Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 mei 2021

‘Big Rom’ is verliezer af: zo werd Lukaku bij Inter een kampioenenmaker

HLN
'Big Rom' is verliezer af: zo werd Lukaku bij Inter een kampioenenmaker
De landstitel van FC Internazionale Milano draagt de signatuur van zijn regisseur, Antonio Conte. De voet- en vingerafdrukken van Romelu Lukaku, scorende ster van LuLa-Land en niet langer die eendimensionale spits. Een blik in zijn beste seizoen ooit: hoe 'Big Rom' eindelijk het etiket van 'net niet' van zich afschudde. Lukaku: "Winnen kan je leren."
Lees verder

Verstappen zowel voorbij Hamilton als Bottas in Portugal, maar wel tweede en extra WK-punt kwijt
Twee op drie voor Lewis Hamilton in het nieuwe F1-seizoen. In Portimao hield hij Max Verstappen achter zich. Met dank aan ploegmaat Bottas. Een moeilijk weekend voor Verstappen, maar met een tweede plaats tekent de Nederlander wel voor het maximale resultaat. Hij leek ook nog extra WK-punt te pakken voor snelste raceronde, maar dat werd hem afgenomen wegens track limits.
Lees verder

Burgemeester Dedecker ziet 'terrasrevolutie' zonder incidenten: "Voortaan is 1 mei het Middelkerkse terrasjesweekend"
Het opengooien van de terrassen in Middelkerke is zonder incidenten verlopen. Dat wordt bevestigd door zowel de burgemeester, de politie als de procureur des Konings. "Dit was een voorbeeld van hoe je met een goeie begeleiding de terrassen vroeger kan openen", klopt Jean-Marie Dedecker zich op de borst. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden is iets minder enthousiast.
Lees verder

Gent maakt dubbele achterstand ongedaan tegen Malinwa, Defour valt uit met liesblessure
AA Gent en KV Mechelen deelden op de openingsspeeldag van de Europe Play-Off de punten. Een gelijkspel waarmee geen van beiden veel opschiet, want KV Oostende loopt meteen twee punten uit. Voor Steven Defour kwam de wedstrijd vroegtijdig ten einde. "Hij voelde een steek in de lies", vertelde gelegenheidscoach Fred Vanderbiest.
Lees verder

REPORTAGE. Op uitstap naar de Lommelse Aardbeien Drive-in, waar de wachttijden oplopen tot 3 uur: "Klanten uit Mechelen en Lier moeten wegsturen omdat het té druk werd"
Een bakje aardbeien of een heerlijke smoothie met het rode goud, het biedt troost in coronatijden. Maar wie een bezoekje plant aan de Aardbeien Drive-in in Lommel, trekt daar best wat tijd voor uit. Zo moesten klanten zaterdag tot wel drie (!) uur aanschuiven. "Wij komen helemaal vanuit Lier, meer dan 60 kilometer van hier, nadat we de drive-in op Facebook hadden zien voorbijkomen", zegt een echtpaar. Op zoek naar het geheim van het Limburgse barakje.
Lees verder

Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij
De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
Lees verder

"Campione, campione": zingende Romelu Lukaku viert landstitel op zijn balkon
"Campione, campione olé olé olé." Romelu Lukaku zal ongetwijfeld vol spanning naar de wedstrijd tussen Atalanta en Sassuolo gekeken hebben. Door dat gelijkspel is hij zeker van de landstitel met Inter, zijn eerste prijs in het buitenland. En dat viert hij van op zijn balkon, met het gekende liedje.
Lees verder

LIVE. De bal rolt op Jan Breydel!
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

LIVE. Nmecha schiet over na erg matig werk van Mignolet!
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe La Boum 2 ontaardde in een veldslag
"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje." Op de weide tussen duizenden dansende jongeren zonder mondmasker. Bij de brandstapel waar selfies genomen worden. Tussen het traangas en het waterkanon. Het Brusselse Ter Kamerenbos werd voor de tweede keer een slagveld na het illegale evenement La Boum 2. Een vredevol anti-maatregelenfeest dat eindigde in een regen van rookbommen, traangas en takken. Reconstructie van La Boum 2: "Li-ber-té!"
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag
"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje." Op de weide tussen duizenden dansende jongeren zonder mondmasker. Bij de brandstapel waar selfies genomen worden. Tussen het traangas en het waterkanon. Het Brusselse Ter Kamerenbos werd voor de tweede keer een slagveld na het illegale evenement La Boum 2. Een vredevol anti-maatregelenfeest dat eindigde in een regen van rookbommen, traangas en takken. Niet toevallig. Want een blik achter de (smartphone-)schermen van de relschoppers leert hoe ze waren voorbereid. En intussen staat het volgende 'feestje' al gepland. Reconstructie van La Boum 2.
Lees verder

"Campione, campione": Romelu Lukaku rijdt door straten van Milaan en zingt uit open dak
"Campione, campione olé olé olé." Romelu Lukaku zal ongetwijfeld vol spanning naar de wedstrijd tussen Atalanta en Sassuolo gekeken hebben. Door dat gelijkspel is hij zeker van de landstitel met Inter, zijn eerste prijs in het buitenland. En dat vierde hij van op zijn balkon én vanuit het open dak van een wagen, waarmee de Rode Duivel door Milaan reed.
Lees verder

KV Mechelen begint Europe play-offs met gelijkspel tegen Gent: "Blijven achter met wrange nasmaak"
De teleurstelling overheerste. KV Mechelen gaf een 0-2-voorsprong uit handen tegen AA Gent en startte de Europe play-offs zo met een gelijkspel. "Dit is zuur", baalde uitblinker Nikola Storm.
Lees verder

Julie Van den Steen dient klacht in na belaging tijdens wandeling
Presentatrice Julie Van den Steen (28) heeft een klacht ingediend bij de politie nadat ze belaagd werd tijdens een wandeling. Dat bevestigt VTM.
Lees verder

LIVE. We voetballen weer! Kompany gooit Amuzu in de strijd
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

LIVE. Club ontsnapt seconden na gelijkmaker ook aan achterstand: Rits haalt poging Bruun Larsen van de lijn!
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

Emotionele Herbert Flack over Aspe: "Misschien niet dé grote literatuur, maar dat gaf hem de kick om verder te doen"
Het onverwachte overlijden van Pieter Aspe (68) komt hard aan bij zijn collega's en vrienden. Zo ook bij Herbert Flack, de acteur die jaren de rol van hoofdinspecteur Van In vertolkte in de tv-serie 'Aspe'. In VTM Nieuws vertelt hij over het verlies van zijn vriend.
Lees verder

Emotionele Herbert Flack praat over zijn vriend Pieter Aspe
Het onverwachte overlijden van Pieter Aspe (68), pseudoniem van Pierre Aspeslag, komt hard aan bij zijn collega's en vrienden. Zo ook bij Herbert Flack, de acteur die jaren de rol van hoofdinspecteur Van In vertolkte in de tv-serie 'Aspe'. In VTM Nieuws vertelt hij over het verlies van zijn vriend.
Lees verder

Ellie Goulding zet eerste kindje op de wereld
Zangeres Ellie Goulding (34) is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft haar man Caspar Jopling gedeeld op Instagram. Moeder en kind maken het goed, zo schrijft hij. Hoe de baby heet, is niet bekend.
Lees verder

Ook Club en Anderlecht verzorgen meteen het spektakel: Dost sleept in het slot nog punt uit de brand voor blauw-zwart
Geen winnaar op Jan Breydel. Club Brugge en Anderlecht hielden elkaar op 2-2 bij het begin van hun Champions' Play-offs. Jacob Bruun Larsen leek RSCA met een knappe vrijschop de zege te bezorgen, maar Dost schonk Club nog een punt. Blauw-zwart kan volgende week de titel nog niet pakken.
Lees verder