Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 23 mei 2021

Atlético en Carrasco veroveren landstitel in Spanje na uitzege bij Valladolid, 14-jarige jongen sterft tijdens titel...

HLN
Atlético en Carrasco veroveren landstitel in Spanje na uitzege bij Valladolid, 14-jarige jongen sterft tijdens titelviering
Atlético Madrid heeft zijn elfde titel in La Liga beet. Yannick Carrasco en zijn ploegmakkers wonnen op de slotspeeldag bij laagvlieger Valladolid, dat naar de Segunda División degradeert. Grote rivaal Real Madrid rekende daarnaast in extremis af met Villarreal. Er was jammer genoeg ook dramatisch nieuws: tijdens de titelviering kwam een 14-jarige jongen om het leven.
Lees verder

LIVE. Volg hier de finale van het Songfestival: de lijnen zijn geopend, topfavorieten Frankrijk en Italië maken indruk
Het is zover: Hooverphonic mag vanavond onze Belgische driekleur verdedigen tijdens de finale van het 65ste Songfestival. Hoe zal het sobere 'The Wrong Place' het ervan afbrengen tussen het kitscherige geweld uit alle hoeken van Europa? Onze vrouw is aanwezig in Rotterdam, strooit met douze points (of niet) én volgt het hele gebeuren op de voet in onze liveblog. Go go #TeamBelgium!
Lees verder

LIVE. Puntenverdeling op Songfestival halverwege: België voorlopig 13e, Zwitserland en Frankrijk doen haasje-over bovenaan
Het zit erop: Hooverphonic heeft onze Belgische driekleur verdedigd tijdens de finale van het 65ste Songfestival. De lijnen zijn gesloten en de puntenverdeling kan van start gaan. Hoe zal het sobere 'The Wrong Place' het ervan afbrengen tussen het kitscherige geweld uit alle hoeken van Europa? Onze vrouw is aanwezig in Rotterdam, strooit met douze points (of niet) én volgt het hele gebeuren op de voet in onze liveblog. Go go #TeamBelgium!
Lees verder

Italië wint het Songfestival, Hooverphonic eindigt op 19e plaats met slechts 3 punten van de kijkers
De kogel is door de kerk: volgend jaar mag Italië het Songfestival organiseren. In een razend spannende puntenverdeling ging het nummer 'Zitti e Buoni' van Måneskin uiteindelijk met 524 punten en de overwinning aan de haal. Frankrijk haalde de tweede plaats. Zwitserland, IJsland en Oekraïne vervolledigen de top vijf. Hooverphonic eindigde op een 19e plaats met 74 punten na een tegenvallend resultaat bij de kijkers.
Lees verder

Italië wint het Songfestival, Hooverphonic eindigt op 19e plaats
De kogel is door de kerk: volgend jaar mag Italië het Songfestival organiseren. In een razend spannende puntenverdeling ging het nummer 'Zitti e Buoni' van Måneskin uiteindelijk met 524 punten en de overwinning aan de haal. Hooverphonic eindigde op een 19e plaats met 74 punten na een tegenvallend resultaat bij de kijkers.
Lees verder

LIVE. Puntenverdeling van start op Songfestival: België kent magere start, Zwitserland aan de leiding
Het zit erop: Hooverphonic heeft onze Belgische driekleur verdedigd tijdens de finale van het 65ste Songfestival. De lijnen zijn gesloten en de puntenverdeling kan van start gaan. Hoe zal het sobere 'The Wrong Place' het ervan afbrengen tussen het kitscherige geweld uit alle hoeken van Europa? Onze vrouw is aanwezig in Rotterdam, strooit met douze points (of niet) én volgt het hele gebeuren op de voet in onze liveblog. Go go #TeamBelgium!
Lees verder

Racismerel rond KVM-assistent Vanderbiest: "Normaal is je debuut een feest, nu zat die jongen te wenen"
AA Gent heeft zich na een moeilijk seizoen toch verzekerd van Europees voetbal. Maar na de wedstrijd ging het vooral over een voorval naast de lijn. De Mechelse assistent-trainer Frederik Vanderbiest zou zich racistisch uitgelaten hebben tegenover Chinonso Emeka, de 19-jarige Nigeriaan van AA Gent. "Er zijn dingen geroepen die voor mij absoluut racistisch zijn", aldus aanvoerder Vadis Odjidja na de wedstrijd.
Lees verder

Racismerel in Mechelen, Vanhaezebrouck: "Normaal is je debuut een feest, nu zat die jongen te wenen" - Vanderbiest: "Niet racistisch bedoeld"
AA Gent heeft zich na een moeilijk seizoen toch verzekerd van Europees voetbal. Maar na de wedstrijd ging het vooral over een voorval naast de lijn. De Mechelse assistent-trainer Frederik Vanderbiest zou zich racistisch uitgelaten hebben tegenover Chinonso Emeka, de 19-jarige Nigeriaan van AA Gent. "Er zijn dingen geroepen die voor mij absoluut racistisch zijn", aldus aanvoerder Vadis Odjidja na de wedstrijd. Vanderbiest zelf reageerde ook na de match. "Ik heb gezegd: 'Heeft die geen eten gehad?', omdat die jongen altijd op de grond ging liggen. Maar dat was niet racistisch bedoeld." De match delegate heeft een rapport opgesteld en het incident erin verwerkt. Het voorval krijgt wellicht nog een staartje.
Lees verder

Football Talk. Krmencik grote bekerheld in Griekenland - Parma, met Dierckx en Busi, verlaat Serie A met pijnlijke nederlaag
PAOK Saloniki heeft zaterdag de Griekse voetbalbeker op zak gestoken. In de finale in Athene won PAOK met 2-1 van kampioen Olympiakos. De club uit Piraeus mist zo een tweede dubbel titel-beker op een rij. Voor PAOK scoorde Club Brugge-huurling Michael Krmencik in de slotminuut de winning goal.
Lees verder

Had Bezus rood moeten krijgen? KV Mechelen woedend op arbitrage: "Dit is onbegrijpelijk"
KV Mechelen reageerde na de nederlaag tegen AA Gent ontstemd over de wedstrijdleiding. Volgens hen had Roman Bezus rood moeten krijgen voor natrappen. "Waar zat de VAR?"
Lees verder

LIVE (18u30): Zet Club het titelfeestje verder tegen Genk?
• Champions' Play-off • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel Stadion • Club is al kampioen, Genk is zeker van de 2de plaats
Lees verder

LIVE (18u30): Wie pakt de 3de plaats: Antwerp of Anderlecht?
• Champions' Play-off • Aftrap: 18u30 • Bosuil • De winnaar eindigt het seizoen op de 3de plaats
Lees verder

LIVE (17u). Plaatsen Leicester-Belgen zich tegen Tottenham voor de Champions League?
• Laatste speeldag Premier League • King Power Stadium • Aftrap: 17u • Leicester (5de) moet beter doen dan Chelsea of Liverpool om zich te plaatsen voor de Champions League
Lees verder

LIVE (17u). Sluit kampioen Manchester City seizoen in schoonheid af tegen Everton?
• Laatste speeldag Premier League • Aftrap: 17u • Etihad Stadium • Manchester City is al kampioen, Everton strijdt nog voor Europees voetbal
Lees verder

LIVE (15u). Geven Inter en Lukaku titel extra glans tegen Udinese?
• Laatste speeldag Serie A • Aftrap: 15u • San Siro • Inter is al kampioen, Udinese staat in de middenmoot
Lees verder

LIVE (20u45). Kan Mertens zich met Napoli kwalificeren voor de Champions League?
• Laatste speeldag Serie A • Stadio Diego Armando Maradona • Aftrap: 20u45 • Bij winst is Napoli (4de) altijd zeker van een Champions League-ticket
Lees verder

Controverse rond 'snuivende' Italiaanse winnaar: "Nee, ik gebruik geen cocaïne"
Op sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft.
Lees verder

Moderna vraagt begin juni toelating voor toediening vaccin aan adolescenten
Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna gaat "begin juni" aan de Europese instanties toelating vragen voor de toediening van zijn coronavaccin voor 12- tot 17-jarigen. Dat heeft baas Stéphane Bancel aangekondigd in het Franse Journal du dimanche.
Lees verder

'Gegijzelde' prinses Latifa na aantal maanden weer in beeld
Prinses Latifa al-Maktoum heeft voor de eerste keer in een aantal maanden een teken van leven gegeven. Op een foto die werd gepubliceerd op Instagram is de dochter van de emir van Dubai te zien in een winkelcentrum.
Lees verder

Digitaal Glastonbury-festival gratis wegens technische problemen
Wegens aanslepende technische problemen hebben de organisatoren van het bekende Britse muziekfestival Glastonbury de livestream van de digitale editie voor iedereen gratis toegankelijk moeten maken.
Lees verder