Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Bondscoach De Boer ziet Nederland niet als topfavoriet voor EK: “Denk dan eerder aan België”

HLN
Bondscoach De Boer ziet Nederland niet als topfavoriet voor EK: "Denk dan eerder aan België"
De Nederlandse bondscoach Frank de Boer vindt niet dat Oranje de favoriet is voor het EK voetbal (11 juni - 11 juli). De ex-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona ziet daarentegen de Rode Duivels, samen met Frankrijk en Spanje, als de te kloppen landen.
Lees verder

LIVE. Wetsartsen: "Onderkoeling is meest waarschijnlijke doodsoorzaak Sofie Muylle"
Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven volgt net als de voorbije dagen het assisenproces Sofie Muylle (1989-2017) in de rechtszaal in Brugge. De derde procesdag begon met 20 minuten vertraging. Momenteel zijn de wetsartsen aan het woord. Volgens hun bevindinden is "de meest waarschijnlijke doodsoorzaak" hypothermie (onderkoeling). Later komen drie toxicologen, drie psychiaters en psychologen nog getuigen.
Lees verder

LIVE. Derde dag assisenproces Sofie Muylle start met 20 minuten vertraging
Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven volgt net als de voorbije dagen het assisenproces Sofie Muylle (1989-2017) in de rechtszaal in Brugge. De derde procesdag is van start gegaan met 20 minuten vertraging. Straks komen onder meer vier wetsdokters, drie toxicologen, drie psychiaters en psychologen als getuigen aan bod.
Lees verder

LIVE. Derde zittingsdag assisenproces Sofie Muylle start met 20 minuten vertraging
Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven volgt net als de voorbijgaande dagen het assisenproces Sofie Muylle in de rechtszaal in Brugge. De derde zittingsdag is van start gegaan met 20 minuten vertraging, nadat de leden van de jury achter de coulissen zijn verdwenen. Vier wetsdokters, drie toxicologen, drie psychiaters en psychologen.
Lees verder

47 vluchtelingen gered van gammel bootje op Noordzee, dat water begon te maken
Voor de kust van Koksijde zijn woensdagmorgen liefst 47 vluchtelingen van een gammel bootje gered, toen het water begon te maken. De sloep van amper 9 meter lang, vertrokken in Frankrijk, zat afgeladen vol en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het kwam in de problemen en dreef ook stuurloos af naar onze kust. De opvarenden sloegen alarm.
Lees verder

49 vluchtelingen gered van gammel bootje dat water begon te maken voor kust Koksijde
Voor de kust van Koksijde zijn woensdagmorgen liefst 49 vluchtelingen van een gammel bootje gered, toen het water begon te maken. Het bootje van amper 9 meter lang, vertrokken in Frankrijk, zat afgeladen vol en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het kwam in de problemen en dreef ook stuurloos af naar onze kust. De opvarenden sloegen alarm.
Lees verder

49 vluchtelingen gered van gammel bootje op Noordzee, dat water begon te maken
Op ongeveer vier kilometer voor de kust van Oostduinkerke zijn woensdagmorgen liefst 49 vluchtelingen van een gammel bootje gered, toen het water begon te maken. De sloep van amper 9 meter lang, vertrokken in Frankrijk, zat afgeladen vol en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het kwam in de problemen en dreef ook stuurloos af naar onze kust. De opvarenden sloegen alarm.
Lees verder

Van 'te blank' tot cheques van vele miljoenen: alles wat we tot nu toe weten over de 'Friends'-reünie
Nog een week en dan keert de populairste sitcom aller tijden (even) terug. Wat zal er te zien zijn? Hoeveel geld is ermee gemoeid? Kunnen wij de aflevering bekijken? En waarom ligt die reünie onder vuur? Wij sommen alles op wat je moet weten over de comeback van 'Friends'.
Lees verder

Aandeel keizersneden blijft toenemen, België zit boven aanbevolen drempel van WHO
Het aandeel keizersneden ten opzichte van het totaal aantal bevallingen blijft in ons land toenemen. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Nathalie Muylle (CD&V) verzamelde. Ze waarschuwt dat België ver boven de drempel zit die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als ideaal omschrijft.
Lees verder

Rode Duivels krijgen nog voor de start van het EK hun coronavaccin
De Rode Duivels krijgen nog voor de start van het EK voetbal hun coronavaccin. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdag beslist, zo meldt Belga. De eerste prikken zouden op 31 mei en 1 juni gezet worden, de eerste wedstrijd van de Duivels op het EK is op 12 juni.
Lees verder

Demi Lovato out zich als non-binair
Demi Lovato (28) laat op hun Twitteraccount weten dat die zich identificeert als non-binair. "Ik ben zo blij dat ik vandaag meer over mijn leven kan delen met jullie", klinkt het op de sociale media van Lovato.
Lees verder

OVERZICHT. Frankrijk mét Benzema, Zweden zonder Zlatan: ook van deze landen zijn de EK-selecties al bekend
Turkije en Italië trappen op 11 juni het Europees kampioenschap af. Voor de bondscoaches van de deelnemende landen is het reden om langzaam de definitieve EK-selecties naar buiten te brengen. In dit overzicht, dat wordt aangevuld, vind je in aanloop naar het toernooi alle teams terug.
Lees verder

Ondergedoken Marc Van Ranst haalt uit naar Nederlandse coronascepticus: "Willem, je bent een mafkees"
De sinds gisteren ondergedoken viroloog Marc van Ranst haalt op Twitter snoeihard uit naar de Nederlandse coronascepticus Willem Engel, die vindt dat de viroloog zelf verantwoordelijk is voor de doodsbedreigingen.
Lees verder

Dag op dag 20 jaar geleden reed Rik Verbrugghe snelste tijdrit ooit: "En toch had ik niet het beste gevoel"
Het is dag op dag 20 jaar geleden dat Rik Verbrugghe de snelste tijdrit ooit reed. In de Giro-proloog van 2001 verblufte hij met een waanzinnig gemiddelde van nét geen 59 km/u. "Toen ik over de streep kwam, vroeg ik me af of het wel voldoende zou zijn."
Lees verder

Leonardo DiCaprio investeert 43 miljoen dollar om ecosystemen op Galapagoseilanden te herstellen
De acteur Leonardo DiCaprio heeft aangekondigd dat hij 43 miljoen dollar (zo'n 35 miljoen euro) zal investeren in het herstel van de ecosystemen op de Galapagoseilanden. De acteur, die ook een fervent milieuactivist is, heeft als doel om de biodiversiteit op de eilanden zo lang mogelijk te behouden.
Lees verder

Net geen miljoen kijkers voor halve finale van Hooverphonic (en dat is een record)
Exact 997.000 Vlamingen zagen gisteren hoe Hooverphonic zich plaatste voor de finale van het Songfestival in Rotterdam. Daarmee doet de groep rond Alex Callier het beter dan vorige halve finales met Belgische kandidaten.
Lees verder

Marilyn Manson opnieuw aangeklaagd voor aanranding, dit keer door voormalige assistente
Marilyn Manson is opnieuw aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Ashley Walters, een oud-assistent van de 52-jarige rocker, beweert onder meer te zijn aangerand en mishandeld door haar voormalige baas.
Lees verder

Marilyn Manson opnieuw aangeklaagd voor aanranding: "Hij schepte op over zijn verkrachtingen"
Marilyn Manson is opnieuw aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Ashley Walters, een oud-assistent van de 52-jarige rocker, beweert onder meer te zijn aangerand en mishandeld door haar voormalige baas.
Lees verder

Minstens 600.000 kinderen tussen 12 en 15 kregen al eerste coronaprik in VS
Een week nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) er groen licht voor gaf, zijn al zeker 600.000 kinderen tussen 12 en 15 jaar in de Verenigde Staten ingeënt met een eerste dosis van het Pfizer-vaccin. In totaal komen zo'n 17 miljoen Amerikaanse kinderen in aanmerking voor vaccinatie tegen het coronavirus.
Lees verder

Liga-voorzitter Arthur Goethals klaar voor afscheid: "Blij dat we play-offs gered hebben"
Vanavond starten de play-offs in de EuroMillions League. Met Oostende vanuit polepositie onbetwistbaar titelfavoriet. Op jacht naar een tiende landstitel op rij. Geen evidentie, het plaatsvinden van deze play-offs in vaste format en kalender, gezien de coronaproblematiek. Beseft ook Arthur Goethals (75), afscheidnemend Liga-voorzitter na een (verlengde) ambtstermijn van zes jaar.
Lees verder