Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 mei 2021

Britse verkiezingen met grote inzet: waar u op moet letten

HLN
Britse verkiezingen met grote inzet: waar u op moet letten
De Britten trokken gisteren voor het eerst naar de stembus sedert hun land zich van Europa losgemaakt heeft. En hoewel het slechts lokale verkiezingen zijn, staat er heel wat op het spel. Van de machtsstrijd tussen Boris Johnsons Conservatieven en het sukkelende Labour — tot de vraag of Schotland en misschien zelfs Wales de weg naar onafhankelijkheid inslaan. De eerste resultaten worden pas in de loop van vandaag verwacht, maar wij zetten alvast op een rij waar u op moet letten.
Lees verder

Wordt toxicoloog Jan Tytgat (58) de nieuwe rector van de KU Leuven? "Het allerbelangrijkste dat ik als student leerde, was dansen"
Al 25 jaar kan je er gif op innemen: zodra de fluwelen basstem van professor toxicologie Jan Tytgat (58) uit radio of tv komt, is er een nieuwe partydrug in omloop of zit er gif in eieren of mondmaskers. Dinsdag maakt de gifprofessor -misschien- een grote carrièreswitch, als hij er in slaagt de rectorverkiezing van de KULeuven te winnen en huidige rector Luc Sels van de troon te stoten. Wie is toch die rustige man in het wit?
Lees verder

INTERVIEW. Deze jonge Brusselse moet het Belgische voetbal minder racistisch maken: "Sport moet mensen samenbrengen, niet verdelen"
Een jonge vrouw moet in opdracht van de voetbalbond het racisme op de Belgische velden tackelen. Samia Ahrouch (28) heet ze. Als inclusiemanager wil ze de veelbelovende woorden in het actieplan tegen discriminatie omzetten naar harde daden. Nu praat ze voor het eerst. "Ik zit niet in deze positie omdat ik een vrouw ben met een kleur."
Lees verder

Deze valkuilen moet Remco ontwijken wil hij de Giro winnen
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Remco Evenepoel, Giro-winnaar
Lees verder

Mijn restaurant. Fien Tondeleir: "Een luxezwijntje met Pacman-dessert"
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Journaliste Fien Tondeleir kiest voor restaurant Cochon De Luxe in Gent.
Lees verder

ANNO 2021. Antoine Denert (74): "Ik zou graag als burgemeester sterven"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Antoine Denert (74), van 1983 tot 2012 burgemeester van Kruibeke, gemeenteraadslid, flamingant en afkomstig uit een gezin met 11 kinderen.
Lees verder

Oercoach Koen Wauters ontleedt het succes van 'The Voice': "Het team schuimt vrije podia en het internet af op zoek naar talent"
Met vier maanden aan een stuk gemiddeld één miljoen kijkers per aflevering, en dat al tien jaar en zeven seizoenen lang. Een onverwoestbaar tv-concept is het, 'The Voice van Vlaanderen'. Met de Blind Auditions als gouden steunpilaar, zo zegt Koen Wauters (53) bij de start van de liveshows vanavond. Als oercoach van het format - hij is er sinds de start in 2011 bij - ontleedt hij het succes en verklaart hij waarom deze talentenjacht zijn voorgangers 'Idool' en 'X-Factor' overstijgt. "Meer dan 100 kandidaten heb ik in al die jaren begeleid. Ik wil ze allemaal eens uitnodigen voor een reünie."
Lees verder

Bestuur Standard heeft werk voor de boeg: contractonderhandelingen met smaakmakers verlopen stroef
Bij Standard richten ze het vizier stilaan op de toekomst. Zo willen ze een paar spelers langer vastleggen. Maar de onderhandelingen verlopen stroef.
Lees verder

Geen sigarettenverkoop meer op Tomorrowland
Op het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom zullen tijdens de volgende edities geen sigaretten meer worden verkocht. Dat zegt British American Tobacco (BAT) en de festivalorganisatie bevestigt het nieuws. De beslissing geldt zowel voor het festivalterrein als camping Dreamville.
Lees verder

REPORTAGE. Plopsaland opent zaterdag voor 4.000 bezoekers: "Onze 200 medewerkers zijn klaar, en we laten alvast 1 ton spaghetti en 800 kilo stoofvlees en vol-au-vent aanrukken"
De attracties zijn getest en goed bevonden, de Studio 100-figuren afgestoft. Zaterdag om 10 uur gaat de poort van Plopsaland De Panne eindelijk opnieuw open. Voor 4.000 mensen om te beginnen, en die betalen opnieuw iets meer voor hun dagticket dan vorig jaar. Wij gingen, net voor de opening, al eens de koorts opmeten. En hebben nog goed nieuws voor de mama's.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 750 patiënten op intensieve zorg
Het aantal coronabesmettingen, hospitalisaties en overlijdens in ons land blijft verder afnemen. Dat blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Op intensieve zorg liggen nu minder dan 750 patiënten, het laagste aantal sinds eind maart.
Lees verder

Hoe zit het met Axel Witsel, ruim een week voor EK-selectie? "Hij mag beginnen lopen op het veld"
Nog een dikke week en Roberto Martínez maakt zijn EK-selectie bekend - D-day 17 mei. Met of zonder Axel Witsel? En hoe zit het nu met zijn revalidatie? "Hij mag beginnen lopen op het veld", zegt papa Thierry.
Lees verder

Ook deze sterren kan je spotten op congé in Saint-Tropez: "Vroeger om in de krant te staan, nu voor rust en ontspanning"
Het leven is goed aan de Côte d'Azur, en dan vooral in het zonovergoten Saint-Tropez. Dat krijgen we binnenkort te zien in het nieuwe seizoen van 'De Verhulstjes'. Wie deze zomer net als Gert, Ellen, Viktor en Marie afzakt naar de Franse badplaats brengt naast zijn zonnebril best ook zijn sterrenkijker mee. De stad wordt namelijk elk jaar opnieuw overspoeld door de grootste celebs. Brigitte Bardot en Elton John hebben er een eigen stekje, terwijl Kylie Jenner en Beyoncé vechten om een plekje op het strand.
Lees verder

Ook deze sterren gaan net als De Verhulstjes op congé in Saint-Tropez: "Niet meer om in de krant te staan, wel voor rust en ontspanning"
Het leven is goed aan de Côte d'Azur, en dan vooral in het zonovergoten Saint-Tropez. Dat krijgen we binnenkort te zien in het nieuwe seizoen van 'De Verhulstjes'. Wie deze zomer net als Gert, Ellen, Viktor en Marie afzakt naar de Franse badplaats brengt naast zijn zonnebril best ook zijn sterrenkijker mee. De stad wordt namelijk elk jaar opnieuw overspoeld door de grootste celebs. Brigitte Bardot en Elton John hebben er een eigen stekje, terwijl Kylie Jenner en Beyoncé vechten om een plekje op het strand.
Lees verder

Tankwagen met chocomelk gekanteld op Antwerpse Ring: drie rijstroken versperd
Op de Antwerpse Ring richting Nederland ter hoogte van Antwerpen-Zuid is vrijdagochtend een tankwagen gekanteld na een aanrijding. Het ongeval veroorzaakte lange files op de Antwerpse Ring. De hinder zal vermoedelijk nog een tijd duren.
Lees verder

Vanaf morgen mogen terrassen weer open en verdwijnt de avondklok
Zaterdag gaat een volgende reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mogen onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen onder strikte voorwaarden en wordt de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod.
Lees verder

Maarten Vandevoordt en Simon Mignolet groeiden op 200 meter van mekaar op: "Maarten had posters van Simon"
Genk – Club Brugge is naast de clash tussen de nummers één en twee in de competitie ook de slag om de Brandhoutstraat. De ouderlijke woningen van doelmannen Maarten Vandevoordt en Simon Mignolet liggen zo'n 200 meter van mekaar in dezelfde Truiense straat. Uw krant bracht beide trotse vaders daags voor de clash samen.
Lees verder

Douaniers houden stiptheidsacties aan de grenzen
De douaniers houden vandaag stiptheidsacties aan de grenzen. Een eerste actie wordt georganiseerd vanaf 7.30 uur aan de grens tussen België en Luxemburg in Martelange. Een tweede actie zal in Wuustwezel worden georganiseerd aan de grens tussen België en Nederland. Dat laten de vakbonden vrijdagochtend weten.
Lees verder

Plexischermen tussen tafels? Horeca zegt van wel, Facon van niet
We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel.
Lees verder

Regen of zon? Weerman Frank Duboccage blikt vooruit naar terrasheropening
Kunnen we morgen bij de terrasheropening genieten van het zonnetje? Dat is zowat de vraag van 1 miljoen, maar het antwoord blijkt niet zo simpel. "Het is een moeilijke kwestie", zegt weerman Frank Duboccage. De zon zal overal tevoorschijn komen, maar op sommige plaatsen wel pas in de late namiddag.
Lees verder