Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Brent Van Moer slaat dubbelslag in Dauphiné na knappe solo: “Hopelijk is dit mooie start van geweldige carrière”

HLN
Brent Van Moer slaat dubbelslag in Dauphiné na knappe solo: "Hopelijk is dit mooie start van geweldige carrière"
Net als vorig jaar is de eerste etappe van de Dauphiné uitgedraaid op een Belgisch feestje. Brent Van Moer rondde een lange vlucht af met een bijzonder knappe solo. Als kers op de taart is de renner van Lotto Soudal ook de eerste leider.
Lees verder

Gasthuistunnel afgesloten nadat vrachtwagen zich klemrijdt
De Gasthuistunnel in Antwerpen is zondagnamiddag geblokkeerd geraakt door een kleine vrachtwagen die de hoogte van de tunnel verkeerd had ingeschat.
Lees verder

Rel rond Osaka ontspoort: Roland Garros dreigt met diskwalificatie
Nadat Naomi Osaka zondagmiddag na haar eerste partij op Roland Garros - geheel volgens aankondiging - haar mediaverplichtingen oversloeg, slaat de toernooiorganisatie hard terug. Ze waarschuwen de Japanse: blijft ze bij haar standpunt, dan kan dat leiden tot uitsluiting van het toernooi.
Lees verder

Thomas Van der Plaetsen in Götzis nog steeds op schema voor Olympische Spelen
Thomas Van der Plaetsen staat met nog slechts twee proeven te gaan met 7.019 punten op een onverhoopte derde plaats op de Hypomeeting van het Oostenrijkse Götzis. De Olympische Spelen zijn nog steeds mogelijk voor de Belg.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Ellen DeGeneres koopt plots ranch van 11,7 miljoen euro terug: een teken aan de wand?
Ellen DeGeneres keert terug naar huis. De presentatrice, wiens carrière op losse schroeven staat, heeft onverwacht een grote ranch in Montecito, die ze drie jaar geleden van de hand deed, opnieuw aangekocht voor bijna 12 miljoen euro. De koop doet wenkbrauwen fronsen, want ze maakt er flink verlies op. Wil ze dichter bij sterren als Oprah en Harry en Meghan wonen? Licht ze zo een tipje van haar toekomstsluier op? Of heeft het toch te maken met de donderwolken die nu ook boven haar persoonlijke leven hangen?
Lees verder

Zwaar verdict voor Kevin De Bruyne, die gebroken neus en oogkas oploopt in CL-finale, bondscoach Martínez: "Rüdiger verdiende rood"
Kevin De Bruyne heeft een gebroken neus en oogkas opgelopen tijdens de Champions League-finale tegen Chelsea (0-1-verlies). Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op Twitter. Op dit moment lijkt 'KDB' het EK te kunnen halen, want hij zou met een carbonmasker kunnen spelen. Al blijft het afwachten. Antonio Rüdiger bood op Twitter z'n excuses aan, bondscoach Roberto Martinez vond dat een rode kaart op z'n plaats was.
Lees verder

Biden neemt sterk standpunt in tegenover Rusland: "we zullen niet werkloos toezien terwijl zij de mensenrechten schenden"
De Verenigde Staten zullen niet toelaten dat Rusland de mensenrechten schendt. Dat zal de Amerikaanse president Joe Biden duidelijk maken tijdens zijn eerste top met de Russische president Vladimir Poetin op 16 juni.
Lees verder

Verrassing van formaat: Martínez neemt Thierry Henry opnieuw op in staf Rode Duivels voor EK
Verrassing van formaat uit het kamp van de Rode Duivels. Thierry Henry (43) wordt opnieuw opgenomen in de staf van onze nationale ploeg. Hij vervoegt Roberto Martínez en co dus tijdens het EK, dat binnen twee weken van start gaat. Eerder was Henry al T3 bij bij de Rode Duivels tot 2018.
Lees verder

Martínez neemt Thierry Henry opnieuw op in staf Rode Duivels voor EK: "Dit verhaal was nog niet ten einde"
Verrassing van formaat uit het kamp van de Rode Duivels. Thierry Henry (43) wordt opnieuw opgenomen in de staf van onze nationale ploeg. Hij vervoegt Roberto Martínez en co dus tijdens het EK, dat binnen twee weken van start gaat. Eerder was Henry al T3 bij bij de Rode Duivels tot 2018.
Lees verder

Noorse Songfestivaldeelnemer TIX wint Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest
TIX (28), de Noorse Songfestivalinzending die op de achttiende plek eindigde in de finale, heeft dit jaar de Barbara Dex Award gewonnen. Meer dan 4.870 stemmers hebben de zanger zo uitgeroepen tot slechts geklede artiest van het liedjescircus.
Lees verder

Tesla gaat met boordcamera monitoren of bestuurders opletten tijdens het rijden
Tesla heeft deze week een nieuw monitorsysteem geïntroduceerd waarbij het met behulp van de naar binnen gerichte camera bij de achteruitkijkspiegel in de gaten kan houden of bestuurders op het verkeer letten als ze Autopilot of Full Self-Driving aan hebben staan.
Lees verder

Moet u zich schuldig voelen voor die spotgoedkope vlucht? "Vaak is er gewoon geen alternatief"
De grenzen zijn pas weer geopend, of we worden weer om de oren geslagen met flashdeals en vliegtuigtickets aan dumpingprijzen. Is het als reiziger nog ecologisch verantwoord om even lustig te vliegen als voor de pandemie? De Morgen sprak met luchtvaartspecialist Andrew Murphy, mobiliteitsexpert Laurien Spruyt en wetenschapsfilosoof Maarten Boudry.
Lees verder

Thomas Van der Plaetsen verzekert zich in Götzis van ticket voor Olympische Spelen
Thomas Van der Plaetsen heeft zich met een derde plaats op de Hypomeeting van het Oostenrijkse Götzis geplaatst voor de Olympische Spelen. Onze landgenoot zette met 8.430 punten bovendien een persoonlijk record neer.
Lees verder

Franse complotdenker Rémy Daillet opgepakt in Maleisië
Rémy Daillet, de Franse leider van een complotbeweging die betrokken zou zijn bij de ontvoering van Mia (8), is opgepakt in Maleisië waar hij verblijft. Dat vernam het Franse nieuwsagentschap AFP uit bronnen dicht bij het dossier.
Lees verder

Toestand van 5-jarige Eitan is verbeterd: "Hij heeft voor het eerst lichte voeding gegeten"
De toestand van de vijfjarige Eitan, het jongetje dat het ongeval met de kabelbaan in het noorden van Italië als enige heeft overleefd, is weer wat verbeterd. Hij heeft voor het eerst lichte voeding gegeten, meldt het kinderziekenhuis in Turijn zondagavond. Uit voorzorg blijft de Israëlische jongen wel op de afdeling intensieve zorgen. Zijn tante en oma zijn aan zijn zijde.
Lees verder

Openhartige Bernal over de 'explosie van emoties' die zijn Girozege teweegbrengt: "Ik was de weg kwijt. Maar nu ben ik 'back in the game'"
Zelden zó'n emotionele Egan Arley Bernal (24) gezien. Zó'n openhartig discours gehoord ook. Deze Girozege doet hem na twee moeilijke jaren weer helemaal openbloeien. Tot grote vreugde van het Colombiaanse volk. "Als je op je 22ste de Tour wint, dan heeft dat zijn impact op je leven. Even wist ik niet goed meer wat ik ermee moest aanvangen. Maar hier, in Italië, heb ik de 'fun' weer teruggevonden."
Lees verder

Politie zoekt laffe overvaller van voornamelijk bejaarde vrouwen in Antwerpen en Merksem
De politie van Antwerpen is op zoek naar een (vermoedelijke) twintiger die de voorbij maanden minstens vier - meestal - bejaarde vrouwen heeft overvallen op straat. Hij ging telkens met de handtas aan de haal. Hij sloeg minstens twee maal toe in Antwerpen en twee keer in Merksem.
Lees verder

Café in Westmalle weert jongeren na coronabesmettingen in middelbare school vlakbij
Een café in Westmalle, in de Antwerpse Kempen, weert tijdelijk jongeren nadat er in een middelbare school vlakbij een corona-uitbraak werd vastgesteld. Nog zeker tot en met 4 juni zijn jongeren onder de 21 jaar niet meer welkom.
Lees verder

Volgende Overlegcomité buigt zich over coronapaspoort
Het Overlegcomité van volgende week vrijdag zal zich buigen over het gebruik van het Europese coronapaspoort in België. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag gezegd bij RTL-TVi.
Lees verder

Jongen (11) aangerand in leegstaand fabriekspand in omgeving van het Sportpaleis
De politie van Antwerpen is op zoek naar een man die op 27 februari van dit jaar een 11-jarige jongen heeft aangerand in een leegstaand fabriekspand in Deurne in de omgeving van het Sportpaleis. Kort voor de feiten was de man nog wandelend te zien met een broodje in de hand.
Lees verder