Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Anderlecht versterkt sportieve staf voor volgend jaar: ervaren Engelsman wordt assistent Kompany

HLN
Anderlecht versterkt sportieve staf voor volgend jaar: ervaren Engelsman wordt assistent Kompany
Anderlecht maakt werk van de samenstelling van de sportieve staf voor volgend seizoen. Zo wordt Aaron Danks de nieuwe assistent-coach van Vincent Kompany. De Engelsman komt met serieuze adelbrieven naar het Lotto Park. Danks heeft ervaring als assistent-coach bij de Engelse U21 en in verschillende functies bij de FA, de Engelse voetbalbond. Voordien was hij aan de slag bij West Brom en Birmingham City.
Lees verder

Tv-kok Wim Ballieu krijgt boete met uitstel voor muizenkeutels en vervallen producten in Balls & Glory
Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel.
Lees verder

Eurostar krijgt 250 miljoen pond steun
Eurostar heeft een akkoord op zak over een herfinanciering van 250 miljoen pond, wat omgerekend neerkomt op ongeveer 290 miljoen euro. De spoorwegmaatschappij achter de hogesnelheidstreinen tussen Londen, Parijs en Brussel via de Kanaaltunnel probeert zo een faillissement te vermijden.
Lees verder

Argentinië eist dat Facebook nieuw privacybeleid voor WhatsApp-gebruikers uitstelt
De Argentijnse regering eist dat het sociale mediaplatform Facebook zijn nieuwe privacybeleid tijdelijk intrekt. Door het beleid kan Facebook informatie verzamelen van WhatsApp-gebruikers. Volgens de regering zou Facebook misbruik maken van hun dominante positie.
Lees verder

Minder sinaasappels en koffie verwacht door Braziliaanse droogte
Een zeer droog regenseizoen in Brazilië brengt de oogst van sinaasappels en koffie in gevaar.
Lees verder

Vermoeide Tim Merlier geeft op in de Giro: "Voorbije tien dagen hebben hun tol geëist"
Tim Merlier verschijnt morgen niet meer aan de start in de Giro. Dat laat zijn ploeg Alpecin-Fenix weten. Merlier had al een tijdje last van vermoeidheid en sukkelde ook met maagproblemen. Dat wordt hem nu teveel. Merlier won de tweede etappe in deze Giro.
Lees verder

Internettrollen reserveren gratis tickets maar gaan niet opdagen: flop dreigt voor VS-tournee Nigel Farage
Brexit-boegbeeld Nigel Farage (56) timmert in de VS aan een nieuwe carrière. De Engelsman verliet eerder dit jaar na bijna 30 jaar de Britse politiek nadat hij zijn "levenswerk" kon realiseren: het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie krijgen.
Lees verder

"Ja lap. Ik heb één dag vakantie en dan regent het!" Psycholoog Filip Raes legt uit waarom we graag klagen
Als we iets hebben gedaan de afgelopen maanden, dan is het wel klagen en zagen over corona. Zal het einde van de pandemie dan ook het einde van ons geklaag betekenen? Helaas niet, denkt klinisch psycholoog Filip Raes. Want wij, mensen, klagen graag. Maar dat is niet erg, zegt de psycholoog. Want onze voorliefde voor negativiteit hélpt ons ook. Wat maakt klagen zo leuk? En hoe komt het dat we zoveel oog hebben voor het negatieve? "Een beetje doemdenken, piekeren, klagen, roddelen: het heeft allemaal zijn voordelen."
Lees verder

Russische en Britse geheime diensten hebben "respectvol en beleefd" contact met elkaar
De Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR) en de Britse geheime dienst MI6 hebben contact met elkaar. SVR-baas Sergej Narisjkin zegt in gesprek met Steve Rosenberg, Moskou-correspondent voor de Britse openbare omroep BBC, dat het contact goed verloopt en dat hij hoopt dat er een ontmoeting uit voortkomt.
Lees verder

Jonge papa kreeg twee dagen voor zijn dood te horen dat hij ongeneeslijk ziek was: "En het eerste wat hij tegen ons zei, was 'sorry'"
Enkele dagen nadat hij te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, is Gert Van Melkebeke (35), carnavalist en kersverse papa, overleden. "Niet te vatten", schrijven vrienden op sociale media. Gert laat een verloofde, een pasgeboren dochtertje en een pluszoon achter.
Lees verder

40-jarige Zwitser nieuwe trainer van Waasland-Beveren
De Zwitser Marc Schneider (40) wordt de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Schneider zat zondag club nadat hij in oktober vorig jaar FC Thun verliet. Ook zijn assistent Pascal Cerrone komt mee. Nicky Hayen werd aan de deur gezet nadat hij Waasland-Beveren niet in 1A kon houden.
Lees verder

Alle bedrijfswagens vanaf 2026 elektrisch: wat betekent dat voor u? Al uw vragen beantwoord
Vanaf 2026 moeten alle 650.000 salariswagens in ons land elektrisch worden. De ministerraad bereikte daarvoor vannacht een akkoord over de nieuwe fiscaliteit voor CO2-emissievrije voertuigen. Zal u nog zelf een wagen kunnen uitkiezen? En hoe zal u dat voelen in uw portemonnee? Hier beantwoorden we al uw vragen.
Lees verder

BV's wensen Hooverphonic succes: "Jullie nummer is geweldig"
Na een succesvolle laatste repetitie is het vanavond voor echt. Hooverphonic staat te popelen om de Belgische eer te verdedigen op de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Enkele BV's wensen het drietal alvast veel succes in een videoboodschap.
Lees verder

Egan Bernal strooit met lof naar "klasbak" Evenepoel: "Een minuut voorsprong zal niet volstaan om Remco af te houden in de slottijdrit"
Rozetruidrager Egan Bernal stond op de rustdag van de Giro de pers te woord. En daarin kwam eerste achtervolger Remco Evenepoel uiteraard aan bod. "Remco heeft een bepaalde klasse, anders zou hij niet in staat zijn om dit te presteren."
Lees verder

Open Vld wil meer inzetten op thuiszorg voor chronisch zieke kinderen
De verzorging en behandeling van chronisch zieke kinderen gebeurt traditioneel in ziekenhuizen en revalidatiecentra, maar er zou ook meer moeten gekeken worden naar de mogelijkheden van de thuiszorg. Dat stelt Open Vld-parlementslid Freya Saeys, die over de kwestie een conceptnota heeft uitgewerkt.
Lees verder

Droomduo herenigd: ex-coach Rodriguez nieuwe sportief directeur van tennisacademie Henin
Ze slaan de handen weer in elkaar. Carlos Rodriguez (57) wordt sportief directeur van de tennisacademie van Justine Henin. De Argentijn was twaalf jaar lang de coach van Henin, met immens succes. "Ik ben zeer tevreden opnieuw deel uit te maken van de ploeg van Henin en trots haar te kunnen vertegenwoordigen. Ik ga al mijn ervaring in dienst stellen van de academie."
Lees verder

Gaybashing op dag tegen homohaat in Oudenaarde: daders slaan en schoppen slachtoffer en gooien regenboogvlag in de Schelde
Uitgerekend op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie is in Oudenaarde een jongen op straat hard geschopt en geslagen. De twee vermoedelijke daders zijn opgepakt. Het gaat waarschijnlijk om een geval van gaybashing.
Lees verder

Hasselaar geeft onderdak aan moordverdachten en wordt met elektriciteitskabels vastgebonden aan radiator: "De beelden zijn afschrikwekkend"
Aan het einde van de zomer van 2018 raakten een 23-jarige man uit Hasselt en zijn kompaan uit Heusden-Zolder het spoor helemaal bijster. Ze kregen op dat moment onderdak in een woning aan de Kempische Steenweg in Hasselt, maar toen ze commentaar kregen op hun voortdurend dronkenschap, bonden ze de huiseigenaar met elektriciteitskabels vast aan de radiator. Voor deze foltering riskeren ze 48 maanden en dat is slechts het topje van de ijsberg. De twee zijn immers ook verdacht voor de moord op Johannes Van Wordragen, enkele weken later.
Lees verder

Onze fiscaal expert over bedrijfswagenakkoord: "Geen oplossing voor files en belastingtruc"
Vanaf 2026 zijn enkel CO2-neutrale bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar. Welke gevolgen heeft dat voor jouw belastingbrief en de bedrijfswagen waarin je straks rondrijdt? En wat betekent deze beslissing voor mensen zonder bedrijfswagen? "Voor hen wordt een elektrische auto nu bereikbaar", zegt Drive-presentator en bedrijfswagenexpert Philippe Quatennens. We legden hem en onze geldexpert Michel Maus op de rooster.
Lees verder

Armoederisico bij kinderen blijft hoog ondanks hervormingen van kinderbijslag
Ondanks de hervormingen van de kinderbijslag blijft het armoederisico bij kinderen in ons land hoog. De problematiek zou het grootst zijn in Brussel, gevolgd door Wallonië en Vlaanderen. Dat meldt het Planbureau.
Lees verder