Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 29 mei 2021

Biden wil Amerikaanse economie "heruitvinden" met ambitieuze begroting van 6 biljoen

HLN
Biden wil Amerikaanse economie "heruitvinden" met ambitieuze begroting van 6 biljoen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag zijn begroting voor 2022 uit de doeken gedaan. Met een begrotingsvoorstel ter waarde van 6.000 miljard (of 6 biljoen) dollar (4,9 biljoen euro) wil Biden de Amerikaanse economie "heruitvinden".
Lees verder

Politie doodt aanvaller met mes in Hamburg
De politie in de Noord-Duitse stad Hamburg heeft vanavond een man met een mes doodgeschoten die agressief gedrag vertoonde en daarbij volgens getuigen 'Allah Akbar' (God is groot) riep.
Lees verder

Caleb Ewan keert in Ronde van België terug in peloton
Caleb Ewan maakt tijdens de komende Ronde van België (9-13 juni) zijn comeback in het peloton. De Australiër stapte vroegtijdig uit de Ronde van Italië met kniepijn.
Lees verder

Politie pakt twee 14-jarigen op voor feiten van zinloos geweld
De Politie Regio Turnhout heeft twee 14-jarigen opgepakt die verdacht worden van verschillende feiten van zinloos geweld. De twee zijn geplaatst in een instelling. De politie zet het onderzoek verder naar mogelijk nog meer verdachten.
Lees verder

LIVE DARTS. Clayton plaatst zich voor finale ten koste van Van Gerwen, volg nu halve finale tussen Aspinall en De Sousa
De Premier League darts krijgt vanavond zijn slotakkoord. Jonny Clayton plaatste zich al voor de finale na winst tegen Michael van Gerwen. Nu is het aan De Sousa en Aspinall in hun halve finale. Aansluitend volgt de finale. Wie gaat met de Premier League-titel én bijhorende cheque van 294.000 euro naar huis? Kijk LIVE op VTM 2 of volg het hier in onderstaande liveblog!
Lees verder

Plassende parlementariër Canada die eerder al naakt in videovergadering verscheen zet stap terug
Digitaal vergaderen blijkt een lastige bezigheid voor een Canadese parlementariër. William Amos heeft een stap teruggedaan nadat hij plassend voor de camera was verschenen tijdens een virtuele parlementszitting. De politicus was een maand geleden al in opspraak geraakt omdat hij naakt was gefilmd tijdens een andere digitale bijeenkomst.
Lees verder

Rode Duivels vliegen voor het eerst in jaren niet met Brussels Airlines
Voor het eerst in jaren zullen de Rode Duivels niet met Brussels Airlines en vanop de luchthaven van Zaventem naar een groot toernooi vliegen. Ze kiezen dit jaar voor de luchthaven van Charleroi en de Antwerpse chartermaatschappij The Aviation Factory.
Lees verder

Ministers van Jeugd willen geen algemene reisbeperkingen voor kinderen en jongeren
In een brief aan premier Alexander De Croo vragen de ministers van Jeugd van Vlaanderen, de Franse gemeenschap en de Duitstalige gemeenschap om geen algemeen geldende reisbeperkingen op te leggen aan kinderen en jongeren. Dat doen ze in de aanloop naar het vastleggen van de Belgische modaliteiten van het digitaal EU-coronacertificaat.
Lees verder

Wullaert, De Caigny en vier andere RSCA-speelsters haken af bij Red Flames na corona-uitbraak
Door een corona-uitbraak bij de vrouwen van RSC Anderlecht heeft bondscoach Ives Serneels zijn selectie voor de junistage in Madrid en de oefenwedstrijd van de Red Flames tegen Spanje (10 juni) moeten wijzigen. Vijf speelsters werden geselecteerd om Tessa Wullaert, Tine De Caigny en co te vervangen.
Lees verder

"Wat doet hij nu?": De Sousa ruikt een break, maar misrekent zich compleet
Halve finale. Premier League darts. Dan zou je denken dat de concentratie op en top is. Niet zo bij José de Sousa. Bij een 2-1-stand en kans op een break misrekende hij zich tweemaal.
Lees verder

LIVE DARTS. Clayton en De Sousa spelen Premier League-finale na fantastische halve finales
De Premier League darts krijgt vanavond zijn slotakkoord. Jonny Clayton en José de Sousa spelen de finale. Wie gaat met de Premier League-titel én bijhorende cheque van 294.000 euro naar huis? Kijk LIVE op VTM 2 of volg het hier in onderstaande liveblog!
Lees verder

Football Talk. Real kondigt komst Alaba aan - Haaland: "Wil mijn contract respecteren"
Erling Haaland ontkent de speculaties in de media dat hij in het tussenseizoen Borussia Dortmund zou verlaten. "Ik heb een contract voor nog enkele jaren, dat ik respecteer", vertelde de Noor, die tot medio 2024 vastligt bij de Borussen, aan Noorse media.
Lees verder

Hondje wil in het water springen, maar wordt op het nippertje gered
Dit schattig hondje is gefascineerd door het water tijdens een boottocht. Zonder dat iemand haar in de gaten houdt, besluit ze plots van de boot te springen. Gelukkig kunnen ze Busya op tijd redden. Ze zweeft enkele seconden in de lucht, maar belandt terug veilig en wel op vier poten in de boot.
Lees verder

De winnaar van 'The Voice' is bekend: herbekijk hier alle optredens uit de finale
Na een spannende finale mag de 18-jarige Grace uit Sint-Niklaas zich de nieuwe 'Voice van Vlaanderen' noemen. Zij haalde het in de eindstrijd van Robin (19) en Simon (27) en krijgt als beloning een platencontract bij Universal en 25.000 euro. Het is de eerste keer dat een kandidaat van coach Natalia met de overwinning naar huis gaat. Eerder vielen Nanou (23) en Joke (20) al af. Herbekijk hier alle optredens uit de spetterende liveshow.
Lees verder

Podiumbeest met Congolese roots wint 'The Voice van Vlaanderen': "Ik heb al een song klaar over hoe moeilijk het is als donkere vrouw"
De jonkie van de bende, maar wàt een podiumbeest. Eentje met Congolese roots en internationale sterallures. En voortaan prijkt daar als titel 'The Voice van Vlaanderen 2021' boven: Grace Khuabe (18). Nog jong, maar ze weet verdomd goed wat ze wil. "Eerst afstuderen aan het middelbaar, dan muziek uitbrengen én tegelijk mijn studies Vroedkunde starten." Eigen nummers heeft ze al klaar, over haar eigen leven. "Over hoe moeilijk het is als donkere vrouw in de maatschappij."
Lees verder

300 feestvierders in Park van Vorst: politie maant aanwezigen aan naar huis te gaan
In het Park van Vorst hebben zowat driehonderd mensen vrijdagavond feest gevierd. Ze hielden daarbij geen rekening met de afstandsregels. De politie is momenteel ter plaatse en vraagt de aanwezigen huiswaarts te keren.
Lees verder

Jonny Clayton schrijft prestigieuze Premier League darts op zijn naam na afgetekende zege in finale tegen De Sousa
'Go Jonny go!' Jonny Clayton heeft de prestigieuze Premier League darts gewonnen. De Welshman versloeg José de Sousa afgetekend met 11-5. Een oververdiende zege. Naast de trofee mag hij ook met een cheque van 294.000 euro naar huis.
Lees verder

Beleggers schudden inflatieangst af en zetten Wall Street hoger
De aandelenbeurzen op Wall Street zijn vrijdag licht hoger geëindigd. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door macro-economische cijfers die wezen op een aantrekkende inflatie. Verder keken ze naar de cijfers van enkele bedrijven zoals de ontwikkelaar van bedrijfssoftware Salesforce. Wall Street gaat nu een lang weekend in, want maandag blijven de beurzen gesloten wegens Memorial Day.
Lees verder

Omstanders schieten brandende man te hulp in Eindhoven
Een onbekende man heeft vrijdagavond in Eindhoven in Nederland ernstige brandwonden opgelopen. Omstanders zagen rond 22.00 uur een brandende man voor een flatgebouw aan de Van Thienenlaan lopen. Hij is volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie op een gegeven moment op de grond terechtgekomen. De vlammen doofden vervolgens.
Lees verder

LIVE. Voetbalgekke Argentijnen willen geen Copa América tijdens coronagolf - IJslanders halen top Mount Everest ondanks besmetting
Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorgen om versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we een nieuw 'vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Ons land voert wel een leeftijdslimiet in voor het Johnson & Johnson-vaccin, nadat een vrouw jonger dan 40 jaar aan het vaccin is overleden. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder