaald. Door de overwinning nadert Real weer tot op twee punten van stadsgenoot Atlético.

Lees verder

Generatie corona: 'Waarom korten we de zomervakantie niet in de komende drie jaar?'

Hoe zal deze pandemie de volgende generatie vormen? Eén jaar na het begin van de coronacrisis richt journalist Tom Van Assche in deze drie video's zijn blik op de kwetsbare jongeren. Wat deden de maatregelen met hun schoolprestaties en mentaal welbevinden? Hoe ziet hun toekomst eruit? En wat kunnen we doen om hun perspectieven te verbeteren?

Lees verder

Daling nieuwe ziekenhuisopnames zet zich gestaag verder

De daling van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames wordt steeds duidelijker. Tussen 25 april en 1 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,9 coronapatiënten opgenomen. Dat is 18 procent minder dan in de week daarvoor.

Lees verder

Dit zijn de mijlpalen van de rover en helikopter op Mars

De marsrover Perseverance en de helikopter Ingenuity gaan de komende jaren op de rode planeet onder meer op zoek naar sporen van vroeger leven. Het is voor het eerst sinds 1976 dat er nog eens een ruimtetuig rechtstreeks naar leven zoekt. Perseverance werd uitgerust met een microfoontje en 23 camera's om foto's en filmpjes te maken, waardoor de verwezenlijkingen op aarde kunnen worden gevolgd. De ruimtetuigen hebben al enkele keren geschiedenis geschreven, dit zijn alle mijlpalen op een rij.

Lees verder

Weerbericht | Fris maar droog einde van het weekend

Zondag blijft het fris en meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. In het binnenland zijn er enkele buien mogelijk. De maxima schommelen tussen 7 en 12 graden, meldt het KMI.

Lees verder

Crematie is de norm geworden in Vlaanderen

Vorig jaar werd bij bijna drie op de vier overlijdens voor crematie gekozen. Nooit eerder was dat zoveel.

Lees verder