Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. Beschuldigde geeft “vreemde” versie van de feiten in assisenproces Sofie Muylle: “Ik trok haar slip we...

HLN
ASSISEN. Beschuldigde geeft "vreemde" versie van de feiten in assisenproces Sofie Muylle: "Ik trok haar slip weer op, maakte foto's en ben weggegaan"
Lange stiltes. Korte antwoorden. "Maar dit is toch een beetje een vreemde uitleg, nee?", vroeg ook de assisenvoorzitter, op het einde van de ondervraging van Alexandru Caliniuc, beschuldigd van moord en verkrachting op Sofie Muylle.
Lees verder

Hét ritmoment: ongeziene strijd bij tussensprint met Evenepoel die één seconde terugpakt op Bernal
Een rustige dag voor Evenepoel? Vergeet het maar. De kopman van Deceuninck-Quick.Step kreeg op 18 kilometer van de finish de kans om seconden terug te pakken op Egan Bernal bij een tussensprint. En die kans greep hij ook. Bekijk het hieronder, net als hoe Merlier moest lossen en Sagan de sterkste was in de eindspurt.
Lees verder

"Mijn vrienden hadden mijn sleutels afgepakt, maar ik kon ze met een smoes weer bemachtigen": dronken doodrijder van Ian (16) riskeert 33 maanden cel
Vrienden hadden zijn autosleutels afgepakt. Omdat hij dronken was èn een joint had gerookt op café. Met een smoes slaagde Jonas F. (22) uit Grobbendonk er toch in zijn autosleutels te bemachtigen. Een paar minuten later reed hij Ian Goormans (16) dood op de fiets. Jonas pleegde vluchtmisdrijf en plaatste een foto van zijn beschadigde auto op Snapchat. "Ik ben dom geweest. Er zijn wel meer jongeren die deze fout maken. Maar het besef komt altijd te laat", getuigt hij.
Lees verder

Egan Bernal over felle tussensprint tegen Evenepoel: "Remco verraste me niet"
Evenepoel en Bernal maken er een felle strijd van. Ook in de tiende - vlakke - Giro-rit. De nummers één en twee uit het klassement gingen er vol tegenaan bij een tussensprint op 18 kilometer van de finish.
Lees verder

Kamercommissie zet licht op groen voor pandemiewet
De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft het wetsontwerp dat de pandemiewet moet invoeren goedgekeurd. Dat gebeurde meerderheid tegen oppositie. De oppositie vindt de pandemiewet nog altijd te verregaand. Het was al de vierde keer dat de tekst op de agenda van de commissie stond.
Lees verder

Uwi, Evi en Kathleen over holebi- en transfobie: "Ouders van een leerling hoopten dat ik me zou laten reinigen van mijn homoseksualiteit"
"Ik hield er een geheim leven op na waarin ik experimenteerde met vrouwenkledij en bezoekjes aan homodiscotheken. Mijn ex-vrouw schold me de huid vol: een vuil janet, dat was ik. Een freak of nature, zo voelde ik me." Vandaag, op de Internationele Dag tegen Holebifobie en Transfobie, vertellen Evi, Kathleen en Uwi over de woelige waters die ze als LGBTQ+-persoon sinds hun coming-out moeten doorzwemmen. Van uitgelachen worden op straat tot geteisterd worden op het werk. "'Geysels is lesbi' stond er in het groot op de schoolmuren geschreven."
Lees verder

Belgische beloften starten EK-kwalificatiecampagne met nieuwe groep
Niet alleen de grote jongens blazen binnenkort verzamelen in Tubeke. Ook U21-bondscoach Jacky Mathijssen maakte vandaag zijn selectie bekend. De 22-koppige beloftenselectie speelt begin volgende maand tegen Kazachstan in de kwalificatie voor het EK voor beloften in 2023.
Lees verder

INTERVIEW. Topviro­loog Peter Piot: "Verplicht vaccin voor gezondheidssector"
Helaas is het geen fictie, maar als we van corona een spannende thrillerserie maken, dan zitten ze in Groot-Brittannië door de snellere vaccinatiecampagne al een seizoen verder dan hier. Eens horen bij onze topviroloog Peter Piot (72) of de schurk in de hoofdrol - Covid-19 - al bijna sneuvelt. "De catastrofe in India is een les voor iedereen: niet te snel victorie kraaien."
Lees verder

Fatale steekpartij na ruzie op Snapchat: 14-jarige aangeklaagd voor moord op Marjorie (17)
De 14-jarige die ervan wordt verdacht de 17-jarige Marjorie vrijdag in Ivry-sur-Seine ten zuidoosten van Parijs met een mes dodelijk te hebben gestoken, is zondag aangeklaagd voor moord.
Lees verder

ANALYSE. Joe Biden kan mensenlevens redden in Israël en Palestina. Maar daar steekt hij zijn nek niet voor uit
Een simpele oproep aan beide partijen om de vijandigheden te staken. Dat blijkt al een brug te ver voor de Amerikanen in de VN-Veiligheidsraad. Is het omdat hij zichzelf ooit tot de beste vriend van Israël heeft uitgeroepen, dat president Joe Biden nu zelfs minder kritisch is dan de Joodse gemeenschap in de VS? Of steekt hij zijn nek alleen maar uit wanneer hij zelf ook iets te winnen heeft?
Lees verder

Verongelukte twintiger probeerde 'spannende foto' te maken van zijn nieuwe auto op spoorwegovergang
Een automobilist die zondag in het Nederlandse Glimmen (provincie Groningen) om het leven kwam door een aanrijding tussen de wagen waarin hij zat en een trein, zou een 'spannende foto' hebben willen maken op het spoor. De politie doet daar onderzoek naar.
Lees verder

HET DEBAT. Grote tuinfeesten enkel mogelijk met cateraar: dit is jullie mening
Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privébijeenkomsten buiten blijven beperkt tot tien personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
Lees verder

Voor parket in Leuven is de maat vol: Walter 'Pico' Michiels gedwongen opgenomen nadat hij scoutsjongeren aanvalt
Walter 'Pico' Michiels (57) zit sinds zondagavond in een psychiatrische instelling in Bierbeek. De collocatie komt er op vraag van het parket van Leuven. Michiels werd zondag aan zijn woning gearresteerd, nadat hij de confrontatie opzocht met lokale scouts.
Lees verder

Paul McCartney krijgt eigen muziekdocumentaire op Hulu
Paul McCartney (78) heeft in samenwerking met streamingdienst Hulu een muziekdocumentaire gemaakt, meldt The Wrap. In de serie 'McCartney 3, 2, 1' duikt de oud-Beatle samen met de bekende muziekproducent Rick Rubin in meer dan vijftig jaar rockgeschiedenis.
Lees verder

Eerste Europese antiracismecoördinator aangesteld
De Europese Commissie heeft de Finse Michaela Moua aangesteld als allereerste antiracismecoördinator. Dat maakt het dagelijks bestuur van de EU bekend.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat Martínez voor 'the usual suspects' kiest: "Er is weinig niet oké aan deze selectie"
Bondscoach Roberto Martínez wil Europees kampioen worden met 'the usual suspects'. Met (veelal) spelers die al jarenlang weten wat, hoe en waarom. Martínez speelt op veilig, en dat is begrijpelijk. Alleen als Witsel afvalt op 11 juni -of vroeger- wordt Dendoncker uitsluitend middenvelder en kan denkelijk Brandon Mechele zijn voetbalspullen bij elkaar zoeken. 'Let the games begin'.
Lees verder

Vader wordt herenigd met zes maanden oude zoon die vanonder het puin werd gehaald na luchtaanval
Zondag zagen we de schokkende beelden van een gewonde baby in het ziekenhuis. De zes maanden oude Omar werd vanonder het puin gehaald in Gaza na een luchtaanval in Gaza-stad. De baby was er samen met zijn moeder en vier broers en zussen het Suikerfeest gaan vieren bij familie. Bij de bombardementen kwamen de moeder en vier kinderen om het leven. Omar was de enige overlevende. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later werd herenigd met zijn vader.
Lees verder

Beroemdheden spreken zich (onder druk) uit over de vijandelijkheden in de Gazastrook: "Dat zij iets zeggen, doet er wel degelijk toe"
De recente opflakkering van het Israëlisch-Palestijnse conflict houdt al dagenlang de hele wereld in z'n greep. Ook beroemdheden voelen de druk om zich uit te spreken over de situatie.
Lees verder

Achter de schermen van het zalige tussensprintduel tussen Evenepoel en Bernal: "Misschien bezorgde het Egan wel mentaal tikje"
'Every Second Counts', heette de autobiografie van Lance Armstrong uit 2003. Ook voor Remco Evenepoel telt in de Giro elke seconde. Zalig duel, vocht hij gisteren bij de tweede tussensprint uit met roze­truidrager Egan Arley Bernal. Nettowinst: jawel, uitgerekend die ene wijzertik. "Leuk. Maar in de slotweek zal met minuten worden gegoocheld", leeft het besef.
Lees verder

Regering De Croo schakelt versnelling hoger met elektrische bedrijfswagens: als het regering maar niet te veel kost
De federale regering wil deze week knopen doorhakken over vergroening van de bedrijfswagens. Binnen de regering zijn socialisten en groenen beducht voor de kostprijs en een averechts effect op de files.
Lees verder