Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Artiesten voeren hevige strijd voor plaatsje op Ment TV en de Ultratop: “Zonder overdrijven: ze sleuren me hun auto...

HLN
Artiesten voeren hevige strijd voor plaatsje op Ment TV en de Ultratop: "Zonder overdrijven: ze sleuren me hun auto in"
Wie had gedacht dat artiesten uit het volkse circuit achteroverleunen tot het coronaspook helemaal is verdreven, heeft het bij het verkeerde eind. "Nooit was de strijd om airplay zo bits", weet Ment TV-baas Marc Hallez. Zangers wringen zich in 1.000 bochten om aan bod te kunnen komen op de zender. Maar er is meer aan de hand, want ondertussen wordt Hallez verweten dat hij grof geld verdient aan zangers die wanhopig op roem jagen. Wij legden ons oor te luisteren bij onder andere Jo Vally. "Reken maar al snel op 25 tot 30.000 euro voor de promotie van een nieuw album."
Lees verder

LIVE. Vandaag nieuw Belgisch succes in Dauphiné?
Vandaag staat er in de Dauphiné een pittige etappe door het middengebergte op het menu. In de 173 kilometer tussen Brioude en Saugues zitten vijf beklimmingen, waarvan de laatste twee net voor de finish. Behoudt Brent Van Moer zijn leiderstrui? En wie wint de tweede rit? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Zware overstromingen in Nieuw-Zeeland: al honderden mensen geëvacueerd
In Nieuw-Zeeland hebben de autoriteiten van de regio Canterbury de noodtoestand uitgeroepen na zware overstromingen. Al honderden mensen moesten worden geëvacueerd door de hevige regenval. Op sommige plaatsen stond het water zo'n 40 centimeter hoog. Er moest zelfs een militaire helikopter worden ingezet om een aantal mensen uit de stroom te redden.
Lees verder

Daarom waren Paul Rudd en Cole Sprouse niet aanwezig op de 'Friends'-reünie
Van Reese Witherspoon tot Tom Selleck: de 'Friends'-reüniespecial bevatte naast de reguliere castleden veel van de iconische gaststerren van de show. De grote afwezigen waren Paul Rudd (52) en Cole Sprouse (28), respectievelijk Mike - de man van Phoebe - en Ben, de zoon van Ross en Carol. De regisseur van de 'Friends'-reünie legt nu uit hoe het komt dat de acteurs niet te zien waren in de show.
Lees verder

Gemiddeld huis kost 315.000 euro: dit kan je ermee kopen per provincie
De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Vlaanderen steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar 314.360 euro. Met dat geld koop je in de ene regio veel meer dan in de andere. Onze woonexpert Björn Cocquyt verkende de woningmarkt in elke provincie en zag grote verschillen: "Limburg is gemiddeld genomen het goedkoopst, Antwerpen het duurst."
Lees verder

De gemiddelde prijs van een huis is 315.000 euro: onze woonexpert zocht uit wat je daarvoor krijgt
De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Vlaanderen steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar 314.360 euro. Met dat geld koop je in de ene regio veel meer dan in de andere. Onze woonexpert Björn Cocquyt verkende de woningmarkt in elke provincie en zag grote verschillen: "Limburg is gemiddeld genomen het goedkoopst, Antwerpen het duurst."
Lees verder

Professor Devroey: "Niet beschikbaar voor tweede prik? Dan stellen we eerste prik uit"
De vaccinatiecampagne in ons land is een nieuwe fase ingegaan. Vanaf vandaag kunnen alle volwassenen een uitnodiging voor hun vaccin ontvangen. In de vaccinatiecentra wordt er dan ook een versnelling hoger geschakeld. Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde en medisch verantwoordelijke in het vaccinatiecentrum in Overijse, vertelt over die organisatie bij HLN LIVE: "Het is een hele uitdaging om dat georganiseerd te krijgen".
Lees verder

VS schrappen beperkingen raketprogramma Seoul, Noord-Korea boos
Noord-Korea heeft boos gereageerd op het Amerikaanse besluit om alle beperkingen op het raketprogramma van Zuid-Korea te schrappen. Het staatspersbureau van het land noemt dat een "ernstige blunder" die zal tot leiden tot een wapenwedloop en meer spanning op het Koreaanse schiereiland.
Lees verder

VS schrapt beperkingen raketprogramma Seoul, Noord-Korea boos
Noord-Korea heeft boos gereageerd op het Amerikaanse besluit om alle beperkingen op het raketprogramma van Zuid-Korea te schrappen. Het staatspersbureau van het land noemt dat een "ernstige blunder" die zal tot leiden tot een wapenwedloop en meer spanning op het Koreaanse schiereiland.
Lees verder

Peeters rekent op operationele mobiele trajectcontrole voor wegenwerven in komende weken
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) hoopt in de komende weken een mobiele trajectcontrole langs een wegenwerf operationeel te krijgen. Het streefdoel van 1 juni zal niet worden gehaald.
Lees verder

OESO verhoogt economische groeiverwachting
De OESO, de organisatie die de industrielanden vertegenwoordigt, heeft de economische groeiverwachting voor de wereldeconomie naar boven bijgesteld. De OESO verwacht nu een groei van 5,8 procent dit jaar. Dat is 0,2 procentpunt meer dan bij de vorige prognose in maart.
Lees verder

Luxueuze hotels en beperkt aantal Belgische fans: wat u moet weten over de groepsfase van de Rode Duivels
Nog elf dagen en dan start - eindelijk - het EK voetbal. De eerste Rode Duivels verzamelden al in hun uitvalsbasis, het nationaal oefencomplex in Tubeke, en nu komt ook stilaan de Duivelsgekte weer op gang. Maar waar spelen ze? Waar logeren ze? En wie krijgt welke premies? Dit moet u alvast weten over de groepsfase en de eerste drie matchen.
Lees verder

Een unieke blik op de comeback van Remco Evenepoel in 'Remco'
Remco Evenepoel (21) is terug in het wielerpeloton. Exact 266 dagen na zijn val in de Ronde van Lombardije maakte hij zijn rentree in de Ronde van Italië. Het was een lange weg terug en de comeback in de Giro was meeslepend. Morgenavond brengt VTM een unieke blik op de terugkeer van Evenepoel in Remco.
Lees verder

Mondkapje confronteert ons met slechte adem: tandarts tipt hoe je je mond het best verzorgt
Nog nooit werden we zoveel met onze adem geconfronteerd als de dag van vandaag. Sinds mondkapjes hun vaste benoeming kregen, durft onze mondgeur al eens in de neus kriebelen. En die is tot onze teleurstelling iets meer eau de Camembert dan eau de Chanel. Maar wat kan je eraan doen? Tandarts Zaza Delforche en mondhygiëniste Romy Snoek geven tips. "Whitening tandpasta's laat je beter links liggen, kies in de plaats voor eentje met fluoride", is er eentje van een hele reeks.
Lees verder

Wolf doodt voor het eerst gezonde koe: "Al mijn beesten zijn opgejaagd tot er één gewoon niet meer kon"
In Oudsbergen aan de Weg naar Zwartberg is vanmorgen een koe dood aangetroffen. Het dier is voor de helft opgepeuzeld. Alles wijst op een wolvenaanval. "Het ging nochtans om een gezond rund", zegt de eigenaar. De wolven, die nu ook aan gezinsuitbreiding doen, vielen nog nooit eerder gezonde koeien aan.
Lees verder

Turkije start in juni met bouw van omstreden kanaal langs Istanboel
Turkije gaat in juni beginnen met de bouw van een kanaal langs Istanboel dat een alternatief moet worden voor de scheepvaart in de Bosporus. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dit weekend gezegd. Met dat project is een bedrag gemoeid van 15 miljard dollar (12,3 miljard euro).
Lees verder

Belgische economie met 1 procent gegroeid
De Belgische economie is in het eerste kwartaal van dit jaar, van januari tot en met maart, met 1 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Eerder was uitgegaan van een groei met 0,6 procent.
Lees verder

Hier kan je vrij zwemmen tussen 'ongevaarlijke' witte haaien: "Ze lijken niet geïnteresseerd"
Aan de kust in Californië kan je zwemmen tussen witte haaien. Het fenomeen werd vastgelegd door dronebeelden. Onderzoek wijst uit dat de haaien niet geïnteresseerd zijn in de mensen die er rondzwemmen. De haaien die er voorkomen zijn heel jong en kunnen niet goed jagen. Daarom komen ze naar het ondiepe, op zoek naar de pijlstaartroggen. Als de dieren niet worden bedreigd, zullen ze de mensen ook niet lastigvallen.
Lees verder

DubaiCoin, StopElon, Internet Computer: wat je moet weten over de nieuwste cryptomunten
Er beweegt in cryptoland veel meer dan alleen de koers van bitcoin en Dogecoin. De jongste tijd zijn een aantal nieuwe digitale munten gelanceerd, met elk zo hun eigen bijzonderheden. Alles wat je moet weten over de nieuwste cryptomunten.
Lees verder

Lijsten met risicopatiënten die prioritair gevaccineerd worden vanaf woensdag afgesloten
Mensen die alsnog denken dat ze risicopatiënt zijn en prioritair tegen het coronavirus gevaccineerd willen worden, hebben nog twee dagen om zich door hun huisarts op de lijst te laten zetten. Woensdag wordt de lijst afgesloten, en kunnen huisartsen geen nieuwe patiënten meer toevoegen.
Lees verder