Doorgaan naar hoofdcontent

Babyeendjes dood in Nederland nadat jongens broedende moeder overgieten met frisdrank en eieren kapot gooien: “Ons ...

HLN
Babyeendjes dood in Nederland nadat jongens broedende moeder overgieten met frisdrank en eieren kapot gooien: "Ons hart huilt op Moederdag"
Twee jongens hebben zaterdagavond in het Nederlandse Uden een broedende moedereend overgoten met frisdrank. Vervolgens hebben ze de eieren uit haar nest kapot gegooid. Een opvangcentrum heeft de eendjes uit de eieren nog opgevangen, maar het lijkt erop dat ze allemaal zullen sterven. Intussen zijn al zes eendjes overleden. De opvang reageert verbijsterd op de actie van de jonge dierenbeulen.
Lees verder

LIVE. Daar is het antwoord van KV Mechelen: drie minuten na Theate scoort ook Storm
• Tweede speeldag Europe play-offs • Aftrap: 16u • Achter de Kazerne • Malinwa volgt op vijf punten van koploper KV Oostende
Lees verder

Eerste diagnoses zijn hoopgevend voor Dries Mertens: geen vrees voor grote schade aan enkel
Na de linkerenkel eerder dit seizoen nu de rechter. Dries Mertens (34) blijft op de sukkel met de voeten. Zaterdag stond hij, als invaller, amper 7 minuten op het veld toen hij zijn enkel verstuikte. Hij kon niet meer verder. Onfortuinlijk. De komende dagen staan nog extra onderzoeken op het spel, maar de eerste diagnoses zijn hoopgevend. De medische staf van Napoli gaat uit van een licht verstuikte enkel en bekijkt de situatie van dag tot dag. Er is geen vrees voor grote schade - laat staan dat zijn EK in gevaar is. Vandaag kreeg Mertens verzorging. Of hij de clash met Udinese dinsdag haalt, is hoogst onzeker. Voor Napoli staat er nog wat op het spel. Na een knappe reeks van zes speeldagen zonder nederlaag, doet de club nog altijd volop mee voor een Champions League-ticket.
Lees verder

Hamilton nekt in slot Verstappen na meesterlijk plannetje en wint voor vijfde keer op rij in Spanje
Voor het vijfde jaar op rij heeft Lewis Hamilton (Mercedes) de Formule 1-manche van Spanje gewonnen. Max Verstappen (Red Bull) bood in Catalonië stevig weerwerk, maar een slimme strategie die deed terugdenken aan het zinderende einde in Hongarije 2019 maakte dat de zevenvoudige wereldkampioen in het slot over de Nederlander denderde. Hamilton verstevigt ook zijn WK-leidersplaats. Valtteri Bottas (Mercedes) mocht mee op het podium.
Lees verder

Gwyneth Paltrow dronk 7 dagen per week tijdens de lockdown: "Ik ben volledig van de rails gegaan"
Gwyneth Paltrow (48) bekent dat ze ongezonde gewoonte ontwikkelde tijdens de lockdown. "Ik dronk zeven dagen per week meerdere glazen sterke drank. Achteraf dacht ik: wie doet zoiets nu? Dit is echt niet goed."
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel pakt twee seconden boni bij tussensprint, Merlier versus Ewan aan de meet?
Eerste etappe in lijn vandaag in de Giro. Het peloton krijgt een rit van 179 kilometer tussen Stupinigi en Novara voorgeschoteld. Een opwarmertje, want het parcours is - op een klimmetje van vierde categorie na - biljartvlak. Een massasprint lijkt dan ook onvermijdelijk. Maakt Caleb Ewan zijn favorietenrol meteen waar of steekt Tim Merlier er een stokje voor? En mengt ook Dylan Groenewegen zich bij zijn comeback in de sprint? De start is om 12u40 en de aankomst is voorzien rond 17u. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Marco Borsato wenst Leontine een fijne Moederdag: "We zijn nog steeds één gezin"
Marco Borsato (54) heeft vandaag op Moederdag zijn liefde voor zijn ex-vrouw Leontine (53) en zijn gezin uitgesproken. In een post op Instagram wenst de zanger Leontine een fijne Moederdag en schrijft hij dat ze nog steeds 'één gezin zijn'.
Lees verder

Nederlandse Daniek (18) laat het internet gruwelen met buitenlandse spin in pakketje
Het is altijd leuk als bedrijven extra moeite doen door een sample of een ander kleinigheidje aan je bestelling toe te voegen. Maar dinsdag ontving de Rotterdamse Daniek een extraatje waar ze niet op zat te wachten. Ze deed een bestelling bij webshop Shein, maar toen het pakketje werd geleverd zat er iets in waar ze letterlijk de kriebels van kreeg. Ze plaatste een video op TikTok en miljoenen mensen gruwelen nu mee.
Lees verder

Football Talk. Ajax zet landstitel kracht bij met ruime zege op Feyenoord
Op de 32e speeldag in de Eredivisie heeft landskampioen Ajax zondag afgetekend een tumultueuze Klassieker gewonnen op bezoek bij Feyenoord. Het scorebord in de Kuip gaf na affluiten 0-3 aan.
Lees verder

Ook Scarlett Johansson uit kritiek op organisatie Golden Globes: "Ze zijn seksistisch"
Scarlett Johansson (36) heeft zich in een statement fel uitgesproken tegen de Hollywood Foreign Press Agency (HFPA), de organisatie van journalisten en fotografen die verslag doet van de Amerikaanse entertainmentindustrie voor media buiten de VS. Zij organiseren ook elk jaar de Golden Globes. De actrice is het oneens met het gebrek aan diversiteit en transparantie binnen de organisatie.
Lees verder

Françoise Bettencourt Meyers, de rijkste vrouw ter wereld die de vuile was van L'Oréal buiten hing: "Gigolo troggelde haar moeder miljard euro af"
Geld maakt niet gelukkig. Daar weet de familie Bettencourt, oprichter van beautymerk L'Oréal, alles van. Erfgename Françoise Bettencourt Meyers (67) werd, met een vermogen van 73 miljard euro, onlangs uitgeroepen tot 's werelds rijkste vrouw. Omdat ze het waard is, wellicht. Al kan die L'Oréal-slogan niet verhinderen dat de familieschandalen als een donkere wolk boven haar hoofd hangt. De schatrijke kluizenares kelderde het bedrijf ei zo na door een bitsige vete met haar moeder, die in een pijnlijk openbare rechtszaak eindigde. "Eerst vermoordde de moeder haar dochter, en daarna vermoordde de dochter haar moeder."
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars denkt alleen te kunnen genieten van zijn 'open relatie', maar hij krijgt onverwacht bezoek
In Familieland kan zelfs niet lang worden genoten van moederdag. Want zelfs die dag zorgt voor verrassingen. Voor oppercharmeur en baas Lars (Kürt Rogiers) lijkt zijn status van 'open relatie' alleen maar voordelen te hebben. Maar dat kan uiteraard niet. Zeker niet in de soapwereld. Hij neemt een vrouw mee naar zijn loft, maar krijgt dan compleet onverwacht bezoek. En dan gaan de poppetjes aan het dansen...
Lees verder

LIVE. KV Mechelen en KV Oostende zijn er weer aan begonnen. Krijgen we ook spektakel na rust?
• Tweede speeldag Europe play-offs • Aftrap: 16u • Achter de Kazerne • Malinwa volgt op vijf punten van koploper KV Oostende
Lees verder

Zo genieten Vlamingen van de heropende terrassen volgens de satirische Sara Leemans. "Met een bevriend koppel maken ze 'alle terrassen op het dorpsplein onveilig'"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo reageren Vlamingen op de heropening van de terrassen.
Lees verder

Netanyahu wijst kritiek op bouw in bezet Jeruzalem van de hand
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wijst met kracht de groeiende internationale kritiek van de hand op bouwprojecten in Jeruzalem. Het gaat om het uit hun woning zetten van Arabische inwoners van Oost-Jeruzalem, dat door Israël in 1967 werd bezet. Voor Netanyahu is het Israëlisch grondgebied en hij zei dat zijn land zoals ieder ander het recht heeft in zijn eigen hoofdstad te bouwen. "Dat hebben we gedaan en dat blijven we doen", aldus Netanyahu.
Lees verder

Israëlisch gerecht stelt hoorzitting over onteigening Palestijnse families uit
Een Israëlische rechtbank heeft een cruciale hoorzitting over het lot van Palestijnse families die onteigend dreigen te worden in het oosten van Jeruzalem uitgesteld. De hoorzitting zou normaal maandag moeten plaatsvinden.
Lees verder

Robben met tranen in de ogen na glansprestatie: "In mijn stoutste dromen is het EK het ultieme doel"
Arjen Robben was sterk geëmotioneerd na de 0-4-overwinning van zijn FC Groningen in en tegen Emmen. De Nederlandse oud-international komt van ver. "Ik kan nog belangrijk zijn. Dit doet me veel", sprak de 37-jarige aanvaller met tranen in de ogen. En de nationale ploeg? "..."
Lees verder

Nederlandse toeriste krijgt 100.000 euro schadevergoeding na ernstig ongeluk in Spaans waterpark
Een 38-jarige Nederlandse toeriste heeft een schadevergoeding van 109.182 euro gekregen voor een ongeluk in waterpark Aqualand in de Spaanse badplaats Torremolinos. Het slachtoffer liep tien jaar geleden ernstige verwondingen op toen ze met een vriend van glijbaan 'Black Hole' naar beneden gleed.
Lees verder

MOMBITS. Onze BV's vieren moederdag
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Vandaag vieren we moederdag, en ook onze BV's zijn hun mama's niet vergeten.
Lees verder

Daar is de eerste Belgische ritzege! Merlier pakt uit met onweerstaanbare sprint
We hebben er niet lang op moeten wachten: de eerste Belgische ritzege in de Giro is een feit! Tim Merlier zette alle topsprinters in hun hemd met een lange spurt in Novara. Voor onze landgenoot en zijn team Alpecin-Fenix is het de eerste etappeoverwinning in een grote wielerronde. In het klassement wipt Evenepoel door een bonificatiesprintje onderweg over ploegmaat Almeida, Ganna behoudt het roze.
Lees verder